Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Megiiiii

Czy pozwolić synowi przyjaźnić się z taką osobą?

Polecane posty

Gość Megiiiii

Mój syn odkąd rozpoczął naukę w liceum zaprzyaźnił sie z dziewczyną, i podejrzewam że z tej przyjaźni do niej może wyniknąć cos więcej bo syn jest wyraźnie w tej osobie zakochany. Problem w tym, że ta dziewczyna jest conajmniej dziwna. Nie jestem jakąs zaborczą i rygorystyczną matką która trzyma syna w klatce ale tu mam naprawde powód do niepokoju. więc może opisze tą dziewczyne - nazywa sie Dorota, ma już prawie 18 lat bo chodzi do liceum już 2 rok tyle że w zeszłym roku nie zdała do nastepnej klasy(syn mówie że ona jest naprawde mądra i wartosciowa a nie zdała bo jest leniwa i buntownicza), jest zafascynowana hitlerem(ponoć mówi, i nie żartuje że "Hitler był fajny bo zabił dużo ludzi"), trupami, maskarami, psychopatycznymi mordercami i torturami i zainteresowala tym tematem tez mojego syna, jej idole to jacyś psychopatyczni zaójcy z rosji i usa, poza tym dużo pije alkoholu, pali papierosy i podejzewam że zażywa narkotyki, zachowuje sie bardzo ekscentrycznie i jest jakas taka nieokrzesana ma spojrzenie wariatki i zachowanie też. Odwiedza mojego syna u mnie w domu to troche jej się przyjżałam, w dodatku ona chyba nie dba o higiene. Jestem tym zaniepokojona i nie wiem czy sie wtrącać? Synowi nie da sie wylumaczyć ze to jest chyba zła dziewczyna.

Gość mama - to ja
Ile syn ma lat?

Gość o masz, a myślałam że tylko
córek trzeba pilnować:o Trudno coś poradzić, na pewno zakazy nic nie dadzą, ale fakt z tego co piszesz, to dziwna dziewczyna

Gość ojfhdsa
No ja bym nie pozwoliła. Ale Twój syn jest prawie dorosły i myślę, ze nawet jak mu zabronisz to on będzie miał w nosie Twój zakaz.

Gość BeyonceKnowlesssssssssssssssss
wszystko bym przezyła u tej dziewczyny ale jesli ona faktycznie zazywa narkotyki to istnieje mozliwosc ze wciagnie w to Twojego syna, a że Tówj syn jest młody i zakochany to pewnie da sie wciagnac, ja bym zabroniła takiej znajomosci

przedstaw może synowi te fakty którymi się Dorota fascynuje w innym świetle. np. czy też by uważał że Hitler był taki fajny jak by to on był jego ofiarą albo czy uważałby jakieś tortury za fajne jakby on był torturowany albo ktoś mu bliski

o narkotykach polecam film "requiem dla snu" to powinno mu dać do myślenia i skutecznie odstraszyć od tego

jak ja go obejrzałam to mi się odechciało nawet drinka mojego dopić :p

Gość mucio mucio ti ti ti
Pogadaj z nim spokojnie i nie nastawiaj go przeciwko niej, tylko upewnij się czy on niema przypadkiem takich samych pogladów..jest juz "dorosły" wiec wie zapewne kim był Hitler.... a jesli jest niedoinformowany przedstaw mu sytuaje tak by nabrał własnego zdania..aż wkoncu poróznia ich poglady

Gość qwertu
na pewno nie staraj sie na siłę go od niej odgonić , bo uzyskasz przeciwny skutek... może zamiast obracać syna przeciwko tej dziewczynie to spróbuj ją poznać bliżej, porozmawiaj z nią może sprawia tylko wrażenie takiej osoby, nie mając zrozumienia wśród innych... a poza tym wcale nie jest powiedziane przecież,że to ona nastawia na takie myślenie twojego syna, może to on ją zaraził tą fascynacją, do Hitlera?

Gość jablo
Takie nastoletnie fascynacje Hitlerem to forma buntu. Bardziej bym się martwiła o te narkotyki. Rady typu "pogadaj z nim", wytłumacz mu kim był Hitler są słabe. 18-latek nie jest naiwniakiem a matka nie jest już guru. Prawda jest taka, że jeśli wpoiłaś mu odpowednie zasady i zbudowałaś mu kręgołup moralny wcześniej to nic mu nie będzie. Może i ulegnie fascynacji ale to szybko minie. A porozmawiać możesz, pewnie ale jeśli nie rozmawiacie właściwie codziennie, nie ma bliskości i zaufania to wyjdziesz na tanią moralizatorkę.

Gość Syn jest już na tyle
dorosłą osobą że śmiało możesz wymagać od niego odpowiedzialności więc zapytaj go jak widzi przyszłość w tej znajmości, czy myśli że dziewczyna pójdzie na studia? Czy znajdzie pracę z takim a nie innym nastawieniem? Czy zaakcetpują ją jego znajomi i czy (tu już bardziej przyszłościowo ;) ) wyobraża sobie w niej matkę swojego dziecka (zapytaj tak na żarty i powiedz że to takie pytanie na wyobraźnię). Ja swojemu synowi od razu powiedziała bym że dziewczyna jest bardzo ograniczona i napewno mądra nie jest (fascynacja Hitlerem i jego działalnością) ...no ale zapewne jej aspołeczne podejście ma w sobie tez uwielbienie dla anarchii bo właśnie tak zaczyna się bunt i uwielbienie do niszczenia, tylko Hitler zaczął niszczyć by odbudować swoje państwo Niemcy które wtedy przechodziły krach gospodarczy przez wysoko stojącą inteligencję jaką byli w Niemczech Żydzi. Ta dziewczyna to nic dobrego ale autorko o tym przekona się w swoim czasie syn osobiście, więcej nie zrobisz a wręcz przeciwnie, możesz zrazić go do siebie , warto jednak mieć czujne oko .

Gość przepraszam, ale musze to
napisac:P Przypomniala mi sie moja tesciowa kiedy to po naszych zareczynach zaczela mojemu mezowi "wybijac" mnie z glowy, bo z pewnoscia jestem psychopatka:D Powod? Stwierdzilam, ze Hitler to byl naprawde inteligentny czlowiek, a powiedzialam to podczas jakiegos obiadu, bo byla gadka o 2 wojnie

Gość Syn jest już na tyle
Hilter był inteligentny i inteligentny człowiek będzie w stanie to przyznać natomiast ta dziewczyna jest głupia bo Hitlerem nie można się fascynować (chyba że jest się psychopatą) , Hitler to polityk który obrał niszczącą metodę odbudowy i nazwano go zbrodniarzem wojennym więc żeby fascynowac się taką osobą , trzeba być bardzo zagubionym i zakompleksionym bo tylko malutkie zakompleksione osoby szukają mocnego i silnego idola na własną podporę a do tego po to by szokowac i zostać zauważonym.

o kurcze, to faktycznie masz problem. ja tez bym nie pozwoliła ale wiadomo że dziecko jak jest zakochane to matki nie posłucha. musi sie przekonać na własnej skórze żeby zrozumieć, że to niewłaściwa dziewczyna... mozesz mu zakazać a on jak bedzie chciał to mimo wszystko dalej będzie się z nią spotykał... narazie lepiej obserwuj syna czy nie wciągnęła go w jakiś nałóg. sprawdz czy nie pali, nie pije albo broń boże nie ćpa!!! może jak kiedyś będziesz wodziała ich gdzieś razem to podejdz do nich, przedstaw się- wszystko zrób bardzo miło. pogadaj chwilę z dziewczyną może nawet zaproś do domu i wtedy będziesz mogła ocenić jej zachowanie w stosunku do Twojego syna. może nie jest tak źle jak sobie myślisz?! mam nadzieję ;)