Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja nie mam problemu

wasze ulubione książki AGATHY CHRISTIE

Polecane posty

Gość ja nie mam problemu

???

Gość uuuuuuuuuuuuuuuujj
slonie maja dobra pamiec

Gość morderstwo odbedzie sie
m

Gość dcs--
Dziesięciu małych Murzynków i Spotkanie w Bagdadzie Kompletnie nie podobało mi się MOrderstwo w Orient-Expresie :(

Gość ujiiiuuiuiiooo
Godzina Zero

Ciężko wybrać jedną, bo wszystkie były dobre. Chyba najbardziej klimatyczne według mnei było morderstwo w Orient Expressie. Spoko było też ABC

Gość justynkaaaaaa
zatrute pioro bylo ok

Gość pppoddbijam
up

Gość fffr4

Gość i do tego kazdy chce na sile
uppp

Gość notatkiozyciu.blox.pl
"4.50 z Paddington" i opowiadanie "Radio" w zbiorze "Świadek oskarżenia"

Gość godzina zeroo
o

Wszystkie z Ms Marple i Poirot'em :).I "tajemniczy Pan Quin".

Gość tombak90
Ja zacząłem od "Zło czai się wszędzie" (według innej wersji tytułu "Zło, które żyje pod słońcem"). To chyba nieco mniej znana książka. Nie wiem, jak by mi się czytało, gdyby to nie była moja pierwsza, ale w związku z tym, że od niej zaczynałem, to nie doszukiwałem się jakichś głębszych intryg i rozwiązanie kompletnie mnie zaskoczyło, co spowodowało, że zdecydowałem się sięgnąć po kolejne powieści. Drugie było "Morderstwo w Orient Ekspresie" i po rozwiązaniu szczęka opadła mi jeszcze bardziej. To było w 2006 roku, a potem w następnych 2-3 latach rach ciach przeczytałem prawie wszystkie jej książki. Potem dopadł mnie ten problem, że nie mogę już znaleźć tych, których nie czytałem i idzie mi dużo wolniej. Jakieś dwa lata temu dorwałem wreszcie "Kieszeń pełną żyta", potem przerwa, a teraz, kilka dni temu wróciłem zachwycony z księgarni z "Rosemary znaczy pamięć" i zabiorę się za nią po sesji. Z całej twórczości Christie zostały mi może ze 4 pozycje. Oczywiście, w miarę czytania coraz łatwiej jest zgadnąć mordercę, bo schematy się powtarzają (np. schemat "zamachy na siebie" albo "a jednak" - fani pisarki będą myślę wiedzieli o czym mówię ;) ) i teraz już w większości przypadków mi się to udaje:) Generalnie, najbardziej polecam: - Morderstwo w Orient Ekspresie - Śmierć na Nilu - Tajemniczy przeciwnik - Niedziela na wsi - Zakończeniem jest śmierć Nie spodobały mi się: - Tajemnica Wawrzynów - Pasażer do Frankfurtu

Dlaczego nie Evans, Pułapka na myszy, Uśpione morderstwo, Morderstwo to nic trudnego...i kilka innych :) ogólnie lubię Agatkę.

Gość tttthhjjjkkkl
gra luster, morderstwo w orient expresie

Gość no pewnie
A moze macie e-booki? Polecam rowniez kino live, mozna obejrzec filmowe wersje Agatki. Mnie najbardziej pasuja te z panna Murphy, Hercule Poirot jest jedna za bardzo bufonowaty. Niemniej... tez czytam ;)

Gość no pewnie
Masz racje :D :D :D Pomylilam w durny sposob panne Marple z Murphy uuuuupppppssss W zamian masz tyt. z Miss Marple: 1.1 1x01: Noc w bibliotece 1.2 1x02: Morderstwo na plebanii 4.50 z Paddington Morderstwo odbędzie się... Zatrute pióro Tajemnica obrazu / Dom niespokojnej starości Tajemnica Sittaford Godzina zero Nemezis Hotel Bertram Próba niewinności Kieszeń pełna żyta Morderstwo to nic trudnego Dlaczego nie Evans? Strzały w Stonygates Zwierciadło pęka w odłamków stos Chyba troche "odrobilam" wpadke? ;)

Gość ssooooiiii
up

Gość notatkiozyciu.pl
Mężczyzna w brązowym garniturze