Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Snoonee56

Jak szybko schudnąć w 12 dni

Polecane posty

Gość Snoonee56

Zapraszam do uczestniczenia w moim planie. chcę zrzucić 6 kg w 12 dni;) Uda mi się. Ważę teraz 66 kg. Zależy mi ważyć 7 maja 60, no a dążę do wagi 56, działamy?!:) Codziennie będę zapisywała jakie wykonywałam ćwiczenia, co robiłam, jadłam;) Z dużą dokładnością;) Możecie również indywidualnie pisać na mój e mail[ angelika_r_92@op.pl ]

Gość glodowka calkowita
najwzej pod koniec zemdlejesz:P

Gość Snoonee56
Dlaczego tak uważasz?

Gość aaaannaaaa
Najzdrowiej jest chudnąć około 2 kg miesięcznie. Wówczas organizm przyzwyczaja się do nowej wagi, nie dochodzi do żadnych zaburzeń, efekt jest trwały. Jestem przeciwna radykalnym dietom i głodówkom. Sama 2 lata temu schudłam dość szybko z 55 do 50 kg przy wzroście 160. Efekt był na tyle zadowalający, że musiałam wymienić wszystkie spodnie na mniejsze. Dokonałam tego całkowicie rezygnując ze słodyczy - ze słodkich rzeczy jadłam jedynie pełnozbożowe ciasteczka lu oraz płatki fitness, które zawierają błonnik a ten wspomaga odchudzanie. Zastąpiłam białe pieczywo ciemnym, zasmakowałam w chlebie ze śliwką i pumperniklu. Przestałam podjadać późnym wieczorem, zaczęłam jeść więcej owoców i warzyw. No i oczywiście zaczęłam się więcej ruszać. Od tego czasu utrzymuję stałą wagę, nie odmawiając sobie potrzebnych składników odżywczych. Słodycze, od których byłam kiedyś uzależniona, nauczyłam się zastępować zamiennikami. Potrawy smażone - pieczonymi, duszonymi lub gotowanymi na parze. Do tego zielona herbata i codzienna gimnastyka. Przyznaję, że raz na zawsze pożegnałam się z czekoladą, lodami, pizzą, ciastkami i innymi łakociami. Początkowo było to bolesne, ale idzie się przyzwyczaić. Dla wymarzonego rozmiaru 34 i tęsknych spojrzeń kujonowatych prawiczków na uczelni, których świadoma swej wartości mogę bezczelnie olewać, WARTO! :D Pozdrawiam i życzę wytrwałości w mam nadzieję zdrowym chudnięciu. Odradzam Ci takie gwałtowne zrzucanie wagi. Będziesz nie tylko osłabiona, ale też bardziej narażona na stany depresyjne a co za tym idzie uleganie pokusom.

Gość Snoonee56
aaaannnnaaaa powiedz mi proszę, jak udaje ci sie wytrzymać? ja mam duże problemy ze zrzuceniem wagi;(

Gość aaaannaaaa
Muszę wytrzymywać, narzuciłam sobie pewne postanowienia których się trzymam, widoczne efekty zmotywowały mnie do większej samodyscypliny. Ale nie było łatwo, bo przez ładnych parę lat nie mogłam oderwać się od słodyczy. I muszę przyznać że wraz z odstawieniem słodyczy zniknęły potworne zaparcia i związane z tym bolesne miesiączki. Poprawiła się też cera i ogólnie trawienie. Jednym słowem efekty były warte poświęcenia. Ciężko jest rzucać słodycze. Początkowo skręca Cię na widok czekolady. Ale później odzwyczajasz się do tego stopnia, że widok czekolady już wcale Cię nie kusi. Zaczynasz doceniać inne, mniej szkodliwe smaki, takie jak słodycz owoców, jogurtów itp. Wiosna to doskonała pora na rozpoczęcie zdrowej diety: niedługo pojawią się truskawki, czereśnie i cała masa innych przepysznych owoców. Można się nimi najadać do woli i chudnąć :)

Gość lamama
Takie szybkie chudnięcie nie jest zdrowe no i grozi wtedy efekt jojo. Lepiej wolniej a skuteczniej, bez obawy powrotu niechcianych kg :) Ja chudnę ok 2 kg miesięcznie i to mnie bardzo cieszy. Odstawiłam cukier, zero jakichkolwiek słodyczy, ćwiczę w domu. Jem po prostu bardziej zdrowo i piję też codziennie colon slim, po nim nie odczuwam tak głodu, zawiera też sporo błonnika.