Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamila4393

DORADZCIE..

Polecane posty

Gość kamila4393

Zaczelam dokarmiac córke ( za 4 dni skonczy 5 miesiecy) mm. Wczesniej byla caly czas na piersi. Powiem wam szczerze ze niemam zielonego pojecia jak ma karmienie malej wygladac..., czy mam dawac jej mm o stałych porach np. ustalic sobie ze co 2-3 godz. czy na zadanie karmic..?? Piersia karmilam na zadanie a teraz niewiem. mala od zeszlego piatku jest na mm i tak probowałam jej dawac jesc o stalych porach ale jakos mi to nie wychodzi bo np. wczoraj jadła co 3 godz i sie cieszylam ze dzisiaj tak samo bede jej dawac a ona calkiem inaczej jadla niz wczoraj :).

wydaje mi się, ze teraz się karmi na żądanie :-) kiedyś była taka zasada, że co 2-3 godziny ale to się zmieniło. no ale zobaczymy co napisze ktoś doświadczony :-)

Nasze dziecko było na mm. Karmiliśmy na żądanie. Ale po pewnym czasie zauważyliśmy, że je z reguły o stałych porach i to zazwyczaj taką samą ilość mleka (np.o 12 250ml, a o 15 - 100ml). Organizm dziecka sam sobie to wyregulował.

mój się sam regulował, na poczatku jadł niregularnie a potem mniej więcej co 2,5 godziny w tałych porach. Oczywiście z biegiem wporwadzania pokarmów stałych to się zmieniało :)

Gość kamila4393
tez mysle ze z czasem malej sie ureguluje to karmienie w koncu to dopiero poczatki karmienia mm. Dzieki dziewczyny :).

ja karmie corke mlekiem hipp bio combiotic i na opakowaniu napisane jest ze mozna tym mleczkiem karmic na zadanie,ale zaraz po porodzie gdy nie moglam karmic piersia polozne mowily ze noworodka nie mozna karmic na zadanie tylko przy mleku sztucznym musi byc min 3 godz przerwy.no ale tez zalezy od wieku ja napisalam o 2 dniowym malenstwie

Gość Bigtime
Moje dziecko bylo karmione mm prawie od poczatku-od wyjscia ze szpitala. Jadlo co 4 godziny po 90 ml, potem ilosc mleka sie zwiekszala, ale godziny karmienia nie ulegly zmianie. Jako noworodek moja mala spala wlasnie po 4 godziny, po czym budzila sie i wypijala wieksza ilosc.