Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dotka_g

Henna

Polecane posty

Gość Dotka_g

Wczoraj zrobiłam największy błąd w moim życiu. Zapragnełam zmienić kolor włosów, mój naturalny to ciemny blond. Włosy zafarbiłam henną kasztanową, a wyszedł mi rudo-czerowy kolor. Czy którąś z was stosowała kiedyś henne? Jeśli tak, to po jakim czasie się ona wypłukuję? Czy będę w stanie wrócić do swojego naturalnego koloru, bez dodatkowego farbienia? Proszę o wszelkie rady i sugestie na temat henny. Proszę chociaż podbijać.

Gość ewikkks
Henna się nie wypłukuje. Możesz najwyżej pofarbować jeszcze raz, bo czasem barwnik z samej henny (czerwony) łapie mocniej a te odpowiadające za brąz i czerń (amla i indygo), i żeby wyszedł brąz trzeba pojechać 2 razy. Aha, mówimy o prawdziwej hennie, a nie farbie chemicznej "henna" typu Venita?

Gość Dotka_g
Nie znam się trochę na tym :D Kupiłam henne w proszku Eld Bardzo dużo opinij czytałam o tym że henna po jakimś czasie się wypłukuję.

Gość ewikkks
Eld to zioła tylko w kilku odcieniach, reszta (jak Twój kasztan) to mieszanka ziół z chemią, i takie coś fatkycznie może się wypłukiwać, ale dodatkowy problem jest taki, że po takiej "hennie" farbowanie tradycyjne jest ryzykowne, może wyjść piękna zieleń jak u Ani z Zielonego Wzgórza ;)

Gość Dotka_g
Po tym eksperymencie chyba długo nie zdecyduje się na nowy kolor, jak na razie chce odzyskać jak najszybciej mój naturalny :D

Gość ja tylko
w kwestii zasadniczej - co to jest dodatkowe farbienie? :O

Gość marmolka
hejka , mam do sprzedania henne JAMILA ORG. NIE OTWIERANA , miałam farbowac włosy ale niestety powstał problem który wyklucza kładzenie henny Jeśli ktos chetny zapraszam na gg 38225059 pozdrawiam