Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iloilo

z artizia na yaz

Polecane posty

Gość iloilo

Witam, bylam u ginekologa po zmiane tabletek, przez 6 miesiecy bralam artizię, z czego ze 3 miesiace to bóle żołądka, albo nerwica nie z tej ziemi.Przepisal mi YAZ. i moje pytanie jest takie, czy mam je brac zaraz po skonczeniu artizii , od kolejnego cyklu czy odczekac ? Mialyscie taką zmiane? a artizii na yaz? jakies opinie o yaz? z gory dzieki za odpowiedzi :)

Gość becareful
biore yaz pierwszy miesiac, koncze 2 opakowanie i zmieniam na artizie. Czemu? A to z faktu tego ze yaz znajduja sie na liscie worstpills.org ze FDA oswiadczylo ze sa to niebezpieczne tabletki, wszystko za sprawą Drospirenonum. Artizia tego nie ma. Nie za bardzo mam czas sie rozpisywac, wiec pisze dośc uogolniając, ale powpisuj w google frazy typu 'yaz wycofuja' 'yaz niebezpieczne' wyskoczy ci duzo artykulow o tym ile pozwow zbieraja w usa przeciw bayern. Przerażające jest to, ze niezależne badania wykazały ze Yaz i Yasmin [nie trzeba mowic ze to to samo] pwooduja 6 krotnie wieksze ryzyko zakrzepicy niz inne tabletki. Na zakonczenie dodam, ze mam nadzieje, ze robilas badania przed braniem tabletek :) Takie jak APTT ,ALT, ATT, d-dimery, usg piersi, cytologia, czy morfologia krwi. Wiele osob poleca cilest, moze to bedzie dobry zamiennik dla Ciebie :) Yaz bardzo dobrze przyjelam, dlatego przymus zmiany boli mnie najbardziej. A dla bogatych :d - cyclotest 2 :) bez zabawy z hormonami, ale 800 zl, podobno rzetelne i dobre :)