Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjvudk

ALLEGRO zaginięcie przesyłki

Polecane posty

Gość kjvudk

sprzedałam rzecz na allegro i wysłałam listem zwykłym ekonomicznym2 tyg temu,klientka co kupiła burzy się ,że nie dostała jeszcze tej rzeczy i chce zwrotu pieniędzy,jeżeli nie dojdzie. Ale to był zwykły list i nie polecony więc nie mogę złożyć reklamacji. mam prawo nie zwracać jej pieniędzy? w opcjach dostawy były też listy polecone,ale tego nie wybrała.

Gość kupóóóóóóóóóóóóóóóó
jesli były inne opcje a ona wybrała z chytrości njatańszą to nie musisz jej nic zwracać, bo wysyłka ekonomiczna jest nierejstrowana wiec moze zaginac i wtedy nic nie poradzisz powiedz jje, ze chytry dwa rayz traci, trzeba było poleconą opłacić

Gość allegtikalvs s
Miałam kiedys taka samą sytuacjcję, tez byłam sprzedającą.Sprzedałam kombinezon dziecięcy, po jakichś 3 tyg odezwała sie kupujc,ze nie dostała przesyłki.Ona tez wybraka list zwykły,al myslala ze jest polecony;/ sprawa trafiła na allegro, załozyła spór. Spór trwa bodajże 30 dni, w tym czasie przesłka do niej dotarła (szła równy miesiąc), wiec wszystko sie dobrze skonczyło. O tym,ze jej wczesniej nie oszukałam świadczył sytempel na liście.

Gość weterynarz john
a ja dzieki takiemu cwaniakowi co sprzedal mi rzecz za 200 zl i mial wyslac kurierem za 49 zl a wyslal zwyklym listem zarobilem 250 zl z powrotem bo przedmiot do mnie dotarl a jakze ale wkurwilo mnie ze zaplacilem za kuriera a on wyslal listem zwyklym za 3 zlote wiec napisalem mu ze nie doszloi do mnie i zadam zwrotu lub wyslania drugi raz zalozylem spor wygralem koles oddal mi kase z przesylka bo nie umial udokumentowac ze wyslal chytry dwa razy traci a ja mam i rzecz i kase