Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co z tym glupim brzuchem

jestem załamana, nie umiem zrzucic brzucha po porodzie!!!! co mam zrobic

Polecane posty

do wagi powrocilam, cwicze, chodze 2 razy w tygogodniu na aqaaerobic, od jutra biegam i jezdze na rowerku stcjonarnym plus dieta, a brzuch jak byl taki jest, jak stoje to jeszcze w miare, ale jak usiade to 2 zwały tluszczu, czy po prostu rozciagnietej skory?? po porodzie jestem juz 11 miesiecy, jestem zalamana, lato sie zbliza, a ja mam brzuch tak ohydny, ze beczec mi sie chce

poradzcie co mam robic zeby moj brzuch wrocil do formy:(

Gość kossssssssssss
Ja mam rozciagnieta skore na brzuchu, co moze pomoc? Operacja, a takowej sie boje i nie stac mnie na nia. Jesli masz skore rozciagnieta, to chudniecie jescze problem poglebi. Ja schudlam do wagi sprzed ciazy i wisial mi flak (mialam wielki brzuch, jak na bliznieta, ale urodzilam jedno dziecko, duzeee). Potem przytylam troche po tabletkach anty i juz tak mocno nie wisi. Stroj kapielowy mam i wychodze w nim-kupilam taki pelny z przodu, zeby brzuch zakrywal (jest obcisly i trzyma brzuch w ryzach, wiec praktycznie nic nie widac) a plecy cale gole. Na odkrywaniu brzucha na codzien mi nie zalezy-nosze dluzsze bluzki, majtki obudowane z przodu.

Gość matkamamuska
mam ten sam problem z tym, że ja nie mam tyle motywacji do ćwiczenco Ty ;/ chodzęw pasie poprodowym i smaruje się kremem wyszczuplającym rozgrzewającym z ziaji, ale na razie przez tydzień więc rezultatów się nie ma co spodziewać ..w pasie chodzę odkąd minąło 2 mc po porodzie w jak się mierzę w pasie to mam tyle co w 7 mc ciązy ;( też jestem załamana,,,,, mi kazano pić dużo wody bo może dlatego jestem taka napuchnięta, ,,,,, i ten brzuch taki duży,, bo ja to ogólnie 2 szklanki pilam przez cały dzien nie mam takiej potrzeby picia i teraz sobie popijam co troche i tak z wielką biedą 1.5 wypijam,,, miałąm stosować dietei lipaa,,,,, brak motywacji,,,, chyba zacznę na oparcję plastycznązbierac heheh

Gość kossssssssssss
mam kolezanke, ktora schudla ladnie po ciazy, a brzuch jej zostal-ma taka pilke, jak by byla w poczatkowej ciazy. ale to roznica, ona nie ma nadmiaru skory. Ja tam zaakceptowalam swoj wyglad. Mojmaz tez nie zwraca na moj brzuch uwagi, wiec jest ok. Tyle tylko, ze ja sie juz na drugie dziecko nie zdecyduje-nie chce, by brzuch wygladal jescze gorzej niz teraz :)

mi tez brzuch został i nic nie pomaga na jego zrzucenie :( waga z reszta tez. 5 kg jeszcze i stanęło w miejscu i stoi tak juz od 1,5 miesiąca :(

Gość AptekawBiedronce
a ja mammega rozstepy na brzuchu i biodrach i tez nigdygo nie pokaze nikomu. eh

Gość a ja do figury sprzed ciąży
wróciłam dopiero po 3 latach (bez diety,bez ćwiczeń) brzuch sam się wchłonął chyba ale długo to trwało.

Gość Blanka bez manka
Ćwiczyłam codziennie brzuszki i inne ćwiczenia zalecane na powrót mięśni brzucha do stanu sprzed ciąży. Mąż mnie motywował, trzymał stopy i zachęcał do wysiłku. Brzuch wrócił na miejsce po dobrych paru miesiącach CODZIENNYCH ćwiczeń. Życzę wytrwałości i cierpliwości, a rezulaty będą.

Gość ktos tu chyba
nie pieprzcie, brzuch sam z siebie sie nie sciagnie, cwiczenia i kremy tez nie pomoga, tylko operacja, przykro mi ze nie stac was na nia, ja mam za miesiac :classic_cool:

Gość Mając 25 lat
Ja wiem co robić. 1Gotuj codziennie otręby na mleku możesz i codziennie zjadaj możesz dwa razy na kolację i śniadanie-to bardzo ważne! 2Kup karnet na elektrostymulację mięśni brzucha-nie zapłacisz dużo bo to tania impreza-najlepiej2-3razy w tyg. 3Poza tym możesz biegać ale z siłowni zrezygnuj jeśli chodzisz lub masz zamiar! Po 18stej juz nie jedz. I Nie ma opcji żebyś w szybkim czasie(2-3mies) nie odzyskała jędrnego brzucha stosując sie do dwóch pierwszych punktów!

Gość Blanka bez manka
Sama nie pieprz, jeśli ci się nie chce ćwiczyć i się smarować. Ja to robiłam, a zaoszczędzoną kasę wydałam na ekstra sukienkę :P

Gość Mając 25 lat
Operacja? Matko operacje są dla 70latek! Ja mam 35lat i skórę mam elastyczną jak chce to sie rozciąga bez rozstępów a jak chce to się kurczy i na cholerę operacje!!!!!!!!!!

Gość Mając 25 lat
Nie wiem ale pewnie jesteś palaczką i twoja skóra ma 70lat.

Gość do ktos tu chyba
przykro mi ze nie stac cię na ćwiczenia, ja za miesiac będe miała lepszy brzuch niż ty po ingerencji w stan organizmu, inwazyjnej metodzie, jaką jest operacja :P

Gość Mając 25 lat
blizny na brzuchu blee

Gość Hehe bo ktos tu chyba została
matką po 40-tce i teraz już tylko operacja przywróci jej względnie normalny (bo nie idealny) wygląd :P

Gość do ktos tu chyba
leżenie w szpitalu, rekonwalescencja - błeeee :D

Gość ktos tu chyba
nie mam 40 lat ale cwiczyc meczyc sie nie musze bo bede miala plasciutki brzuch w 2 godziny a wasze brzuchy juz w zyciu nie wroca do stanu sprzed porodu :classic_cool: hm, ciekawe, stac mnie i na taki zabieg i na extra sukienke wiec z tym problemow nie mam raczej, sorry :classic_cool:

Gość ktos tu chyba
lezy w szpitalu sie 3 dni maximum, lekarz jest zajebisty, a ZdZ ma racje, brzuch to wam moze jako tako wroci do normalnych rozmiarow po ok 3-4 latach mi szkoda zycia zeby tyle czekac [cool[ juz w lipcu wyjde na plaze w bikini :classic_cool:

Gość ktos tu chyba
ale coz zazdrosc to zazdrosc jak zwykle na tym forum i to jeszcze wsrod matek :O to zeby was jeszcze troszke podenerwowac, to przyznam sie, ze stac mnie rowniez na doprowadzenie piersi do zajebistego stanu, bede je miala lepsze niz na poczatku :classic_cool:

Gość ktos tu chyba
nie, nie mam niewiadomo jakiego, ale operacje zrobie, a blizne mozna schowac pod bielizna, bo jest nisko, zanim nie zblednie, pozniej juz nie rzuca sie prawie wgl w oczy, wystarcza dobre kremy i smarowac ja od poczatku

Gość ktos tu chyba
tak, tak, oczywiscie :classic_cool: no coz, stac mnie i bede z tych dobrodziejstw korzystac mam nadzieje ze piersi tez doprowadzicie do porzadku 'cwiczeniami' i balsamami :classic_cool:

Gość Mając 25 lat
żeby mieć szybko płaski brzuch to trzeba robić tylko to co do tego prowadzi Jazda na rowerku-bez sensu bieganie-zawsze dobre bo niesie zbyt wiele pożytku by je odrzucić. Siłlownia-bez sensu bo siłowy wysiłek buduje masę-odpada Dieta-najlepsza 5posiłków i stop na 3h przed snem. Otręby spalają tłuszcz a przy tym są zbyt zdrowe i zbyt wiele dobrego dla organizmu robia by z nich rezygnować.