Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inijbnjub

kocham kawe rano ale

Polecane posty

Gość inijbnjub

musze z niej zrezygnowac:o czym zastapic?

Gość kielczanka
a dlaczego musisz zrezygnowac z kawy? może zastąp ją mocną herbatą?

Gość hasiabasiasiasia
Pij inkę. Mój chłopak tez nie może normalnej kawy i pije zbożową. Sama raz próbowałam z mlekiem. Smakowała jak kawa rozpuszczalna. Poza tym 4 zł kosztuje i można pić na noc :P

Gość inijbnjub
wlasnie wogole nie chce wypłukuje wapn a ja mam problem z koscmi;o brak mi tej porannej kawki:o nawet teraz pije a nie powinnam:o

Gość hasiabasiasiasia
Ale ta kawa zbożowa nie wypłukuje. Ona jest zdrowa, błonnik zawiera :P

Gość Patataj patataj patataj
Możesz zastąpić spermą.

Gość inijbnjub
ale ma tez gluten ktorego staram sie unikac:)

Gość nfd,xfjvnfm11
ja tez nie moge pic kawy- mam za wysokie cisnienie a od kofeiny bylam uzalezniona! nie odstawilam jej jednak tak od razu- do dzis , codziennie rano wypijam malutką filizankę- tylko jedna bez dolewek. w pracy ok 14 zawsze mam "kryzys" i musze znów wypic kawę, zastpilam ja bezkofeinową, tylko nie zadne swinstwo rozpuszczalne tylko ziarnista ktora miele express. jak bedzie ci sie chciało spac polecam soki- ale te swiezo wyciskane np marchewka, cytrusy, swietny jest mix cytrusowy-pomarancz, grapefriut i cytryna, dale takiego kopa jak podwójne espresso. poza tym popijam wode mineralna- w zimie i w jesieni ciepła woda z dodatkiem miodu, latem i wiosna do wody dodaje plasterek cytryny, limonki, troche miety.

Jak to jest być uzależnionym od kofeiny ?

Gość liliamna
ale chcesz ją zastąpić czymś co cie pobudzi tak jak kawa czy chodzi tylko o sam smak??

Gość inijbnjub
pobudzenie i smak herbata to dla mnie takie siurki:o

Siurki ?

Gość inijbnjub
no sory ale jak mam porownac kawe do herbaty to chyba jest roznica:o ogromna smakowa

Gość a jak myślicie?...
powinnam zrezygnować z porannego cappuccino?

Gość inijbnjub
a jak myslisz?:o

Gość inijbnjub
lubicie ta kawe mrozona z biedrony??

Gość Coca the green
Mój poranny rytuał to to mała, ale bardzo mocna kawa i krótko potem skuteczne posiedzenie z papieroskiem w WC.........Jak można z tego zrezygnować..................???........Też tak macie....?

Gość nfd,xfjvnfm11
nie rezygnuj całkowicie, wypijaj 1 raz dziennie, celebruj picie kawy, nie w pospiechu. ja własnie w taki sposob to robie, rano malutka filizanka (od Villeroy und Bosch) dobrej włoskiej kawki i wystarczy. w taki sam sposob oduczyłam sie jesc namierna ilosc slodyczy, kupowałam sobie w dobrej cukierni wuzetke albo kawałek ciasta tortowego, robiłam sobie po poludniu aromatyczna herbatkę, do tego fajny film albo ksiązka i tym ciastkiem sie delektowałam. to samo z czekoladą- od czasu do czasu 2 kostki najlepszej na jaka mnie było stac. po miesiacu oduczylam sie jesc słodycze na łapu capu, byle jak. podobnie było z kawą. jesli wiem, ze ide z kolezankami po pracy na kawe to nie piję jej rano. od kofeiny mozna sie uzaleznic, jestem tego najlepszym przykladem, pilam nawet 6 KUBKOW kawy dziennie...fakt- pracowałam jak szalona, studia itd. jak czasami mineło 3 godziny bez kawy to zaczynała mnie bolec głowa, rece sie trzesły, chciało mi sie płakac...masakra po prostu no ale dałam rade :-)