Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość motorolka 0984637

pytanie do mam-pomózzcie bom zielona

Polecane posty

Gość motorolka 0984637

hej dziewczyny! tu jest pełno ekspertek w tej dziedzinie więc chciałabym się Was zapytać jaki fotelik samochodowy polecacie dla dziecka, które ma 7-8 miesięcy? Ile należy na taki fotelik wydać? w necie ceny niektórych są kosmiczne, czy warto kupić te droższe foteliki? Jakie Wy macie doswadczenia ?

Gość motorolka 0984637
no taki to jeszcze nie taki drogi a do jakiego wieku on jest?

możesz też poszukać z szerszego przedziału np do 25 a nawet 36 kg, ale nam ten odpowiadał bardzo. Dziecku jest wygodnie, nigdy "nie narzeka" a jeździmy codziennie

Gość motorolka 0984637
no a mam jeszcze taki dylemat.Czy dziecku 8 kilogramnowemu lepiej kupić fotelik 0-18 czy 9-25? w którym będzei mu wygodniej?

Gość motorolka 0984637
kurcze jestem pogubiona bo są za 100 zł i za ponad 1000 :)

Gość jcpenny
ja przy wyborze fotelika kierowałam się testami ADAC. Wybrałam fotelik który dostał najwięcej gwiazdek.

w czym będzie wygodniej to ci nie pomogę bo musialabym sprawdzić obie opcje. Fotelik 0- 18 możesz wysunąć tak, że dziecko praktycznie jest w pozycji prawie leżącej, wiadomo, dla najmłodszych maluchów. Te większe też mają regulację oparcia ale nie wiem czy aż tak da się wysunąć musisz posprawdzać w sklepach najlepiej zobaczyc na zywo a potem ewentualnie zamowic taniej przez net

Gość Monika***
Fotelik pierwszy to 0-18,drugi 15-36 kg. Ja polecam Maxi Cosi i Sunshine Kids Monterey (bezpieczny i przystępna cena ok 400 zł (dużo testów dobrze przeszedł) Najbezpieczniejsze foteliki są z systemem isofix (system montujący fotelik do siedzenia samochodowego nie tylko zapinanie fotelika pasami).Jest to tak zwana baza do fotelika. Nie zawsze fotelik za 1000 jest warty swojej ceny,czasami taki za mniejszą kwotę jest bezpieczniejszy. Kiedyś oglądałam test fotelików i jakiś bardzo drogi miał naprawdę kiepskie wyniki a kosztował ponad 1000 zł.

Gość motorolka 0984637
ok, dzięki tak zrobię :)

Gość Monika***
Gdzieś zgubiłam jeden fotelik. My najpierw mieliśmy dla noworodka i niemowlaka 0-13kg Maxi Cosi, później taki 9-18 a teraz mamy 15-36 Monterey Sunshine właśnie.

Gość taki lajf
http://fotelik.info/pl/testy/ Tutaj masz testy fotelików - jak dla mnie to podstawa przy wyborze :) I naprawdę sporo z nich jest w przystępnych cenach, a w testach wypadło dobrze :) Poleca się wybierać te od oceny ogólnej 4 :)

Gość jcpenny
" Najbezpieczniejsze foteliki są z systemem isofix" - w teorii. I co z tego ze fotelik jest na swoim miejscu na siedzeniu gdy podczas zderzenia pasy w foteliku którymi przypięte jest dziecko są wyrywane z fotelika.