Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takasee

Depilacja miejsc intymnych przed porodem

Polecane posty

Gość takasee

Witajcie, mam pytanie, wiadomo, że przy porodzie naturalnym jak trzeba to nacinają krocze i wtedy pielęgniarki położne czy inne golą ciężarnej "głębokie bikini". Ja sama doprowadzam się do jako-takiego stanu aczkolwiek z dnia na dzień jest mi coraz ciężej a wolałabym uniknąć golenia szpitalnego. Chciałam się Was poradzić czy może któraś skorzystała z depilacji całkowitej miejsc intymnych u kosmetyczki przed porodem no i oczywiście czy któraś wie gdzie taką depilację można przeprowadzić na śląsku najlepiej w Chorzowie albo Katowicach czy innych miastach sąsiadujących z Chorzowem? Bardzo dziękuję za wasze odpowiedzi. Buźka

Gość isofix to jest po to
a nie dasz rady sama przy użyciu lusterka, albo użyj kremu do depilacji- będzie łatwiej. Mojej koleżance pomógł w tym mąż;)

Gość Hhhhhlllllleeee
Dokładnie, wystarczy lusterko albo mąż.

Gość pooooolllllllllllaaaaaaaaaaaa
Jak położna cie goli to tylko miejsce nacięcia. A nie full service.

mnie tez przed samym porodem golil maz :P nie dalam rady nawet z lusterkiem. Zwykle gole sie calkiem na zero, wiec on juz nie mial wiekszych problemow, bo teraz byl "podszykowany" ;)

Gość mnie dokładnie wygolił mąż
i żadne "głębokie" bikini tylko całkowicie trzeba się ogolić

Gość Mamatka
Full service zapewnił mi mąż ;) Lusterkiem ogarnąć w 9-tym miesiącu już nie dałam rady.. :)

Guzik prawda, że trzeba. Chyba w prl-u trzeba było. Teraz wystarczy samo krocze. Można sobie zostawić pasek, serduszko, wargi czy jak kto lubi.

Gość mnie dokładnie wygolił mąż
co wy jakieś głupoty piszecie, że położna tylko miejsce nacięcia goli? Goli całkowicie. W czasie porodu kiedy trzeba chlasnąć nacięcie nie ma czasu na golenie, a wcześniej chyba sobie nikt nie zakłada, że właśnie tu przetnie..

Gość Mamatka
A do cc golą także brzuch, więc jak masz planowe, to dasz radę sama to zrobić.

wiem że w gliwicach jest jedna co tak goli ale nie podam ci konkretnego namiaru bo nie korzystałam z takowych usług ale kuzynka tak najlepiej poszukaj na necie

A gdzie cię goli? Goliła cię położna czy mąż? Co ty myslisz że położna ma czas bawić sie w robienie ci fryzury intymnej. GOli tylko tam gdzie potencjalnie będzie cię nacinać i tyle. Mało tego, teraz w szpitalach ginekologicznych golenie nie jest jakimś wymogiem. MOzesz poprosić, ale jeżeli nie poprosisz a sama sie nie ogoliłaś to nikt nie będzie ci proponował.

Gość takasee
no właśnie ja też zawsze na zero się depiluje ale teraz jest już coraz ciężej na ślepo zrobić to dobrze, dlatego myślałam o jakiejś depilacji woskiem w salonie kosmetycznym wiem, że robią to we wrocławiu warszawie czy w poznaniu ale o śląsku niema żadnej wzmianki nawet w necie, a taka depilacja jest trochę trwalsza i przynajmniej ogranicza jeden stres przed porodem :) w razie czego skorzystam z usług męża chociaż jak mi kiedyś musiał pomóc golić nogi to po tym głaskaniu i tak musiałam jakoś dogolić je sama... :)

Gość takasee
oj przestańcie pisać o fryzowaniu c**ki przez położną. ja chciałam się po prostu dowiedzieć czy któraś ciężarna przez porodem korzystała z usług kosmetyczki i gdzie można to zrobić na śląsku? czy to było tak trudno zrozumieć? wiem, że to nie prl i w ogóle nie musze tego robić ale skoro chce to liczę na jakieś normalne odpowiedzi za które normalnie odpowiadającym bardzo dziękuję.

Gość rtyuinbv
wiem, że robią to we wrocławiu warszawie Od wielu lat. To są miejsca, gdzie jeszce w gabinetach kosmetycznych tego się nie robi..???

goli sie krocze a nie całe... po cholere golić do porodu na łyso wzgórek łonowy???? chodzi o to żeby przy szyciu było łatwiej i tyle a za pierwszym razem jak poprosiłam położną to po prostu przejechała 3 razy żeby włoski skrócić i po sprawie i wcale nie musi być jakoś ekstra dokładnie:P

Gość juns
ja depilowałam się sama -kilka dni przed porodem. a na porodówce położna delikatnie poprawiła ale tylko z tej strony gdzie potem nacięli. nigdzie wiecej nie goliła.

Gość Laura 99
Hej Marto, zabieg depilacji jest bezbolesny tu masz film z zabiegiem depilacji https://www.youtube.com/watch?v=jYej8j9cNGQ pamiętaj też że cena laser laserowi nie równy , radzę poczytać o różnicach między laserami Lightshher i Vectus

Gość Sandra 30
Najlepsze są naturalne metody depilacji Od ponad dwóch lat używam pasty cukrowej. Do tej pory widzę same plusyNie mam żadnych problemów z wrastającymi włoskami i bliznami. Najpierw chodziłam do sklepu gotową pastę, ale taka domowa jest jeszcze lepsza. Jak chcesz trochę informacji to poczytaj http://depilacjacukrowa.com.pl/zalety-depilacji/

Gość Sonia 26
Moja koleżanka zrobiła sobie depilacje laserową, i to był właśnie Vectus. Jest mega zadowolona. Wcale nie musiała robić wielu zabiegów. Było w sumie bezbolesne. Po innych laserach podobno można mieć nawet oparzenia. poczytajcie o nim, ma super recenzje.

Gość Juta 23
Moja przyjaciółka miała depilację laserową, jak dobrze zapamiętałam, to dowiedziała się, że najlepszy jest Palomar Vectus . Jest ogromnie zaskoczona. Osobiście też byłam pod wrażeniem efektu. Po pierwszym zabiegu widać było działanie lasera. To był słuszny wybór. Zabieg był bezbolesny. W pełni zadowalający skutek. Jeżeli macie dylemat czy warto zdecydować się na depilację laserową, to każdemu gorąco polecam. www.mortyr.com.pl/zdrowie-i-uroda/depilacja-laserowa-sposobem-gladkie-cialo/

Gość Bezbolesna 88
Patrzcie! przez przypadek znalazłam super wyszukiwarkę gabinetów z depilacją laserową. Możecie wyszukiwać po miast. Łatwa w obsłudze. Trzeba tylko wpisać miasto: http://www.depilacjelaserowe.pl/. Pomogło mi to wyszukać salon z oferujący zabiegi depilacji laserowej.

Gość Juta 21
Niedawno znalazłam super stronę o różnych rodzajach depilacji http://depilacja24.pl Wszystkie informacje w jednym miejscu. Zaszokowało mnie, że jest tak dużo metod usuwania włosów. Zawsze używałam zwykłych maszynek. Bardzo zainteresowała mnie laserowa depilacja. nie wiem jak zadziała laser do depilacji na tatuaż , czy któraś z was depilowała miesjce z tatuażem?