Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość świeża wisieńka 22

mój plan

Polecane posty

Gość świeża wisieńka 22

przyszlo słonko, a więc chcę dobrze wyglądać. musze wyszczupleć ale nie chce rygorystycznych diet bo wiem,że dobrze na tym nie wyjde. mój plan: na śniadanie: bułka grahamka+chuda wedlinka/ salata, pomidor, ogórek lub jajko/ jogurt naturalny+ muesli. jajecznica (do wyboru jakis zestaw) w pracy: jakis owoc, sałatka owocowa, serek homo, jogurt/ kisiel do wyboru kolacja: sałatka z warzyw( sałata , pomidor, ogorek, rzodkiewka) brokuly. do tego- woda, ruch, rower cwiczenia. ocencie, schudne?

Gość nie jest to rozsądne cóż
a gdzie masz obiad ?

Gość Apasz24
Proponuję siłownię a nie diety... co drugi dzień, 45-60 min jazdy na rowerku stacjonarny to około 500 kalorii, do tego dorzucisz ćwiczenia na przywodziciel i odwodziciel, plus kilka na nogi to wyjdzie Ci z jakieś 700 kalorii, jak będziesz się odżywiać z głową, czyli normalnie jakieś 1500 kal to po miesiącu już zauważysz różnicę, która zostanie a nie wróci jako efekt jojo.

Gość świeża wisieńka 22
do 17 jestem w pracy i nie mam mozliwosci sobie nic przyrzadzic typu np zupa czy jakis filet z warzywami

Gość świeża wisieńka 22
pozwalajac sobie na jakis desre typu lody, batonik cos slodkiego to uda mi sie schudnac ? ogranicze slodkosci ale czuje ze calkiem ich nie wyeliminuje bo sa moja slaboscia?

Gość świeża wisieńka 22
ok wiem o zasadzie nie mieszac ogorka z pomidorem, ja po prostu wymienilam tylko a nie ze tak dokladnie bedzie wygladac moja kolacja czy obiad,

Gość świeża wisieńka 22
ja z mila checia oddam CI swoje 7 kg:)

Gość kasienka_kasienka
Źle. Po pierwsze na początku zastąp owoce świezymy warzywa. Po drugie- gdzie jest białe mięso w Twojej diecie- to ważne. Rób sobie pierś grilowaną albo gotowaną z warzywami. Musisz mieć jeden posiłek typu obiad który będzie się wyraźnie odznaczał od pozostałych posiłków. Rób sobie chude zupy, mięsko białe itp. Z musli też nie przesadzaj, zastąp je lepiej otrębami. Zrezygnuj z serków homogenizowanych- są mocno dosładzane, zastąp je naturalnymi. I po co ten kisiel- to dieta czy udawanie ze jesteś na diecie?

Gość świeża wisieńka 22
kisiel dla urozmaicenia, wiekszosc dnia spedzam w pracy, 9h. wiec duzego pola do popisu nie mam bo nie mam mozliwosci przyrzadzenia sobie jakis specjalnych potraw w pracy.

Gość kasienka_kasienka
rób sobie pasty jajeczne z odrobiną jogurtu naturalnego i świeżym szczypiorkiem- pyszne i łatwe do zrobienia. W pracy zamiast kisielu proponuję Ci marchewkę pokrojoną w talarki lub plasterki papryki. Sama się odchudzam i wiem że takie oszukiwania kisielem lub owocami Cię zdemotywuje bo to jest cukier którego na początku diety tak bardzo Ci nie wolno. Uwierz ze przez 3 tygodnie nie jadłam żadnych owoców oprócz grejfrutów, jadłam jajka, białe mięso, jgurty naturalne z otrębami, ryby, dużo warzywa no i woda. Schudłam przez 4 tygodnie łącznie dobre 3kg i mnóstwo w obwodzie. Zeszło ze mnie dużo takiej podskórnej wody.

Gość Apasz24
Ruszaj dupę, biegaj, jeździj na rowerze, areobik... to jest najważniejsze, po co rezygnować z jedzenia jak można aktywnie spędzać czas i na to samo wyjdzie ..

Gość świeża wisieńka 22
zaczerniłam się. no wiec jakie macie propozycje dla mnie/ chce schudnac ale juz milion razy stosowalam diety i nie chce sobie wmawiac ze zaczynam kolejna diete tylko wole sobie mowic ze zmieniam nawyki zywieniowe, i tak tez chce zrobic, do tej pory wstyd mowic jak jadalam, i chce zmienic to.

Gość świeża wisieńka 22
no tak ale jedzac tak normalnie waga zbytnio nie spadnie sam ruch nie wystarczy chyba.

Gość świeża wisieńka 22
no wiec przez pierwsze 2-3 tyg zrezygnowac kompletnie z owoców tak? i da to efekt?

Gość świeża wisieńka 22
doswiadczone kolezanki podpowiadajcie

Gość Apasz24
Sam ruch wystarczy ale nie dokonasz takiej redukcji o jakiej z pewnością marzysz. Z diety wyeliminuj cukry, odzwyczaj się przede wszystkim od słodyczy i chipsów. Pij duuuuuuużo wody, nie wpierdzielaj ziemniarów i białego chleba. Koleżanka wyżej bardzo dobrze radziła Ci z jajkami i z białym mięsem. Zrzucenie kg o ile nie masz dużej nadwagi jest naprawdę problematyczny. Ja na wiosnę chciałem zrzucić 1-2 kg, po 3 miesiącach siłowni coś drgnęło i przy wzroscie 190 cm ważę 100 kg, Ty możesz dowalic sobie głodówkę i też będą efekty ale szybko wszystko wróci. Poza tym można łatwo spalić "mięśnie" zamiast tłuszczu ...Dlatego nie zapominaj o białku i na nim się przede wszystkim skup

Gość świeża wisieńka 22
o białku czyli- jajka biale mieso, i ??? bo nie bardzo wiem co jeszcze? chudy twaróg moze byc? jogurty nat.

Gość świeża wisieńka 22
moj wzrost 173, waga 73 kg ile zrzucic aby wygladac zgrabnie. ?

Gość świeża wisieńka 22
bialego chleba nie jem od ponad 2 miesiecy, jem albo jakis ciemny chlebek albo bulke ciemna, grahamke, z bialym chlebem nie ma problemu, ziemniakow tez nie jadam, w sumie zmora moja sa przekaski- slodycze, jakies zelki, czekolady, popcorn batoniki, no i drozdzowki paczki, choc tych ostatnich juz nie jem, ale siegam bo cukierka czy czekolade.

Gość świeża wisieńka 22
i nie bardzo mam pomysly na cos pozywnego w porze obiadowej jedynie na piers gotowana i tyle. nie mam pojecia co jeszcze?

Gość świeża wisieńka 22
czemu nikt mi nic juz nie poradzi

Gość Gormini
Hej, widzę, że jest tu kilku mądrych, znających się na rzeczy ludzi, więc może ktoś i mi pomoże (jeśli mogę autorko??) Otóż od 2 miesięcy chodzę 2xw tyg na siłownię, czasem do tego raz na basen. (częściej niestety nie mam możliwości) staram się jeść zdrowo tzn, nie stosuję żadnej diety, ale nie jem słodyczy, białego pieczywa, tłustych rzeczy, fast-foodów, ziemniaków) mój przkładowy jadłospis : śn. 2 małe kromeczki chleba orkiszowego z pastą z twarogu, wędzonej makreli i cebuli II śn jabłko lub jogurt mały (czasem to i to) koło 13 - sałatka z mieszanki sałat z wędzoną makrelą, jogurtem, pomidor, pół ogórka, grzankami z kromki chleba orkiszowego obiad - 2 pieczone w woreczku podudzia (małe)z surówką kolacja - jajecznica + kromeczka chleba piję 2 l wody, zieloną herbatę, kawę bez cukru z mlekiem 0,5 % Schudłam z 67 do 64 kg przy 171cm. Zgubiłam mniej więcej po 2 cm w obwodach Czy żeby schudnąć jeszcze muszę jeść jeszcze mniej? Bo przyznam, że to i tak już jak na mnie mało:(

Gość świeża wisieńka 22
w jakim czasie te 3 kg poszly?;)

Gość świeża wisieńka 22
ok doczytalam w ciagu 2 miesiecy

Gość Gormini
nom tak...ja bardzo powoli chudnę. Mam 25 lat , więc to chyba jeszcze nie demencja starcza:) ale ciąża zrobiła swoje. Przytyłam w niej 25 kg. z 57 do do 82. Po porodzie zeszło 10 kg do 72 , a potem do 67...tteraz jest 64. Jej jakbym chciała jeszcze chociaż 5 kg zgubić....

Gość świeża wisieńka 22
no i madrze robisz. gratulacje ile masz wzrostu?