Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mjihjikhjhpk

jak reagowac gdy komplementują dziecko ? ?

Polecane posty

Gość mjihjikhjhpk

wiem ze to kafe i odp będą rózne :D no ale spróbuję mam b.ładne dziecko ... i czesto się zdarza tak ze obcy ludzie mi ją komplementują teksty - mała miss /modelka/śliczmotka /ale piekne dziecko itp są na porzadku dziennym jezu nie powiem ...pochlebia mi to ale troszkę ...mi juz spowszedniało ale moje pyt. jak to tłumaczyc dziecku ? owszem mówię jej :wszystkie dzieci są ładne .z naciskiem na wszyskie ,i tam takie rózne .....ostanio była syt.ze młoda stoi przed lustrem i mówi -wyglądam jak mała modelka ? i mnie zatkało!!!! bo szczyl ma niecałe 4 lata i nigdy ale to nigdy ja jej nie powiedziałam ze jest jak modelka. no ale koduje co gadają obcy domyslałam sie ze powiecie ze to nie problem albo chwalisz sie zalisz ? :D ale ja naprawde nie chce wychowac jej na osóbke dla której wygląd jest najwazniejszy a przeciez nie bede zwracac uwagi obcym ludziom co mam gadac dziecku ? ?? ze wszystkim dzieciom tak sie mówi ? albo co ?

Gość ggghggff
To i tak masz szczęście. Jak moja córka była młodsza to podchodziły do niej różne babcie z tekstem "Ale ty śliczna, choć zabiorę Cię ze sobą". Córka do tej pory jest nieśmiała do starszych pań. Średnio raz w tygodniu coś takiego ją spotykało. Na szczęście albo trochę zbrzydła i tak nie zachwyca już, albo do starszego dziecka te wszystkie babcie nie mają śmiałości tak mówić. :D

Gość mjihjikhjhpk
o mamo :D

Gość uppsss
No nie wiem .Moja matka miala sposob :) Mowila mi ze ludzie klamia i tak naprawde jestem brzydka ,chyba dopiero w wieku 16 lat ocknelam sie ale juz z kompleksami . Nie reaguj nie neguj ,nie potwierdzaj . Zycie zweryfikuje wszystko .

Gość mjihjikhjhpk
w zyciu bym nie powiedziała -zadnemu-dziecku ze jest brzydkie własnemu tez....bez przesady

Gość mi_zielone
niech odpowiada, ze oni tez

Gość mjihjikhjhpk
o ..muszę jej to powiedzieć pani tez jest ładna! :) ...gorzej jak mówią do mnie i naprawde uwazam ze nie powinno się komentowac (dobrze czy żle) wyglądu dziecka..no chyba ze bobasa ale takiego ' co juz kuma ' to juz nie

Gość gacoperra
Nie wiem- ja bym chyba mowila -tak,jestes sliczna,a do tego madra,inteligentna i sympatyczna. Mysle,ze nie musisz sie tym az tak bardzo przejmowac. jesli ty i partner kladziecie w swoim zyciu nacisk na dobre relacje,na wartosci wewnetrzne,to raczej dziecko tez takie bedzie.

Gość gacoperra
A odzywka 'pani tez' bardzo fajna