Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szpetna18

Operacja, zagęszczenie, upiekszenie

Polecane posty

Gość Szpetna18

Witam, włosy już mi w sumie wypadły i nie łudzę się na odzyskanie chociaż ich części i jestem zupełnie zdesperowana. Czy ktos z was oreintuje się ile moze kosztować zagęszczenie włosów? ale nie chodzi mi o takie byle jakie zagęszczenie w zakładzie koszmetycznym tylko takie na stałe coś w rodzaju przeszczepu skóry głowy? wiecie co mam na myśli? Proszę o jakies informacje namiary na kliniki. lekarzy. Z Góry dziękuję.

Gość zapewne cierpisz na łysienie
androgenowe. Zamiast peruki, pomyśl o pigułkach antykoncepcyjnych. To jedyny bardzo skuteczny sposób by powsztrzymać łysienie. Zatrzymują one pracę jajników, dzięki czemu nie wydzielają one męskich hormonów-androgenów. Jeszcze nic straconego. Polecam Jeanine (jako jedyne zawierają progesteron działający antyandrogennie).

Łysienie androgeniczne jest w 95% genetycznie uwarunkowane i powoduje je nadmiar testosteronu.Przy tym prawie zawsze kobieta cierpi na hirsutyzm hmmm(: Leczenie z wiki Jak do tej pory nie została opracowana jedna terapia, umożliwiająca osiągnięcie pełnych sukcesów w przebiegu leczenia. Stwierdzone jednak zostało, że lepsze wyniki leczenia zostały osiągnięte przez pacjentów w przypadku których problem został wcześnie zdiagnozowany. Do często stosowanych technik leczenia łysienia androgenowego zalicza się: Przeszczepy włosów, Leczenie minoksydylem - lekiem powodującym odwrócenie miniaturyzacji mieszków włosowych, Leczenie finasterydem lub dutasterydem - lekami powodującymi zmniejszenie konwersji testosteronu do dihydrotestosteronu, Preparaty kosmetyczne, Terapię przy użyciu pola magnetycznego ], Suplementację składników odżywczych. Co do tabletek anty to jest ich tak dużo na rynku włacznie z zastrzykami ,plastrami i innymi pierścieniami że jesli ci będą potrzebne do leczenia to tylko lekarz może ci je dobrać po badaniu poziomu hormonów. A tak poza tym to może być coś zupełnie innego(: Mega stres, brak odpowiednich minerałów itp.

Gość Mirek

Jak chodzi o przeszczep włosów metodą Fue to polecam, sam robiłem pół roku temu i jestem zadowolony z tej metody zabiegu. Jest bezpieczna , a daje bardzo dobre rezultaty. Teraz mam gęste włosy. Zabieg robił mi dr Tomasza Mierzwińskiego z kliniki Bona Dea w Krakowie