Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce się nauczyć

czy są tutaj osoby znające język rosyjski w stopniu bardzo dobrym? mam pytanie

Polecane posty

Gość chce się nauczyć

jak sie nauczyliście języka? samemu, w szkole? czy jakoś inaczej może ja bardzo bym chciała znać ten język bardzo dobrze ale nie stac mnie na kursy i dtugie pytanie jak wygląda z pracą później? pracujecie gdzieś gdzie ten język jest wymagany? proszę o pomoc, rady, )

Gość hahahyhyhihi
ja mieszkałam 5 lat na Ukrainie.. język jak dla mnie jest łatwy do nauczenia.. Jeśli Cię nie stać to proponuję zacząć oglądać tv żeby się osłuchać, spróbuj sobie pościągać jakieś teksty z neta po rosyjsku i tłumacz.. to najlepszy sposób. Moja mama która jest Ukrainką polskiego uczyła się czytając książki po polsku ze słownikiem rosyjskim więc odwrotnie też pewnie da radę :) A w pracy.. hm.. dopiero się przyda bo póki co nie miałam pracy gdzie był ten język wymagany, ale uważam że warto się go nauczyć bo nigdy nie wiadomo ;)

Gość chce się nauczyć
ja w szkole się uczyłam wiec podstawy znam ale chciałabym znać w stopniu dobrym min

Gość hahahyhyhihi
to jak masz podstawy, umiesz czytać to tak jak wspomniałam wcześniej, dużo tv w rosyjskim i czytania ;) nie ważne jak na początku będziesz mówić.. w sensie czy poprawnie gramatycznie.. ważne żeby zacząć a potem się ułoży.. mój tata jak wyjechał na studia na Ukrainę to też miał same podstawy, nauczył się słuchając wykładów i czytając książki po rosyjsku..

Gość chce się nauczyć
ok będę próbować a znasz jakieś stronki gdzie można filmy po rosyjsku online oglądać? niemam kablówki ros.

Gość Łowca B
To język słowiański, więc z czym masz problemy ?. Nie wiem jak można go nie rozumieć ???, wystarczy trochę skupienia i nie widzę żadnych problemów z porozumiewaniem :). Tak samo jak z ukraińskim, czeskim czy słowackim :)

Gość Łowca B
Na cyfrowym polsacie jest kilka kanałów RU

Gość smkdmfg
ja znam bardzo dobrze, bo jest to moj jezyk ojczysty :)

Gość chce się nauczyć
a czy ja napisałam, że mam problemy z komunikowaniem się? napisałam , że znam podstawy ale chcę nauczyć się języka w stopniu bdb, bo chciałabym znależc pracę gdzie ten język będzie wykorzystywany, a wtdy komunikowanie się nie wystarczy

Gość fotel
filmy po rosyjsku są na you tube.

Gość chce się nauczyć
dzięki:D

Gość smkdmfg
a skad jestes ze chcesz w pracy uzywac jezyka rosyjskiego, ja mieszkam na zachodzie Polski i tu zapotrzebowania na ten jezyk nie ma niestety

Gość chce się nauczyć
ja też jestem z zachodniej polski ale kilka ogł było zreszta, co za różnica będę się martwić jak języka się nauczę

Gość smkdmfg
no to moze jestes z okolic Wrocka, tam jest latwiej z praca, ja mieszkam w Szczecinie i jest kiepsko...

Gość chce się nauczyć
bardziej z okolic poznania:D

Gość smkdmfg
powidzenia zycze w takim razie :)

Gość chce się nauczyć
dzięki:D

Gość gość
YouTube spisz film lubov ,bardzo dużo filmow

Gość gość
jak wybuchnie wojna z ruskimi wtedy szybko nauczysz się ruskiego

Gość gość
Chyba nie ma innego wyjścia niż zapisać się na kurs, jeśli szybko chcesz poznać jakikolwiek język w dobrym stopniu. Ja po roku chodzenia na zaawansowany kurs rosyjskiego do http://www.jezykrosyjski.com.pl/ naprawdę zauważyłam różnicę. Wcześniej uczyłam się sama i nie dawało to jakichś wyjątkowych efektów.

Gość gość
Dokładnie.

Gość Maddie88
Ja się uczyłam w szkole Katiusza. Bardzo fajni lektorzy, małe grupy i przyjazny klimat :)