Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rthtfhyth

CO TO ZNACZY ŻE BUDOWA WINA JEST CIĘŻKA LUB LEKKA??

Polecane posty

Gość wiem, ale nie powiem
nie interesuj się :classic_cool:

Gość GretaBarbo
przecież to bełkot snobów mlaskających nad winem, a gdyby im do kieliszków nalać wino za 200 i za 14,99 z Biedry to nie odróżniliby które droższe 🖐️

Gość rthtfhyth
TA JASNE, MOZE ZWYKŁE ŻÓLE BY NIE ODROZNIŁY

Gość rthtfhyth
WIEM ŻE SĄ WINA PRZEZROCZYSTE I GĘSTOŚCI JAK WODA, ALE SĄ TEŻ GĘSTE JAK KREW ALE NIE WIEM CZY TO O TO CHODZI

Gość rthtfhyth
Podczas rozmów z moim przełożonym odkręcam swój pojemnik na kał od sztucznego odbytu i grożąc wylaniem zawartości na ważne dokumenty firmowe leżące na biurku domagam się podwyżki od 31 czerwca :classic_cool:

Gość rthtfhyth
z rozmachem walę się młotkiem po penisie, a potem podrywam dziewczyny na tekst, że mam granatowego malucha :O 🖐️

Gość rthtfhyth
a co tu tlumaczyc. DZIEKI WIELKIE, JEDNA NORMALNA " z rozmachem walę się młotkiem po penisie, a potem podrywam dziewczyny na tekst, że mam granatowego malucha" PRZYKRO MI PODSZYWACZU Z "ORYGINALNYMI" TEKSTAMI ALE NIESTETY NIE MAM PENISA

Gość rthtfhyth
W DODATKU CIERPIE NA SHIZOFRENIĘ - JESTEM NA TYLE UPOŚLEDZONĄ OSOBĄ, ŻE NIE POTRAFIĘ WYŁĄCZYĆ PROSTEGO PRZYCISKU CAPS LOCK.

Gość rthtfhyth
NO I WIDZICIE - JEST POTWIERDZENIE - ROZMAWIAM ZE SWOIM DRUGIM ALTER EGO - PODSZYWACZEM, KTÓRY JEST JEDYNĄ OSOBĄ, KTÓRA COKOLWIEK MÓWI W MOIM DENNYM TEMACIE, NIC DZIWNEGO, KTO CHCIAŁBY Z TAKIM UPOŚLEDZONYM CZŁOWIEKIEM ROZMAWIAĆ... :O

Gość a co tu tlumaczyc.
Moze to Ci pomoze: Należy unikać łączenia: Aromatycznego, intensywnego wina i delikatnej ryby (np.gewurztraminer i sola) Ciężkiego, czerwonego wina i delikatnego białego mięsa (np. kalifornijskiego zinfandel'a lub włoskie prmitivo do delikatnie przyrządzonego indyka) Ostro przyprawionego dania z winami garbnikowymi (np. curry i Chianti) Wina o wysokiej kwasowości ze słonymi daniami (np. sauvignon blanc i dorada pieczona w soli) Orzechów i ciężkiego czerwonego wina (np. Bordeaux) Warto połączyć: Ciężkie, garbnikowe wino i czerwone mięso (np. hiszpańskie wina ze szczepu tempranillo i stek wołowy - klasyka!) Lekkie, wytrawne wina musujące i rose do pikantnych potraw kuchni orientalnych (np. włoskie prosecco do kurczaka curry) Delikatne aromatyczne wino, które uzupełni aromatyczne i lekkie danie (wino sancerre i kurczak w ziołach) Kalifornijski zinfandel z deserami czekoladowymi (mus czekoladowy lub tort) Słodkie wino z serem pleśniowym (np. austriackie beerenauslese z roquefortem

Gość rthtfhyth
TO NIE TAK NIE MUSISZ MNIE WYZYWAĆ OD KRETYNEK, PO PROSTU JESTEM USPOŚLEDZONA LEKKO, TAK CIĘŻKO TO ZROZUMIEĆ :O

Gość rthtfhyth
a co tu tlumaczyc. bardzo mi pomogłaś 🌼, a ma jakies wieksze znaczenie jesli w opisie wina widnieje cos w stylu - kategoria: spokojne?

Gość a co tu tlumaczyc.
A co jeszcze jest w opisie?

Gość rthtfhyth
no z tych wazniejszych Smak: Wytrawne Kategoria: Spokojne (czesto pojawia się tez jakościowe) Klasyfikacja: Regionalne Szczep: Cabernet Sauvignon (100%) Beczka: 9 Wiek: Gotowe do picia Temp. podawania: 15-18 C

Gość rthtfhyth
i jeszcze jest gładkość - łodyga lub jedwab

Gość don masturbatte
Zapomnialaś dopisać że zwiera siarczyny

Gość a co tu tlumaczyc.
a z ktorego roku?

Gość a co tu tlumaczyc.
spokojne tz, ze ono jest juz dojrzale i nie potrzebuje lezakowania....

Gość a co tu tlumaczyc.
to kalifornijskie?

Gość rthtfhyth
2010

Gość rthtfhyth
nie, z Chile

Gość a co tu tlumaczyc.
ten rodzaj wina nadaje sie do miesa :) wino z tego rodzaju, szczepu winorosli, ma ciemny czerwony kolor i dosc pelny smak. Jezeli chodzi o smak, nie nalezy do tak zwannych "elastyxcznych" rodzajow win, jak np merlot, ktory mozna podawac ze prawie ze wszystkim.

Gość rthtfhyth
:)