Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malkliej

zbyt wczesne starzenie się skóry (?)

Polecane posty

Gość malkliej

Witam Piszę ponieważ martwi mnie stan mojej skóry twarzy.. Mam wrażenie,że zbyt wcześnie pojawiły mi się zmarszczki.Mam już jedną kreskę (i nie mam tu na myśli bruzdy nosowo wargowej) tylko nadzwyczajną zmarszczkę.I widzę jak pojawiają mi się 3 kolejne właśnie w tym samym miejscu, kiedy się uśmiecham rozchodzą się na boki policzków takie 3 mało na razie widoczne ,ale z czasem na pewno to się zmieni.Dodam jeszcze,że mam dwie głębokie kreski pod oczami.Martwi mnie to dlatego,że mam dopiero 16 lat. Jakie są tego przyczyny? I jak zapobiec powstawaniu nowych zmarszczek,w tak młodym wieku? Bo z tymi co już są zapewne nic nie da się zrobic...

Gość malkliej
dodam jeszcze,że nie używam żadnego pudru,fluidu ani nic z tych rzeczy

Aha, i oczywiście nawilżanie skóry. W młodym wieku zmarszczki czesto są oznaką przesuszenia.

Gość studentkammmm
ja mam taką pionową zmarchę między oczami:(:(

Gość zadbajocialo.pl
Witam. Polecam kwas hialuronowy.Zalety stosowania kwasu hialuronowego: - maksymalnie nawilża przesuszoną skórę ze skłonnościami do pierzchnięcia - wygładza, poprawia elastyczność, ujędrnia - redukuje istniejące zmarszczki oraz zapobiega powstawaniu nowych (nie wywołuje żadnej niekorzystnej reakcji po zastosowaniu - podraznienia, alergie, zaczerwienienie, pieczenie). Jak stosować kwas hialuronowy? Można go dodać do: - kremów lub balsamów (wystarczy kilka kropli) - maseczek - wody (uzyskujemy w ten sposób naturalny tonik doskonale nawilżający oraz oczyszczający skórę np. przed makijażem) Można go również stosować bezpośrednio na skórę. Należy go wtedy nałożyć na oczyszczoną skórę i wklepywać, aż do całkowitego wchłonięcia. Po wchłonięciu należy zastosować krem, który stosujemy na co dzień. Pozdrawiam! Magda www.zadbajocialo.pl

Gość loenkaaa
a o dicei nikt nie wposmniał, a to przcież najważniejsze. Nic nie wskóracie zewnetrznue jak nie bedziecie dabac o sobie wewnetrznie.

Gość heeeehhhhe
Bo zdrowa dieta to przecież oczywista jest :)

Gość rozbawiłaś mnie laska
nie pal papierosów nie pij kawy stosuj kremy z filtrem uv jedz owoce i warzywa

malkliej dodam jeszcze,że nie używam żadnego pudru,fluidu ani nic z tych rzeczy. No właśnie ,dlaczego? Może ci jakaś baba głupot nagadałą i usłyszałąś że kosmetyki szkodzą , uzależniają itp.? W obecnych czasach przy strasznej chemii w jedzeniu i zniejszeniu się warstwy ozonowej trzeba stosować kremy z filtrami, fluidy żeby chronić skórę przed przedwczesnym starzeniem się z powodu promieniowania. Można się opalać ale z umiarem i najlepiej częściej brykać do solarium niż leżeć placiem na słońcu(: Takie czasy. Co do zmarszczek to się nie martw.Dziś jest taka masa zabiegów laserowych,kwasowych itp że można je całkowicie wyeliminować.Ale tak jak ktoś tu zauważył trzeba zdrowo się odzywiać.Dużo warzyw i owoców. Wody i soków i na pewno nie bedzie ci zmarszczek w tak młodym wieku przybywać.

Gość malkliej
'nie pal papierosów nie pij kawy stosuj kremy z filtrem uv jedz owoce i warzywa' nie pale,nie pije kawy,jem owoce i warzywa

A jesz wystarczająco zdrowych tłuszczy (oliwy, oleju lnianego, orzechów, tłustych ryb, awokado? norma to co najmniej 2 łyżki oliwy/oleju dziennie, albo garstka orzechów, albo jedno średnie awokado).

Gość malkliej
'A jesz wystarczająco zdrowych tłuszczy (oliwy, oleju lnianego, orzechów, tłustych ryb, awokado? norma to co najmniej 2 łyżki oliwy/oleju dziennie, albo garstka orzechów, albo jedno średnie awokado).' No cóż ,jem to co jest w dom.Ale takie rzeczy raczej rzadko można u mnie spotkac....Nie mam na to wpływu ,bo rodzice raczej kupują takie podstawowe rzeczy ,nic specjalnego a wątpię,że uda mi się ic namówic ,żeby kupywali takie produkty.Ryby są zdrowe - ale drogie:) Choc myślę ,że raz w tygodniu udaje mi się jakąś rybkę zjeśc.

Gość begiebe
laski, ja tez szukam pomocy... mam 21 lat i uwazam ze w ciagu ostatnich 2 lat strasznie sie postarzalam. u nas w rodzinie to w ogole jest typowe, ze no....szybko sie starzejemy, zwlaszcza na cerze. ja rano jak wstaje to jesem jakas opuchnieta... policzki takie nie napiete, czolo to samo- moge sobie zlapac mala faldke miedzy brwiami. jak swieci slonce o ciagle to marszcze i potem mama taka lwia bruzde. wysypiam sie, uprawiam sport, uzywam maseczki i tone kremu nivea soft... :(

może się powtórzę, ale bardzo ważne byś piła dużo wody, nie zaszkodzi też witamina C, wiec do wody możesz dodawać sok z cytryny. Poza tym stosuj kremy z filtrem i nie opalaj się nadmiernie. Nie zaszkodzą też dobre suplementy zawierające kolagen, np firmy Noble health kupisz w każdym Rossmanie.

Gość moniczzzka34
Jesli o mnie chodzi to polecam Wam zabieg w Bona Dea LIPOSOMAL FERULAC to zarówno profilaktyka, jak i terapia naprawcza dla skóry z objawami fotostarzenia. Seria zabiegów daje spektakularne efekty minimalizacji szkód spowodowanych przez słońce, takich jak zmarszczki, nierówny koloryt skóry, odwodnienie czy szorstkość. Naprawdę daje bardzo dobre efekty, polecam.

Gość gość
Już w tym wieku? Mi zaczęły się robić po 30 roku życia. Wtedy zaczęłam wklepywać kremy przeciw zmarszczkom, masaże twarzy też pomagają, bo napinają twarz i co ważne dobra i zbilansowana dieta.

Gość gość
Wybierz się do kliniki przeciwstarzeniowej, tam dokładnie cię przebadają i może znajdą przyczynę.

Gość gość
hmm klinika przeciwstzarzeniowa, a co to takiego, inna nazwa sanatorium?

Gość gość
Nie ma kliniki przeciwstarzeniowej,jak nie ma klinik przeciwsmiertelnych

ta woda z cytryna moze byc naprawde dobrym pomyslem, slyszalam ze przegotowana woda z cytryna z rana dobrze wplywa na skore i pozwala lepiej nam trawic pokarm :) na pewno nie zaszkodzi

Gość gość
No w sumie może i nie ma, ale pewnie coś tam pomagają, przynajmniej spowolnić trochę ten proces.

Gość gość
ale głupoty ludzie piszą, kliniki, zabiegi....cuda wianki pij wodę mineralną, kup sobie kapsułki z wiesiołkiem i stosuj codziennie krem nawilżający dobrany do twojego wieku nie myj twarzy mydłem ale delikatnym żelem, nie używaj toników z alkoholem by nawilżyć cerę "od środka" możesz zrobić kurację kapsułkami z oleju z wiesiołka lub Capivit A+E w Twoim wieku to powinno wystarczyć

Gość gość
gość dziś A Ty swoje głupoty gadasz,syntetycznymi witaminami chcesz komus pomóc??? :)

Gość to ja oto prawda
Medycyna przecwistarzeniowa- prewencja! Suplementacja i dobre odzywianie. Moda na ostrzykiwania prowadzi do nikąd, bo... leczy się skutki a nie szuka przyczyny! Mi moja dermatolog polecała to: www.alphol.pl

Gość gość
To jest to samo co prowadzi do nikad tylko w kremie,dermatolog poleciała:)a pewnie sama jest stara baba:)

a do tego jeszcze może być: zbyt mała ilość potasu w organizmie.

Gość gość
Nie tu potas nie jest taki wazny bardziej magnez

Gość gość
No i wodór który choroni komórki przez zniszczeniem

Gość gość
Klinika przeciwstarzeniowa to nie najgorszy pomysł - nie ma na celu tylko walki z efektami, ale również znalezienie przyczyn i pomoc na przyszłość. Poza tym tam Ci pomoże cały zespół specjalistów, nie tylko od skóry, ale też ćwiczeń, diety itp, a przecież wiadomo, że na skórze widać wszystkie nasze niedociągnięcia w dziedzinie dbania o siebie :)