Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malkliej

zbyt wczesne starzenie się skóry (?)

Polecane posty

Gość gość
syntetyczne witaminy nic nie dają ? to czemu ja która je łykam od 15 lat wyglądam lepiej od moich rówieśniczek ? od 25 roku życia łykam witaminy na skórę, włosy i paznokcie, efekt ? mniej zmarszczek, gęste włosy i zero siwizny a moje koleżanki już muszą farbować włosy biotyna, selen, cynk, kochane chronią włosy przed przedwczesnym siwieniem

Gość Evelka88
Obstawiam, że wina leży po stronie złej pielęgnacji. Jeżeli nie nawilżasz odpowiednio cery to odpłaca się w ten sposób. Może pomoże Ci ta maska http://www.mango.pl/nowosci/przeciwzmarszczkowa_maska_na_twarz_masque_prestige_larune_paris U mnie daje dobre efekty. Chyba, że to po prostu takie geny - popytaj mamy czy babci - ale na to już raczej nic nie poradzisz niestety.

Gość gwiazda poludnia
Kobietki witaminy to rzecz ważna, a jeśli naturalne lecz skumulowane w suplemencie to oznaki starości nie dopadną nas szybko, na tej stronce są suplementy skuteczne by zatrzymać objawy starzenia się http://suplementyheleny.pl/menopausal-formula/

Gość Pola Majrzak
Mogą geny za to odpowiadać. W sumie nie wiem co Ci poradzić, może zmień nawyki żywieniowe oraz więcej pij wody. Ja stosuję również kosmetyki na bazie jadu pszczelego (beepure). No ale na Twoim miejscu to bym się skonsultowała z lekarzem dermatologiem.

Polecam serdecznie zabieg ADVIVE w klinice BonaDea! Twoja skóra będzie jak nowa. Zamiast zwykłego kwasu hialuronowego jest wstrzykiwany własny tłuszcz (komórki macierzyste). Zarówno dla kobiet jak i mężczyzn. Pani Małgorzata Ornatowska jest jedynym certyfikowanym lekarzem medycyny estetycznej w Małopolsce. Cena tego zabiegu to jedyne 3 700zł. Polecam serdecznie.

Niestety nie unikniesz starzenia się skóry. To naturalna kolej rzeczy. Ale nie wszystko stracone. Istnieją zabiegi, które pomagają w walce ze zmarszczkami. Można nawet pozbyć się ich całkowicie. Oczywiście zabiegi należy powtarzać co jakiś czas. Moja mama płaciła 3700 zł za zabieg w klinice Bona Dea u Pani Małgorzaty Ornatowskiej. Ta Pani to jedyny Certyfikowany Lekarz Medycyny estetycznej w malopolsce. Zamiast kwasem hialuronowego jest własny tłuszcz wstrzykiwany tłuszczem (komorki macierzyste) naturalne. Tutaj jest więcej informacji: http://bonadea-krakow.net.pl/oferta/dermatologia-estetyczna/adivive-komorki-macierzyste/

Gość kos371
Siostra poddała się zabiegowi Adivive prowadzonemu przez Panią Małgorzatę Ornatowską w Klinice Bonadea i jest w pełni zadowolona z efektów osiągniętych po tym zabiegu.Stwierdziła,że jest to najbardziej skuteczna i bezpieczna metoda na rynku.

Gość gość
Obok normalnej umiarkowanej diety piję soki wg. https://www.terapiasokami.pl/naturalna-enzymaterapia, do tego uprawiam sport na świeżym powietrzu i ćwiczę tai chi. Dieta z sokami dbają o organizm i skórę a medytacja w tai chi o stan umysłu. Żadne kremy i botoksy nie są mi potrzebne.

Gość Daj Gryza
Może warto pomyśleć o “Venus Freeze”? - to taki nowatorski zabieg odmładzający z zastosowaniem fali radiowych. Sama jestem świeżo po, w Vici Clinic w Krakowie. Generalnie zabieg bardzo skutecznie usuwa cellulit i ujędrnia ciało, a w dodatku kosztuje tylko 249 zł i jest całkowicie bezinwazyjny. Dla takich efektów warto się pokusić :)

Gość gośćIOC
Zbyt wczesne starzenie się skóry może być spowodowane używaniem kosmetyków zawierających substancje aktywne działające zbyt intensywnie w krótkim okresie czasu. Wówczas po przekroczeniu tzw. Limitu Hayflicka komórki przestają się dzielić. Warto jest zatem włączyć odpowiednią pielęgnację aby temu zapobiec, tzn. stosować kosmetyki które zapobiegają nadmiernym podziałom komórek. Więcej informacji można znaleźć na stronie http://producentkosmetykow.pl/wiedza-dermatologia-i-kosmetyka/limit-hayflicka-czyli-jak-starzeja-sie-komorki/

Starzenie skóry jest związane z czynnikami wewnątrzpochodnymi i zewnątrzpochodnymi. Do pierwszej grupy należą przede wszystkim: genetyka i rodzaj cery. Najważniejszym czynnikiem zewnątrzpochodnym wpływających na starzenie się skóry jest promieniowanie ultrafioletowe i ilość ekspozycji na nie już od okresu dzieciństwa. Ochrona przed niekorzystnym wpływem promieniowania UVA to jeden z najistotniejszych aspektów przeciwdziałania przyspieszonemu starzeniu się skóry.

Gość wera12

Zaffiro termolifting w Instytucie Piękna Bielenda to genialny zabieg ❤️ 

Gość Maria

U mnie problemem było słabe odżywienie, suchość i niewielkie zmarszczki. Kremy, maseczki i domowe sposoby nie wiele dawały. Najlepsze efekty dało osocze bogatopłytkowe. Robiłam sobie te zabiegi w Krakowie w bardzo promocyjnej cenie na Prądniku Białym. praktyka.info.pl Tam znalazłam Panią Doktor.

Gość Gość

Propyl Glikol w kremach powoduje powstawanie zmarszczek.

Gość Gosia

Mi zależało bardzo na spowolnieniu procesów starzenia się skóry i najfajniesymi zabiegami okazalay sie zabiegi w komorze hiperbarycznej na które chodze do Bio Life Medicine  w Krakowie   , polecam