Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ynhet

czyjeś dziecko tak miało?

Polecane posty

Gość ynhet

nie wiem co sie dzieje z moja 7 miesieczna córeczka. do tej pory kładlismy ja na noc spac i zasypiala on razu.cale noce przesypiala. teraz klade ja jak zawsze po kapaniu i karmieniu spac a ona wstaje na czworaka i sie buja jakby chciala raczkowac.oczy trze jest zmeczona a raczkuje w łóżeczku. w nocy tez budzi sie i znajduje ja w pozycji na czworakach....

Gość moja tez tak miala
taki etap w jej życiu:)

Gość noromalne
a jak zaxczela stawac na nogi, to potrafila przez sen wstac w lozeczku :))

Gość ynhet
długo tak bedzie?

mielismy identycznie nawet nagralam:D:D:D ale troszke pozniej gdzies kolo 9 miesiaca ale teraz ma 13 miesiecy i mu przeszlo calkowicie. tak jakby przed snem musial obejsc lozeczko dookola i sprawdzic czy wszystko ok a potem ukladal sie w wygodnej pozycji( zazwyczaj z glowa przed zgietymi kolanami) i tak zasypial:) mysle ze nie ma sie czym martwic:)

Gość noromalne
nie wiem jak u ciebie bedzie, u nas szybko minelo. nie wiem dokladnie ile, ale szybko :)

Gość no tak dokładnie
jak wyżej, taki etap w życiu, moja córcia też tak miała, nie możemy oczekiwać że dziecko zawsze bedzie grzecznie zasypiało tym bardziej że poznaje świat, codziennie coś nowego, nowe przezycia które na nowo będzie przeżywało podczas snu. moja córka podczas snu smieje się lub płacze, w zależności od przezyć danego dnia:)

Gość no tak dokładnie
u nas nadal to trwa a mała ma juz roczek:) w nocy wierci się w łóżeczku "szukając" wygodnej pozycji i często spi "jak paragraf" :)

Gość ynhet
no a moja tak jakby nie moze usiedziec w miejscu...odkładam ja do łóżeczka a ona przebiera nóżkami jakby zaraz miała pobieg.zaczeła spac na brzuchu wtulona w róg łózeczka.budzi sie w nocy pojekuje przez sen.oczka ma zamkniete ale nie spi za dobrze

moja ma prawie 7 msc.i w nocy pojekuje i od jakiegos tygodnia spi na nrzuchu i wtula nos w szczebelki.chyba z 50 razy ja przekrecam w nocy i nic... wydaje mi sie ze to zeby bo lekarka mi mowila ze juz lada dzien beda i dlatego jest taka niespokojna,zanim zasnie to tez naskacze sie na wszystkie strony

Gość ynhet
widze ze nie tylko moja tak ma:)

Rehabilitantka mojej córki mówiła, że to jest typowe :-) Te stawanie w czworaki w łóżeczku, nawet w nocy. Teraz kiedy Twoje dziecko już raczkuje może gorzej spać. Po prostu przeżywa te wszystkie silne emocje, które towarzyszą odkrywaniu świata. My tego nie zauważamy, bo dla nas swobodne przemieszczanie się, całe otoczenie, przestrzeń to coś naturalnego. Przejdzie jak się oswoi :-)

Gość ynhet
a co robilyscie badz robicie w takiej sytuacji? kadziecie dziecko z powrotem apac, pozwalacie mu poraczkowac w lozku a z zaśnie, nosicie?

ja przewracam na plecy aby wlasnie w tej pozycji spalo i tak za chwile kladzie sie na brzuch .ale bylysmy na szczepieniu ok 2 dni temu i mowilam babce ze sie przewraca na brzuch i nos trzyma w materacu ale powiedziala mi ze to taki wiek +zeby ze dziecko jest niespokojne i nie udusi bo jest duze bo ptrafi obrocic glowe.....

Gość ynhet
no ja wlasnie sie martwie zeby sie nie udusila bo spi na poduszce

Mój mały miał to samo,zaczął raczkować ok 7 miesiąca, ok 8 rodzpędził się na dobre ale jak odkrył że można robić coś innego niż lezeć na plecach czy brzuchu to miałam to samo w nocy-cały dzień zapieprzał na kolanach z przerwami na sen,w nocy już padnięty ale w pewnym momencie wstawał,oczy zamknięte i szedł w łóżeczku na kolanach do przodu,łóżeczko się skończyło i całował się ze szczebelkami czego efektem był wrzask.Trzeba było na ręce,przytulić,ukołysać i znów do łóżeczka.Od ok 6 miesiąca śpi na kolanach-tzn głowa bokiem,ręce i nogi podkurczone pod siebie.To samo było w przypadku nauki chodzenia-spał,nagle klęka na kolana podciąga się i z zamkniętymi oczami przesuwa się przy boku łóżeczka.