Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nina**32**

uczulenie na bebilon?

Polecane posty

Gość Nina**32**

Witam droge mamy. Zauważyłam ostatnio wysypkę to mojego 1,5 rocznego synka. Dermatolog powiedziała, że to uczulenie i dostałam skierowanie do alergologa. Zaobserwowałam, że te plamki pojawiają się po karmieniu. Od 3 m.ż. pije bebilon. Czy któraś z was też tak miała, że po takim czasie zmieniała melko ze względu na uczulenie? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość mateskowa
witaj ja mialam podobna sytuacje w tamtym roku...otoz moj synek od 6 m pij wlasnie bebilona i w pewnym momencie mial wtedy rok pojawila sie wysypka...oczywiscie na pocztak udalam sie do lekarza rodzinnego ten dal skierowanie do dermatologa i okazalo sie ze maly dostal uczulenia po cieplo bylo to siedzial duzo na dworze i lekarz alergolog wytlumaczyla mi to tak ze poprosty podczas jedzenia uwalniaja sie jakies tam alergeny i pojawia sie wysypka...dala jakies leki i przeszlo...nie wiem jak to tlumaczyc bo wsumie to co ma powietrze do mleka ale ....

Gość Nina**32**
Czyli dalej podawałaś dzieciątku bebilon? A uczulenie było spowodowane ciepłem tak?

Gość mateskowa
no nie do konca tak bylo...zmienilam sama mleko bo wiedzialam ze ta alergolog nie chetnie zmienia mleka wtedy kupowalam malemu nan...ale w mojej rodzinie byl taki przypadek gdzie malenstwo pilo mleko jednej marki i po roku dostalo skazy...takze radze odwiedzic alergologa

Gość Nina**32**
Dziękuję za odpowiedz. Kazano mi zrobić badania z krwi. Wizytę mam na czwartek.

Gość mateskowa
tak bdania z krwi dadza obraz czy maluszek jest na czos uczulony...zycze ci zeby to nie byla skaza...mam 2 synow z tym schorzeniem i powiem ci ze trzeba sie nameczyc..takze pozdrawiam i zycze zdrowka

U mojego podobnie uczulenie zaczęło pojawiać się i znikać od jakiś 2 miesięcy.Mały pił bebiko praktycznie od urodzenia więcej był karmiony piersią ja jadłam wszystko i nic się nie działo, poszłam więc do alergologa przepisał mu nutramigen na 3 tyg kazał odstawić soki, zmienić proszek do prania ,skórę nawilżać niczym nie smarować ,testów nie zlecił jeszcze ,mały nutramigenu nie ruszył kupiłam nan pro ha i pił po uczuleniu nie ma śladu teraz mały dostaje hipp combiotik i inne mleczne produkty, skóra ładna nic się nie dzieje , u nas problemy ze skórą zaczęły się jak bebiko po jakimś czasie pojawiło się ponownie w sklepach bo był okres że nie było bebiko 3 w sprzedaży ,nie wiem czy coś zmienili w składzie mleka czy może to od soków było to uczulenie .

Gość tyrfhyfdghdf
Moje dziecko też na Bebiko jest uczulone... na inne mleczne produkty nie ale na bebiko tak. Coś musi w tym mleku być.

Gość no mój też dostał
gigantycznej wysypki po bebilonie, przeszlismy na hippa i jest git.