Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam porady

figura a sukienka

Polecane posty

Gość szukam porady

Chcę do swojej figury dopasować sukienki. 175cm, ok.63kg, 90-70-100 Mam szerokie ramiona (równoważące biodra), duże wcięcie i spore biodra. Do tego długie i stosunkowo zgrabne nogi, ale umięśnione. Całość sprawia wrażenie "masywnej". Zazwyczaj kupując ubrania na górę szukam 36-38 (zależy od fasonu), a na dół 40. Sprawdzałam podział figur wg Trinny i Susannah - wyszedł mi kielich lub kręgiel, sama nie umiem do końca ocenić. W oko wpadła mi rozkloszowana sukienka z dopasowaną górą. I teraz pytanie - czy ten fason nie doda mi masywności, nie pogrubi? Jaki fason wy byście mi zaproponowały?

Gość nilekjj
Jako właścicielka podobnej figury taki krój bym wręcz doradzała :) Tylko zwróć uwagę, żeby materiał był dość miękki, lejący i bez dużych wzorów, a dekolt najlepiej żeby był w szpic (doda lekkości całości sylwetki), ale może być też 'woda" albo łódka, jeśli ramiona nie są szersze od bioder i nie przeszkadza Ci ich wizualne poszerzenie. Plus do tego buty na lekkim obcasie (raczej wąski klocek niż szpilka), i podkreślenie talii, bo to Twój atut :)

Gość szukam porady
Dziękuję. Może ktoś ma propozycje sukienek z sieciówek?

Gość zwroty
tez mam podobnie - ktos rzuci rada?

Gość k9
Dół fajnie będzie wyglądał w literę "A" lekko rozszerzane do kolana. Bardziej zwróciłabym uwagę na górę sukienki. Piszesz, że masz szerokie ramiona, odradzałabym sukienki na szyję (sprawią, że będziesz szersza) a także takie na cienkim ramiączkach (będą wyglądać nieproporcjonalnie). Postawiłabym na grube ramiączka, dekolt, spięte włosy które podkreślą szyję i do tego jakieś długie kolczyki. Do tego możesz dobrać cieliste szpilki - wydłużą nogi ;))