Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość na diecie.........

ćwiczenia na talię osy

Polecane posty

Gość na diecie.........

Myślicie, że takie ćwiczenia wystarczą, żeby pozbyć się tzw. "boczków"??: http://wdziek.info/cwiczenia_na_talie_osy.html Chodzi mi też o brzuch. Zna ktoś może jeszcze inne ćwiczenia, które by pomogły?

Podobno godzina dziennie kręcenia hulahop przynosi fajne rezultaty. Ale sama nigdy nie miałam takiej potrzeby to nie wiem ile w tym prawdy. Jednak wypowiedzi na różnych forach są, mozesz poszperać. Ale rozumiem, że brak takiej talii wpływa na Twoje życie uczuciowe:P

Gość na diecie.........
nie wpływa:P. Mam chłopaka, a on lubi moje boczki. Po prostu zawsze chciałam mieć fajną figurę, a teraz w końcu się zmotywowałam:P.

Gość na diecie.........
Po za tym mam cichą nadzieję, że ktoś się jeszcze znajdzie, żeby się w tych trudnych początkach wspierać:P

Gość na diecie.........
No źle wpisałam temat, ale to przez przypadek;)

Gość jnbb
90% to dieta, cwiczenia tylko 10. Na spalanie polecam aeroby, najlepiej interwaly. Z cwiczeniami na miesnie brzucha radze nie przesadzac, bo obwod sie powiekszy zamiast zmniejszyc.

Gość Lorenzo01

Plank jest ok. Generalnie optycznie talie możesz zmniejszyć ćwicząc też barki i uda + pośladki i to Ci polecam z ćwiczeń.

Barki:

- Wyciskanie żołnierskie stojąc ze sztangą bez obciążenia 5 x 8-5 powtórzeń (przy tym ćwiczeniu mocno spinać brzuch, pilnując aby nie wyginał się kręgosłup)

- przenoszenie hantli na boki 3x10

- przyciąganie linek stojąc na tył barków - 3x10 (lub przenoszenie hantli na boki w opadzie na ławce)

Nogi/tyłek:

- hip thrust z podłogi - 5 x 8-5  (hip thrusty robimy ze sztangą, najlepiej na początek wrzucić sobie jakieś obciążenie nawet 5kg; najlepiej jak na siłowni są duże talerze o różnym obciążeniu - będzie łatwiej)

- wykroki 3 x 10 (bierzesz obiążenie z 5-10 kg typu bag na początek i robisz wykroki z przysiadem na zmiane; 10 pow na kazda z nog)

- maszyna na odwodzenie nóg - 3 x 10-12 powt

Brzuch:

- plank możesz zamienić na robienie pierwszego dnia z 6tki wadera zawsze po treningu. Plank obciąża bardzo mocno kręgosłup. 6tka wadera składa się z 6-ciu następujących po sobie ćwiczeń, gdzie pierwszy dzień jest do zrobienia. Z czasem można dołożyć po 1 powtórzeniu. Tutaj nie ma sensu katowania brzucha, ponieważ najważniejsza będzie dieta.

Plecy: (również wizualnie polepszą twoją talię)

- przyciąganie drążka siedząc do klatki piersiowej  - 3 x 10 (1 seria rozgrzewkowa 1x10 z mniejszym obciążeniem)

- ćwiczenie z przenoszeniem linek na bramie, po ruchu łukowych przyciągamy do siebie linkę wyciągu tak aby napiąć boczne mięśnie pleców i trzymamy sekundę - 3 x 10

- przyciąganie wąskim uchwytem siedząc - 3 x 10

Generalnie siłownia 2-3 razy w tygodniu i aeroby lub interwały tylko i wyłącznie w dni nietreningowe od siłowni. Potwierdzone naukowo, że bieganie w dni treningowe mają kilkukrotnie mniejszą wydajność. 

Brzuch po każdym trening, ale nie ma potrzeby katowania go. Unikaj ćwiczeń wzmacniających boczne partie brzucha, poszerzy to ich obwód. Robienie 1 partii mięśniowej wystarczy 1 w tygodniu. Reszta czasu dostępnego idzie na aeroby i dietę.