Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość na zwykłe sniadanie papka

jak długo sie gotuje kasze jaglaną??!!!

Polecane posty

Gość na zwykłe sniadanie papka

bo w necie czytam i mam sprzeczne info od 15 min do 40 min!! powiedzcie prosze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość najlepiej starą metodą
tak jak z gryczaną i pęczak allbo wielki termos albo garnek do tego wsypać przepłukaną kaszę zalać trochę wrzątku (tak żeby kasza wszystko wciągneła) zalać zamknąć od razu zawinąć w szmaty albo stare ręczniki moja babcia używała czasem gazet , tak żeby garnek był zakryty cały i przykryć starym kocem lub kołdrą 1-2 godzin im więcej tym dłużej poczekać , kasza sypka i pyszna , moja babcia zrobiła cos takiego nawet z kaszą mazurską i kus kusem ale mi akurat ta ostatnia nie bardzo wyszła bo zrobiła sie ciapa;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość najlepiej starą metodą
garnek taki obwinięty mozna dla bezpieczeństwa obwiązać sznurkiem , wiadomo postawić w pozycji pionowej ;) ale jak ktos pisze 15 min na ugotowanie to mi się wydaje ,że chyba będzie wtedy sypka i twarda w połowie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ojej to jeszcze inny przepis
czyli u ciebie tylko zalaćwrzatkiem!!! i nakryc kocami ? i nie trzeba gotowac na gazie ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niektórzy robią tą kaszę tak
umytą wsypują do brytfanki dolewaja trochę wody (chyba też wrzątku) troche masła i pieką w piecu albo piekarniku na wysokiej temp ale ile to nie wiem, także metod jest wiele

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niektórzy robią tą kaszę tak
z tymi kocami to stara metoda jak świat , chłopi tak robili ale ile tej wody chyba na 2 szklanki kaszy coś ze 3 szklanki ale mogę się mylić ;) jak ostra zima to pod pierzynę , zawsze dzieciaki dogrzewały jeszcze taki gar ;) dawniej tak się w glinianych i kamionkowych robiło

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość najlepiej starą metodą
na gryczaną to np najlepszy sposób ale proso czyli jaglaną też się tak robiło, można podgotować chwile jak twarda i potem zawinąć

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×