Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anka za dwa

eKonto dla młodych mBank

Polecane posty

Gość Anka za dwa

Hej! :) czy ktoś mógłby mi po kolei opisać, co powinnam zaznaczać przy zakładaniu w mBanku eKonta dla osób między 18 a 26 rokiem życia, aby było to konto całkowicie bezpłatne, abym nie wkopała się w żadne karty kredytowe ani nic takiego?

Ja swego czasu jak zakładałam, po prostu odwiedziłam oddział i powiedziałam wprost że interesuje mnie BEZPŁATNE konto, takie którego nie będę musiała co miesiąc uzupełniać jakąś kwotą, itd...

Gość Anka za dwa
Najbliższy punkt mam ponad 80km od miejsca zamieszkania - nie opłaca się dojeżdżać. To bank internetowy, więc nie ma klasycznych oddziałów. Można wszystko elegancko załatwić przez internet, a potem tylko czekać, aż dowiozą z banku umowę do podpisania. Tylko nie chcę przy zaznaczaniu odpowiednich opcji wkopać się w coś.

Gość Anka za dwa
Nikt nie potrafi mi pomóc?

Gość zadzwon na infolinie
ja mialam ekonto, raz w roku pobierali 20zl oplaty za karte. ogolnie nie polecam mbanku, lepiej wybierz jakis normalny bank, ktory ma oddzial i wszystko bedzie mozna zalatwic. w mbanku nawet nie mozesz pieniedzy wplacic bo nie ma gdzie, jest malo bankomatow, ogolnie lipa. ja zrezygnowalam.

Gość ech.............///
Widzę że konkurencja się odzywa :) Mbank nigdy nie pobierał opłat. Pobiera jedynie od roku opłatę 5pln za wypłaty z wszystkich bankomatów jeśli miesięcznie nie płacisz kartą 100pln. Jedyną wada banku jest to że jest w centrach handlowych - ryzyko kradzieży. ( jak wpłacasz kasę) Jedynymi lepszymi bankami są toyota bank i doutshe bank i jeszcze jeden z dziwna nazwą... Ekonto tak czy tak jest darmowe. Jak dasz < 26 różni się tym że dostaniesz kartę euro studencką. Co daje przepustki na imprezy i zniżki. A tak to się niczym nie różni.

Gość ech.............///
A zapomniałem Żeby ekonto było całkiem za darmo odznaczasz ubezpieczenie karty. I odznaczasz wszystkie bankomaty za 5pln. i tyle.

Gość ech.............///
chyba ze całkiem nie potrafisz to zaznaczasz tylko to eKONTO - Twój podstawowy rachunek Reszta to karty kredytowe itd. Ale ja bym brał zwykłe konto bo masz promocję. Chyba 150pln miesięcznie wypłat i masz neta za free

A ekonto to nie jest w każdym banku? Bo ja miałam zwykłe, a potem zmieniłam na opcję internetową i kosztuje mnie to całe 3zł miesięcznie.

Gość ech.............///
A no i jak mi dasz 50 pln za free za polecenie będzie miło Numer "02 6293 5108" Poczytaj o tym necie jak nie jesteś studentką tylko normalnie pracujesz 150pln miesięcznie wydasz a net za free jak jesteś uzalezniona jest fajny :)

Gość ech.............///
Ekonto to nazwa w PKO też o ile się nie mylę i polbanku czy idea Po prostu nazwa.. Są np konto.net itd W tytule jest mbank

nie jestem z konkurencji, ja mialam konto izzy zakladane jak mialam 16 lat, pozniej otworzylam ekonto bo przez ekarte moj chlopak za cos placil w necie, dokladnie nie wiem co. i co roku pobierali mi 20 zl oplaty za karte. mieszkam w 80tysiecznym miescie i u mnie nie ma ani zadnego punktu mbanku ani mozliwosci wplaty, wszystko trzebabylo zalatwiac przez infolinie co bylo uciazliwe.

Gość ech.............///
Poprawka "na jego rachunek wpłynie w kadym miesiacu z wymienionych wyej miesiecy kalendarzowych jednorazowa wpłata z rachunku obcego w wysokosci minimum 1000 zł oraz dokona płatnosci bezgotówkowej w ciagu kadego z wymienionych wyej miesiecy kalendarzowych o wartosci min. 100 PLN łacznie wszystkimi posiadanymi Kartami mBanku (dotyczy kart z oferty dla Klientów indywidualnych)" Więc neta masz za free przy 1000netto na konto. Czyli wystarczy że pracujesz. Albo 100 we wydasz kartą.

Gość ech.............///
"dokladnie nie wiem co. i co roku pobierali mi 20 zl oplaty za karte. mieszkam w 80tysiecznym miescie i u mnie nie ma ani zadnego punktu mbanku ani mozliwosci wplaty, wszystko trzebabylo zalatwiac przez infolinie co bylo uciazliwe." WE WSZYSTKICH BANKACH ZAMÓWIENIA PRZEZ TEL MASZ PŁATNE od odpowiedź.Trzeba było przez neta. Konto jest za free. I jak nie miałaś zamówionej usługi wszystkie bankomaty każda wyplata= 5 pln. Chyba że bankomaty euronetu. czytaj nie PKO.

Gość ech.............///
Kurde myślę jak to konto sie nazywało...Taka głupia nazwa ha mam credit agricole. Mają ciut gorsze promocje jak mbank. Za to wypłacając 100we co miesiąc i mając 1,5 tyś netto wpłaty. Ma sie fajne kredyty np mieszkaniowy za 3,5 %. Czy konto oszczędnościowe 1 dzień 6% Tyle że to nowość to muszą kusić jak będzie potem uj wi.

konto zakladalam przez neta, a na infolinie dzwonilam w razie problemow, moze cos sie zmienilo, ale ja w listopadzie zamknelam oba konta, a tak to co roku w grudniu pobierali z konta 20 zl oplaty za ekarte. wiec ekonto bylo darmowe ale ekarta nie.

Gość ech.............///
Nie wiem izzy kontem nigdy sie nie interesowałem Bo po co zakładać konto mając 16 lat ?? A mając 1 stałą pracę lepiej wsiąść zwykłe konto. Tak czy siak znikam na film... To są jedyne banki które się liczą i które wymieniłem Mbank Toyota bank Deush bank Potem bo nie wiadomo co bedzie a z miecha na miech coraz gorzej Credit agrocole Alior bank Inne się w zasadzie nie liczą. Teraz ing stara się odbić od dna i przez pół roku będą dawali za darmo i błagali weź Pan. Potem wrócą do standardu - 9,99 pln miesięcznie. No i bank ponad banki ale jak nie masz mln na koncie to nie ma co iść Noble bank. Promocje w stylu daj 200 tyś na 3% wyżej niż u konkurencji i dostaniesz ipada. Minimalne lokaty u nich to 200tyś. By otworzyć konto chyba 500tyś obecnie.

Gość sedtowyjkiu
eKonto dla młodych mBank chyba już na dobre zniknęło z oferty mBanku. Obecnie masz do wybory ekonto mobilne opisane tutaj http://bankuje.pl/opinie-o-mbanku-szczegoly-rachunku , mobilne plus i izzykonto dla niepełnoletnich klientów (pomiędzy 13 a 18 rokiem życia) i daje ono w standardzie kartę debetową bez dodatkowych opłat i warunków do spełniania.

Gość szronka
Zerknijcie sobie tutaj http://www.konto-studenckie.pl . Jest tam ciekawy porta, na którym znajdziecie wiele ciekawych informacji na temat różnych konta bankowych dla studentów.