Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dziewczyna244

Czy to normalne podczas zwalnczania candidy ? Proszę o RADE !

Polecane posty

Witam Jakis czas temu na forum opisywalam swoje objawy jakie mam tzn - czeste bole brzucha,czasami wzdecia,dziwny stolec-raz na tydzien w formie biegunki,sluz w kale,lekki lupiez,lekkie czerwone kropki pod kolanami,wykrztuszanie dziwnej wydzieliny - srednio 3 razy w tygodniu,po zjedzeniu czegos np. pizzy domowej roboty,rogalikow z drozdzami od razu moj organizm sie buntuje i czesto mam po tym biegunki,dokuczalo mi zmeczenie,widac niestrawione resztki pokarmowe w stolcu. doradzili mi wtedy ze to moze byc candida albo pasożyty albo helicobacter pylori. objawy nie ustepowaly - zreszta mialam je juz z pol roku wczesniej . jakos porobowalam stosowac diete ale dopiero od poniedzialku stosuje taka wlasciwa - tzn juz wczesniej odstawilam sacharoze,ale w niedziele zjadlam owoce i chleb na drozdzach mieszany a w poniedzialek dostalam strasznie silnej biegunki ! wzielam smecte - choc wiem ze nie powinnam bo zawiera glukoze i cos z pomaranczy i przeszlo,cztery dni po tym nie oddawalam stolca,po czym znowu -bardzo lekka biegunka w kolorze zielonym :o w stolcu byly niestrawione resztki pokarmowe - np dyni i slonecznika ktorymi ostatnio sie objadam :P dzisiaj znowu stolec byl biegunkowy i zielony. od poniedzialku udalo mi sie utrzymac diete nie liczac smecty jem kasze gryczana,wafle ryzowe z brazowego ryzu,kilka kromek chleba z maki zytniej na zakwasie,pestki dyni i slonecznika,zielona soczewica,brukselka,salata,duzo czosnku czy moja dieta moze miec wplywa na to ? bo troche sie boje ze to moze byc cos powazniejszego ? czy dlugo czeka sie na efekty leczenia candidy ? czy cos byscie mi doradzili ? za kilka dni ide robic sobie badanie do laboratorium na obecnosc candidy i helicobacter pylori ale jesli objawy nie ustapia to nie wiem czy jest sens isc robic te badania ? moze lepiej przerwac diete na chwile zeby byl bardziej wiarygodny wynik na to ? Prosze o pomoc !

Gość limonka________
zapytaj Bogusława w tym temacie, on jest dosc zorientowany w leczeniu grzybicy, wiec moze ci pomoze. ja moge powiedziec tylko yle ze leczenie grzybicy to długi proces i własciwie nawet po ustapieniu objawów juz zawsze trzeba uwazac a to co sie je http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1974873&start=26400

Gość kobietka jedna taka
ja bym najpierw zrobila badania, a nie sugerowala sie diagnozą z forum

Ok dziekuje zapytam w tamtym temacie o to samo. Ja wiem ze potem tez trzeba uwazac i zdaje sobie z tego sprawe i to mnie nie przeraza wogole bo polubilam to zdrowsze jedzenie - tzn wczesiej tez jadlam duzo warzyw,owocow,straczkowych,orzechow itp ale tez sporo cukru,bialek mąki więc sądze iz to bylo powodem . po prostu tesknie za jablkami,bananami czy nawet orzechami wloskimi - ktorych teraz nie jem choc mam ich pelno w domu - no ale ta plesn ktora moze na nich byc.

Gość candidaaa
Ja lecze canidie i jabłka jem normlanie, tylko z bananmi trzeba uwazac, ale jednego raz za czs zjem. Trzeba sie obserwowac po danym pisłku, jak organizm reaguje na dany produkt, czy np sa gazy. Gay trzeba wyleliminowac całkowicie.