Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezokresowa

gdzie moja miesiączka?!?!?!

Polecane posty

Gość bezokresowa

ostatnią miesiączkę dostałam grubo ponad 45 dni temu. nie zawsze mam regularny cykl, zdarza się że trwa 25 dni, ale zdarzało się i 35...ale takiej przerwy jeszcze nigdy nie miałam :O czy to może być jakaś choroba? od razu wyprzedzę pytania-na 100% nie jestem w ciąży...więc dlaczego nie mam okresu? :( do gina nie pójdę, bo przez kilka najbliższych miesięcy nie będzie mnie stać na wizytę :O

Gość game off
może po prostu masz aż tak nieregularne cykle...ja tez tak mam. bierz luteinę na wywołanie- nie wiem czy można kupić bez recepty. a nie mozesz iść do gina na NFZ ?

Gość niuns
dokładnie tak -idź na NFZ.

Gość game off
ja np. ostatnią miesiączkę miałam 8.03 a teraz dostałam 26.04 czyli...50 dni. nieźle co?

Gość bezokresowa
nie jestem ubezpieczona :/ cykle mam najczęściej 28 dni...aż takich zawirowań nigdy nie miałam

Po pierwsze nie słuchaj ludzi: luteina jest na zahamowanie krwawienia (ja brałam jak byłam w ciazy i krwawiłam)!!!!!! absolutnie nie kombinuj nic z lekami. Pozatym nie mozna jej kupic bez recepty -tak nawiasem mowiac :) A co do twojego problemu to albo idz na NFZ, albo pozycz od kogos kase... moze wez jakas fuszke aby dorobic sobie i miec? Bo nic nie zdziałasz siedzac z zalozonymi rekami...

Gość game off
a dlaczego nie masz ubezpieczenia? zarejestruj sie w UP

skoro nie jestes ubezpieczona- no coz, masz proble, mogłas to przewidziec. Nie wiem jak to sie stało ze nie jestes ale jak nie masz pracy to idz do PUP i sie zarejestruj jako bezrobotna, bedziesz miała ubezpieczenie od razu i od razu mozesz isc do lekarza. A karte chipowa masz chociaz?

Gość game off
aniulka gówno wiesz a się wymądrzasz. jak się jest w ciaży to luteina działa na podtrzymanie ciąży w pierwszych tygodniach a jak nie jesteś w ciazy to wywołuje krwawienie po 10 dniach stosowania. ja jak nie miałam 3 miechy okresu to gin mi przepisał luteinę i po 10 dniach pojawia się okres. ona mi wyregulowała o tyle że od 6 miesiecy dostaję okres jako tako regularnie ( raz w miesiacu)

Gość a może przekwit?
Czasem zaczyna się bardzo wcześnie i to jest całkiem możliwe.

no nie wiem, w akzdym razie nie wiem po co ktos dziewczynie doradza kombinacje z lekami bez konsultacji z lekarzem??? jak widac z tego co piszesz lek w kazdej sytuacji działa inaczej.... wiec po co teskty: na recepte czy bez recepty?????

Gość game off
ej no nie strasz dziewczyny że ma menopauzę:D po prostu ma mega nieregularne, wiele kobiet ma ten problem

Gość game off
kobieto, czego Ty nie rozumiesz? luteina ona sobie nie zrobi żadnej krzywdy, to progesteron (hormon kobiecy). po prostu wywoła jej miesiaczkę i jest szansa ze wyreguluje. natomiast jak jest się w ciąży to często bierze sie w pierwszych tygodniach bo działa podtrzymująco ciążę

Gość Hahaha!;)
Twoja miesiączka jest tam, gdzie ją ostatnio zostawiłaś. ;]

Gość Hahaha!;)
Na Internet Cię stać, a na wizytę u gina już nie? Oj, coś mi się wydaje, że kręcisz... :/

Gość bezokresowa
Hahaha -wyobraź sobie, że życie nie jest czarno-białe. Internet mam w pakiecie z mieszkaniem. Poza tym dlaczego mam się z tego tłumaczyć?

ale skoro jest na recepte to jest na recepte i koniec. z reszta zadnych lekow nie powinno sie brac bez zgody lekarza, tym bardziej pierwszy raz... ale zrobi jak zechce.

Też miałam takie długie przerwy miedzy miesiączkami i okazało się że jeden z jajników źle pracuje dlatego miałam okres co drugi miesiąc.Teraz jestem na tabletkach antykoncepcyjnych które mają uregulować cykle

Gość Ona211991
Ja tez nie miałam okresu przeszło 2 miesiące i wiedziałam ze nie jestem w ciąży, okazało się ze mam dwa guzki na jajniku. Dostałam wtedy tabletki na przyspieszenie okresu i musiałam iść na operacje. Najlepiej idź do gin. on Ci powie co Ci jest.