Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Logicznie myśląc

Bóg istnieje

Polecane posty

Gość Logicznie myśląc

Ateisci to ludzie glupi i zacofani o ograniczonym umyśle. !!!

Gość Petronela z pipidówy
Bóg istnieje ale ateizm często zamyka ludzi na Jego dary :classic_cool:

Gość The Dust on table
Czujesz się lepsza bo wierzysz w Boga. Jak nawet istnieje to i tak nie będę go wyznawal, mam swoje powody, a tobie życzę rozumu ograniczona osobo

Gość Logicznie myśląc
Nie czuje sie lepszy. i wrecz przeciwnie. Nie jestem ograniczony. A jakie to powody masz zeby nie wyznawac Boga ??

a ma ! i to dane Mu przez Boga czyli wolną wolę tyle , że obrażają wierzących a wystarczyłoby się wzajemnie szanować no.. tolerować skoro się od tylu lat wszędzie o tolerancji wypierdza

Gość The Dust on table
A co cię to obchodzi, źle zacząłeś dlatego szkoda z tobą rozmawiać

Gość deg;
Logicznie myśląc mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę, że nie jesteś teistą (osobą normalnie wierzącą w Boga) lecz antyateistą (osobą, której głównym celem jest walka z ateizmem)

Gość Logicznie myśląc
Zaczalem dobrze. Nie denerwuj sie tak bo ci cos peknie jeszcze

Czujesz się lepsza bo wierzysz w Boga. nie... czuję się tylko prowadzona za rękę przez kochającego Ojca Jak nawet istnieje to i tak nie będę go wyznawal, ależ On dał ci wolną wolę.... mam swoje powody, hardość? a tobie życzę rozumu ograniczona osobo nie narzekam na brak rozumu :D

Gość The Dust on table
Coś przegapiłem, Kto się denerwuje?

Gość Logicznie myśląc
Mylisz sie. Moim celem nie jest walka z ateistami czy antyteistami.

Gość The Dust on table
Petronel nie wtrącaj się, skoro masz tyle rozumu to powinnas chyba zauważyć że z tobą nie rozmawiam

Gość ech.............///
Kiedyś mocno wierzyłem w boga Fakty są takie Że kosmos na nas oddziałuje i to co w sekrecie jest prawdą. A nie bóg. Prawda o bogu jest taka że odwiedziło nas kiedyś ufo. Wszystko masz w 6h dokumencie http://www.youtube.com/watch?v=qJDAXj7bd8Q&feature=relmfu Boga po prostu nie ma i nie było. Za boga wzięliśmy ufo.

Gość anika 28047
oczywiscie ze Bog istnieje - najwieksi naukowcy nawet slaniaja sie do publicznych wypowiedzi na ten temat bo nauka miomo zaawansowania nie jest w stanie odpowiedziec na nasze pytania . co innego kosciol katlicki - ta instytuta nic wspolnego z Bogiem nie ma . a szkoda

Gość deg;
"Mylisz sie. Moim celem nie jest walka z ateistami czy antyteistami." ten temat pokazuje co innego, więc zdecyduj się :)

Gość anika 28047
BOG moze to byc - sila , wiara , milosc - nie ma pojecia dla mnie opisujacego boga - moze to byc wielka sila naszeg umyslu .

Gość asdasdasdasdasdasd
Chrześcijaństwo uczy nas przede wszystkim pokory. Za wzorowy przykład pokory możemy wziąć św. s. Faustynę. Nie wolno chrześcijaninowi wywyższać się z powodu wiary, z powodu mądrość danej przez Ducha Św. Nic tak nie odcina dopływu do źródła łaski jak pycha, w tym wywyższanie się.

Petronel nie wtrącaj się, skoro masz tyle rozumu to powinnas chyba zauważyć że z tobą nie rozmawiam :D no cóż, nie masz obowiązku :P co nie zmienia faktu, że ja ustosunkowuję się do twoich wypowiedzi :classic_cool: tak jak Bóg :P ty masz go w dupie a On i tak cię kocha :D

Gość Logicznie myśląc
Po prostu zle to rozumiesz a ja nie mam zamiaru ci wszystkiego tlumaczyc jak dziecku.

Gość asdasdasdasdasdasd
"Wyraźnym dowodem opętania są również pewne głębokie odpowiedzi, zwłaszcza dawane przez dzieci. Pewnemu jedenastoletniemu chłopcu o. Candido zadał trudne pytanie, aby ujawnić w nim obecność złego ducha. Zapytał go: „Na ziemi żyją wielcy uczeni, mający głębokie umysły, którzy podważają istnienie Boga i wasze istnienie. Co ty o tym sądzisz?" Chłopiec odpowiedział natychmiast: „Jakie tam głębokie umysły! To są największe tępaki!" Ojciec Candido myśląc o złych duchach dodał: „Są tacy, którzy nie uznają Boga świadomie, z własnej woli. Według ciebie, kim oni są?" Opętany chłopiec z gniewem zerwał się na nogi: „Uważaj! Pamiętaj, że my chcieliśmy uwolnić się od Niego. Powiedzieliśmy Mu nie raz na zawsze". Egzorcysta nastawał dalej: „Wyjaśnij mi to i powiedz, co oznacza uwolnić się całkowicie od Boga, gdyż zrywając z Nim stajesz się niczym. To jest tak samo, jak gdyby w liczbie dziesięć zero chciało uwolnić się od jedynki. Czym by się stało? Co by osiągnęło? Nakazuję ci w imię Boga, powiedz mi, co zrobiłeś dobrego? No, mów!" Chłopiec zalękniony i pełen złości wił się, ślinił, płakał w straszliwy, niepojęty u jedenastoletniego chłopca sposób, i wołał: „Nie oskarżaj mnie tak! Nie oskarżaj mnie tak!" "

Gość The Dust on table
Petronel, ty wierzysz czy wykorzystujesz swoją wiarę do ataków na niewierzących ?

proroctwa zapisane w bibli kture sie wypełniły i które czekają by sie wypełnić http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mUp1fHpRFlQ Tylko kilka wypowiedzi naukowców: Christian Boehmer Anfinsen biochemik: 1972 nagroda Nobla w dziedzinie chemii: "Myślę, że tylko idiota może być ateistą." Werner Arber genetyk i mikrobiolog: nagroda Nobla w dziedzinie medycyny: "Chociaż jestem biologiem, muszę przyznać, iż nie rozumiem w jaki sposób powstało życie... Uważam, iż życie zaczyna się dopiero na poziomie funkcjonalnej komórki. Najbardziej prymitywna komórka może wymagać przynajmniej kilkuset różnych specyficznych makromolekuł biologicznych. W jaki sposób takie już dosyć złożone struktury mogły się połączyć pozostaje dla mnie tajemnicą. Możliwość istnienia Stwórcy, Boga, stanowi dla mnie satysfakcjonujące rozwiązanie tego problemu." Sir Derek Harold Richard Barton nagroda Nobla w dziedzinie chemii:"Nie ma żadnej niezgodności pomiędzy Nauką a religią... Nauka pokazuje, że Bóg istnieje." Alexis Carrel chirurg nagroda Nobla w dziedzinie medycyny: "Najzwyklejszą pychą jest wierzyć, iż jest się w stanie poprawić przyrodę, gdyż przyroda jest dziełem Boga." http://demotywatory.pl/3640477/Wiec-powiadasz mit ewolucja http://www.inteligentny-projekt.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=208&Itemid=229 odciski stworzenia http://video.google.com/videoplay?docid=7129574034293048947 młody wiek ziemi http://video.google.com/videoplay?docid=4045327287882745710 Śmiertelne Dziedzictwo Darwinizmu - część 1 http://www.inteligentny-projekt.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=148&Itemid=157

The Dust on table czytaj co piszę, odpowiedź znajdziesz sam chociażby na tym topiku :)

Gość Logicznie myśląc
A mnie ciekawi czy ci ateisci maja jakies konkretne powody dlaczego nei wierza w Boga czy tylko tak sobie mowia bo sie moze czegos boja. Tak czy siak kazdy kiedys umrze i wtedy zobaczymy jak jest naprawde.

Gość The Dust on table
No właśnie czytam i widzę, a ty się po prostu boisz napisać wprost że jesteś ograniczona i atakujesz z powodu wiary

Gość Logicznie myśląc
Bycie ograniczonym ?? Jak to rozumiesz ??

Gość The Dust on table
Kolejna katola atakuje ?

Gość zmyyyyyzmyyyy
Ja sama nie wiem, czy Bog istnieje, ale na pewno istnieje duchowy swiat. Np. Emilia Rose, w filmie dokumetalnym są autentyczne odgłosy demona. Zostały one zbadane przez wiele osob, czy nie są one zrobione komputerowo, czy czos. Okazało się, że to nie jest zrobiony komputerowo,a człowiek nie dałby rady wydobyc takiego dzwięku. Hm

Gość Logicznie myśląc
Nikt tu nikogo nie atakuje za to ty obrazasz kogos mowiac o kims katol