Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Logicznie myśląc

Bóg istnieje

Polecane posty

Gość The Dust on table
Katolka*

Gość Logicznie myśląc
Tak czy siak po smierci cos jest. Bog lub cos innego . Inny swiat. Smierc to dopiero poczatek tak sadze.

Gość The Dust on table
Zmyyzm nie wierz w tego typu dokumenty.

Gość asdasdasdasdasdasd
Każdy kto potrafi posługiwać się rozumem, odnajdzie Boga i Żywą Prawdę. Każdy z nas został wygnany na ziemską tułaczkę, ale dosłownie tylko na chwilę. Tu na ziemi, mamy prawo wyboru, dzięki wolnej woli, przez którą nie może się przedrzeć nawet sam Bóg, ponieważ darów raz przyznanych nie odbiera. Podobnie demony mogą działać i zamykać oczy i uszy człowieka na Boga, ponieważ jeszcze gdy były aniołami, zostały obdarzone darami naturalnymi. Każdy z nas jest powołany do świętości i każdy z nas dostaje wystarczająco dużo łask do tego by zostać zbawionym. Nikt nie dostaje od Boga tyle ciężaru i tyle pokus, ile nie zdołał by znieść. Ktoś powie dlaczego Bóg się ukrywa, dlaczego Go nie widać. Pod tym względem objawia się nieskończona mądrość Boga, które ludzki umysł i tak nigdy nie pojmie, bo sam człowiek wobec Boga, jako Jego stworzenie, jest niczym. Z drugiej strony, każde imię człowieka jest głęboko wyryte w sercu Boga. Dlatego też jako dzieci Boga, stanowi niepodważalną wartość. Bóg na stworzył z miłości, po to aby podzielić się z nami Wiecznym Szczęściem. Pragnie, abyśmy stali się uczestnikami Jego Wiecznego Szczęścia.

Gość Logicznie myśląc
Ja bym chetnie pogadal ale widzisz jak jest. Jeszcze chwila i zacznie sie wyzywanie.

Gość Petronela z pipidówy
Logicznie myśląc A mnie ciekawi czy ci ateisci maja jakies konkretne powody dlaczego nei wierza w Boga czy tylko tak sobie mowia bo sie moze czegos boja. to wie tylko Bóg czasami wygoda czasami brak odpowiedzi czasami rozpacz czasami wychowanie czasami pycha a czasami może znak dla pełnych pychy wierzących klepiących bezmyslnie paciorek a swoim postepowaniem swiadczących o wyznawaniu religii ANTY-miłości? Bo Bóg jest Miłością i nie ma człowieka, który jest wobec Niego bez winy a więc każdemu stawia na drodze jego własne znaki :classic_cool: List do galatów: Różne upomnienia 6 1 Bracia, a gdyby komu przydarzył się jaki upadek, wy, którzy pozostajecie pod działaniem Ducha1, w duchu łagodności sprowadźcie takiego na właściwą drogę. Bacz jednak, abyś i ty nie uległ pokusie. 2 Jeden drugiego brzemiona noście i tak wypełniajcie2 prawo Chrystusowe. 3 Bo kto uważa, że jest czymś, gdy jest niczym, ten zwodzi samego siebie. 4 Niech każdy bada własne postępowanie, a wtedy powód do chluby znajdzie tylko w sobie samym, a nie w zestawieniu siebie z drugim. 5 Każdy bowiem poniesie własny ciężar. 6 Ten, kto pobiera naukę wiary, niech użycza ze wszystkich swoich dóbr temu, kto go naucza. 7 Nie łudźcie się: 8 Bóg nie dozwoli z siebie szydzić. A co człowiek sieje, to i żąć będzie: kto sieje w ciele swoim, jako plon ciała zbierze zagładę; kto sieje w duchu, jako plon ducha zbierze życie wieczne3. 9 W czynieniu dobrze nie ustawajmy, bo gdy pora nadejdzie, będziemy zbierać plony, o ile w pracy nie ustaniemy. 10 A zatem, dopóki mamy czas, czyńmy dobrze wszystkim, a zwłaszcza naszym braciom w wierze.

Gość też uważamm
że po śmierci coś jest

Zakończenie z własnoręcznym dopiskiem 11 Przypatrzcie się, jak wielkie litery własnoręcznie stawiam ze względu na was4. 12 O ludzkie to względy ubiegają się ci wszyscy, którzy was zmuszają do obrzezania; chcą mianowicie uniknąć prześladowania z powodu krzyża Chrystusowego. 13 Bo ci zwolennicy obrzezania zgoła się nie troszczą o zachowanie Prawa, a o wasze obrzezanie zabiegają tylko dlatego, by się móc pochwalić waszym ciałem. 14 Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa, dzięki któremu świat stał się ukrzyżowany dla mnie, a ja dla świata. 15 Bo ani obrzezanie nic nie znaczy ani nieobrzezanie, tylko nowe stworzenie5. 16 Na wszystkich tych, którzy się tej zasady trzymać będą, i na Izraela Bożego [niech zstąpi] pokój i miłosierdzie! 17 Odtąd niech już nikt nie sprawia mi przykrości: przecież ja na ciele swoim noszę blizny, znamię przynależności do Jezusa6. 18 Łaska Pana naszego Jezusa Chrystusa niech będzie z duchem waszym, bracia! Amen.

Gość Logicznie myśląc
A moze ludzie nie wierza w Boga bo to wygodniejsze. Wiara jednak stawia nam jakies granice postepowania itp. Wg innych zycie bez Boga jest latwiejsze. Ale mysle ze to tylko pozory

Gość asdasdasdasdasdasd
@merkaba Cieszę się, ze zwróciłaś/eś uwagę na problem ewolucji. Otóż dzisiaj wyszło na jaw i nadal wychodzą na jaw poważne przekręty, kłamstwa i luki nie do załatania w całej tej DOMNIEMANEJ teorii ewolucji. Teoria ewolucji to niewątpliwie jedno z największych kłamstw XX wieku.

Gość The Dust on table
Petronel podawaj jakieś swoje argumenty a nie wklejasz jakiś chłam z netu - jak ktoś będzie chciał to sobie znajdzie :classic_cool:

Gość Logicznie myśląc
No bo jesli po smierci nic nie ma to czy takie zycie ma sens. Nie wazne wtedy czy zyjemy dobrze czy zle. Czy zyjemy kilka lat lub kilkanascie czy kilkadziesiat. Umieramy i koniec. Nic juz nie ma. To bez sensu. Strasznie to plytkie. Dlatego mysle ze tam cos jest. i z biegiem lat jestem coraz bardziej przekonany o tym ze Bog istnieje i zycie po smierci

Logicznie myśląc - spoko...Ateiści za wszelką cenę chcą udowodnić swoje racje...stworzenie chce być mądrzejsze od Stwórcy...co jest i śmieszne i żałosne tak naprawdę...bo jeśli ja czego nie rozumiem, tzn że Go nie ma??? Bóg nie przestaje istnieć w momencie, kiedy przestajemy w Niego wierzyć.

"No bo jesli po smierci nic nie ma to czy takie zycie ma sens. Nie wazne wtedy czy zyjemy dobrze czy zle. Czy zyjemy kilka lat lub kilkanascie czy kilkadziesiat. Umieramy i koniec. Nic juz nie ma. To bez sensu. Strasznie to plytkie. Dlatego mysle ze tam cos jest. i z biegiem lat jestem coraz bardziej przekonany o tym ze Bog istnieje i zycie po smierci" - DOKŁADNIE!!!

Gość Logicznie myśląc
Najsmiesniejsze sa tez stweirdzenia ludzi ze "wierze tylko w to co widze" Widzicie tu sprzecznosc albo "Bog jest glupi i nie istnieje"

Gość asdasdasdasdasdasd
Każdy kto nie wierzy w Boga na ziemi, za życia staje się grobem.

Gość The Dust on table
A ja się nie lubię łudzić że po śmierci czeka nas coś dalej. Nawet jeśli bóg istnieje to jednak czuje że to nie dla mnie -bóg mnie nie kręci , nie potrzebuje go:P

Gość malaMoon
13:44 Logicznie myśląc Ateisci to ludzie glupi i zacofani o ograniczonym umyśle." PRZEPRASZAM BARDZO, I KTO TU KOGO WYZYWA? Bog dal kazdemu wolna wole, a jesli Ty w Niego wierzysz, to przypomnij sobie, ze On uczy szacunku i milosci do bliznich... Jestes jednym z wielu, ktorzy o tym zapomnieli. I nie jeden ateista, na ktorych tak na jezdzasz jest lepiej wychowany

Gość Logicznie myśląc
Ale ja nikogo nie wyzywam tylko stweirdzam fakt

Gość Logicznie myśląc
To jesli Bog cie nie kreci , po smierci jesli staniesz przed nim to popros go zeby zniszczyl twoja dusze bo zycie po smeirci jakie by nie bylo nie jest dla ciebie. Pamietaj o tym. Powiedz mu to jak go spotkasz.

Gość zetkkka
Nawet jesli Bog istnieje to dlaczego mialby chciec nas zbawiac i dawac kolejne zycie po smierci? No po co mialby to robic?

Najsmiesniejsze sa tez stweirdzenia ludzi ze "wierze tylko w to co widze" Bóg nie działa w sferze widzenia :D On działa w sferze Ducha :) Zapowiedź Pocieszyciela 15 Jeżeli Mnie miłujecie, będziecie zachowywać moje przykazania. 16 Ja zaś będę prosił Ojca, a innego Pocieszyciela5 da wam, aby z wami był na zawsze - 17 Ducha Prawdy, którego świat przyjąć nie może, ponieważ Go nie widzi ani nie zna. Ale wy Go znacie, ponieważ u was przebywa i w was będzie. 18 Nie zostawię was sierotami: Przyjdę do was. 19 Jeszcze chwila, a świat nie będzie już Mnie oglądał. Ale wy Mnie widzicie, ponieważ Ja żyję i wy żyć będziecie. 20 W owym dniu poznacie, że Ja jestem w Ojcu moim, a wy we Mnie i Ja w was.

Gość malaMoon
obrazasz swojego Boga, obrazajac innych ludzi

Gość wyzywasz stwierdzając ten fakt
.

Rozmowa bliźniąt w brzuchu mamy: jeden z nich pyta drugiego: Wierzysz w życie po porodzie? - Jasne. Coś musi tam być. Mi się wydaje, że my właśnie po to tu jesteśmy, żeby się przygotować na to, co będzie potem. - To głupoty. Żadnego życia po porodzie nie ma. Jakby miało wyglądać? - No nie wiem, ale będzie więcej światła. Może będziemy biegać, jeść buzią... - To przecież nie ma sensu! Biegać się nie da! A kto widział żeby jeść ustami! Przecież żywimy się przez pępowinę. - No ja nie wiem, ale zobaczymy mamę, a ona będzie się o nas troszczyć. - Mamę? Ty wierzysz w mamę? Kto to według Ciebie w ogóle jest? - No przecież jest wszędzie wokół nas ... . Dzięki niej żyjemy. Bez niej by nas nie było. - Nie wierzę! Żadnej mamy jeszcze nie widziałem, czyli jej nie ma. - No jak to? Przecież jak jesteśmy cicho, możesz posłuchać jak śpiewa, albo poczuć jak głaszcze nasz świat. Wiesz, ja myślę, że prawdziwe życie zaczyna się później. - JEŚLI CZEGOŚ NIE WIDZIMY, TZN ŻE TEGO NIE MA??? A MOŻE JESTEM WŁAŚNIE ZA MAŁY, ABY TO ZOBACZYĆ?

Gość Logicznie myśląc
"Nawet jesli Bog istnieje to dlaczego mialby chciec nas zbawiac i dawac kolejne zycie po smierci? No po co mialby to robic?" Kolejne smieszne stwierdzenie. Bo taki ma plan. Szkoda ze takich podstaw nie rozumiesz. Moze mloda jestes. Wierze ze na starosc zmadrzejesz.

zetkkka Nawet jesli Bog istnieje to dlaczego mialby chciec nas zbawiac i dawac kolejne zycie po smierci? No po co mialby to robic? 16 A oto zbliżył się do Niego pewien człowiek i zapytał: Nauczycielu, co dobrego mam czynić, aby otrzymać życie wieczne? 17 Odpowiedział mu: Dlaczego Mnie pytasz o dobro? Jeden tylko jest Dobry8. A jeśli chcesz osiągnąć życie, zachowaj przykazania. 18 Zapytał Go: Które? Jezus odpowiedział: Oto te: Nie zabijaj, nie cudzołóż, nie kradnij, nie zeznawaj fałszywie, 19 czcij ojca i matkę oraz miłuj swego bliźniego, jak siebie samego!9 20 Odrzekł Mu młodzieniec: Przestrzegałem tego wszystkiego, czego mi jeszcze brakuje? 21 Jezus mu odpowiedział: Jeśli chcesz być doskonały, idź, sprzedaj, co posiadasz, i rozdaj ubogim, a będziesz miał skarb w niebie. Potem przyjdź i chodź za Mną! 22 Gdy młodzieniec usłyszał te słowa, odszedł zasmucony, miał bowiem wiele posiadłości. Niebezpieczeństwo bogactw10 23 Jezus zaś powiedział do swoich uczniów: Zaprawdę, powiadam wam: Bogaty z trudnością wejdzie do królestwa niebieskiego, 24 Jeszcze raz wam powiadam: Łatwiej jest wielbłądowi przejść przez ucho igielne niż bogatemu wejść do królestwa niebieskiego. 25 Gdy uczniowie to usłyszeli, przerazili się bardzo i pytali: Któż więc może się zbawić? 26 Jezus spojrzał na nich i rzekł: U ludzi to niemożliwe, lecz u Boga wszystko jest możliwe. Nagroda za dobrowolne ubóstwo11 27 Wtedy Piotr rzekł do Niego: Oto my opuściliśmy wszystko i poszliśmy za Tobą, cóż więc otrzymamy? 28 Jezus zaś rzekł do nich: Zaprawdę, powiadam wam: Przy odrodzeniu12, gdy Syn Człowieczy zasiądzie na swym tronie chwały, wy, którzy poszliście za Mną, zasiądziecie również na dwunastu tronach, sądząc13 dwanaście pokoleń Izraela. 29 I każdy, kto dla mego imienia opuści dom, braci lub siostry, ojca lub matkę, dzieci lub pole, stokroć tyle otrzyma i życie wieczne odziedziczy. 30 Wielu zaś pierwszych będzie ostatnimi, a ostatnich pierwszymi.

Gość Logicznie myśląc
umano swietny text

malaMoon obrazasz swojego Boga, obrazajac innych ludzi Hitlera i Stalina też?