Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Logicznie myśląc

Bóg istnieje

Polecane posty

jeśli nie zależy ci na wieczności z Bogiem to rozumiem ,ze zależy ci na wieczności z diabłem ?:) twój wybór :)

Gość dezodorant7
dust masz pewnie zatwardzenie za dużo majonezu żresz

Gość zxderr
No w sumie niewiele - tylko życie w wiecznej szczęśliwości, w krainie o wiele piękniejszej niż najpiękniejsze miejsca na ziemi, bez bólu, problemów, zła, z możliwością wszelkiego poznania, odkrywania wszechświata w każdej sekundzie...rzeczywiście słabe, kto by to chciał...ech.........

Gość The Dust on table
diabeł czy bóg jeden i drugi głupi chuj, co za różnica, ten okrutnik i ten okrutnik.

Gość dezodorant7
w niebie jest czekolada a w piekle ni ma bóg jest fajniejszy

The Dust on table - to zalęzy Ci na wieczności z kim? z diabłem? wieczność w nienawiści? Tego chcesz?

Gość The Dust on table
Niech bóg po śmierci mi da wille położona w krainie podobną portugali/hiszpani (lubię ciepło) moja rodzinę za życia czyli dzieci i żonę. To będę mu posłuszny całe doczesne życie, o wielbieniu nie wspomnę

Gość dezodorant7
ponoć na sądzie ostatecznym lucyfek się nawróci a z nim dżiny i źli ludzie i potem wszyscy będziemy happy w niebie z bogiem i tonami czekolady

Gość zxderr
Nie mogę pojąć, że są ludzie, którzy tego chcą! Autentycznie, świadomie pchają się wprost w sidła diabła. To jakieś chore jest...chyba po prostu nie zdają sobie sprawy ani z tego co oferuje Bóg, ani z tego co ich czeka, jeśli Go odrzucą...masakra, niepojęte

" żeby cos z garnka wyjąć , trzeba najpierw cos do niego włożyć " a skoro w Boga nie wierzysz to co mozęsz Mu dać ? :) i tak wszystko co masz jest Jego :)

Gość The Dust on table
Nie chce ani boga ani szatana, chyba że bóg mi da to co wyżej wymieniłem, wtedy jestem do dyspozycji

The Dust on table - da Ci i więcej...taka willa w pobliżu Portugalii to pikuś w porównaniu z tym, co Ci da...pełnia szczęścia i doskonałości...po prostu uwierz Mu. On tego naprawdę za Ciebie nie zrobi. Nie można przecież nikogo zmusić do miłości...po prostu spróbuj Go choć trochę pokochać...

Gość dezodorant7
"mi da wille położona w krainie" na cóż ci willa jak w piekle smażyć się będziesz pewnie na tym samym rożnie co ryży POwiec

Nie będzie, że "że bez Boga i bez diabła". Jedno albo drugie. Nikt unicestwiony nie będzie. Każdy kto się urodził - już nie umrze. Kwestia tylko miejsca, gdzie spędzi wieczność

Gość lubie to robic
The Dust on table - zalosne te twoje wypowiedzi. Jestes zerem. Pewnei masz strasznie zjebane zycie i nawet nikt ci nie wspolczuje. Dlatego tak piszesz. Tak czy inaczej jestes tylko kawalkiem gowna. Dla pocieszenia dodam ze za jakis czas umrzesz tak jak my wszyscy. Skonczy sie twoje cierpienie. I jak tuta ktos napisal, jesli spotkasz Boga to powiedz mu zeby wypierdalal. Zalosna istota hahahahahah

Gość The Dust on table
hej nie piszcie mi tu o szerokich drogach, bo nie czaje takich tekstów ;)

Gość zxderr
Oj tak, szeroka jest ta droga...Aż mnie coś ściska jak sobie pomyślę ilu ludzi nią idzie i nie zawraca :( Licencja, skąd jesteś?

a szkoda :) od razu wiedziałbyś gdize umiejscowić swoje życie i gdzie jest ono teraz :) Ale po twoich tekstach tuszę ,żeś jeszcze młody i stąd twoje " przemyślenia " :)

Gość The Dust on table
lubię to robić, spoko wiem że jestem zerowcem, ale.. Ty też nim jesteś ;) w niczym nie przewyższasz mnie, cienka jesteś ;)

Gość dezodorant7
pewnie ma zatwardzenie :(

Gość zxderr
Opolskie:)

Ej słuchajcie, ale też bez nienawiści i poniżania. Taka postawa też nie sprawi, że ktoś się nawróci

Gość lubie to robic
The Dust on table - przyznaj ze mam racje. Taka jestes i nikt ani nic tego nie zmieni. Przykro mi ze jestes nikim. Dobrze ze chociaz Bog cie kocha.

Gość zxderr
Licencja, skoro już tu piszemy to mam do Ciebie pytanie odnośnie kwestii powstania z martwych: jak to w końcu jest - czy po śmierci od razu idzie się do piekła lub nieba, czy śpi w grobie w oczekiwaniu na Jezusa? Bo znalazłam sprzeczne (lub nie do końca zgadzające się) fragmenty i nie wiem co mam o tym myśleć

jakim wielkim blogosławieństwem jest dla człowieka zanlezienie Boga w czasch swojej mlodości wie tylko ten kto Boga odnalazł pod jego koniec . I ile musiał sie sam nawalczyć i naszarpać a nie wiedział , że jest obok Ktoś kto chce walczyć za niego ...

Po śmierci sąd szczególowy, indywidualny. Potem dusza oczekuje na koniec świata i sąd ostateczny - w jakimś już miejscu: Niebo, piekło lub czyściec. przy końcu świata sad ostateczny i zmartwychwstanie ciał.

Gość The Dust on table
No tak jestem nikim, zwykłym pionem jak każdy na tym forum - chyba że ktoś tu jest córka pana Donalda Tuska albo ludźmi jego pokroju, w innym przypadku sorry ale stoisz na moim poziomie - za młody jestem by się z niego wybić ;)