Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mala-mi1990

stres, brak apetytu, bezsenność, biegunka

Polecane posty

piszę, bo już nie wiem co mam ze sobą robić, od kilku dni mam problemy ze spaniem, nie mogę zasnąć, a jak już zasnę to budzę się po godzinie, dwóch godzinach i nie mogę ponownie zasnąć. Biorę ziołowe tabletki uspakajające, które miały mi pomóc w zasypianiu ale pomagają mi tylko na chwilę. W tym tygodniu aż dwa razy się strułam, jak już zwyciężyłam z biegunką, to mam wrażenie że dopadł mnie stres - moje serce co chwila szybciej bije, jest mi słabo, nie mam apetytu. Czuję się głodna, ale nie jestem w stanie przełknąć więcej - jem bardzo mało, czuję się śpiąca ale nie mogę zasnąć. Boję się tym bardziej, że we wtorek na planowaną wycieczkę za granicę nie pojadę, za kilka tygodni zaczyna mi się sesja, za dwa miesiące mam bronić pracy licencjackiej, a tymczasem mój stan mnie blokuje, nie mam siły... jutro mam zamiar iść do lekarza, o ile coś załatwię przez święta :/

Gość njghvfgcvfg
Zrób badanai w kierunku pasożytów.

Gość lopae
odbiegając nieco od tematu - jakie macie plany na Sylwestra?

njghvfgcvfg tego się trochę obawiam, zobaczymy jutro jak pójdę do lekarza, najgorsze jest to że przyjmuje on od 9:00, a badania można robić do 8:00 a bez skierowania na cokolwiek to nic nie zrobię :( będę musiała czekać kolejne kilka dni, żeby się przebadać? czy mogą mnie posłać na badania do szpitala, jak kiedyś kiedy miałam mieć wycinany wyrostek? Teraz w ciągu dnia trochę śpię, ale sen nadal jest płytki :(

Gość To wygląda na
silna nerwicę wegetatywną

Ja też nie lubię Irlandii czy Ty to miałaś/eś? Jak to wyleczyć w razie gdyby się potwierdziło lub jeśli to jakiekolwiek pasożyty? czy będę musiała iść do szpitala? Stresuję się swoją sytuacją, ciężko mi czekać w niepewności :/

wizyta u lekarza konieczna. może nawet jakaś terapia? jeśli to na podłożu nerwowym, to relaks na pewno wskazany, tylko wyklucz dolegliwości czysto fizyczne najpierw..

Napisałam w pierwszym poście że dziś idę do lekarza i obawiam się, że to raczej coś pasożytniczego, ale nie ma co się martwić na zapas, zobaczymy za godzinę lub dwie co dalej...

Gość ygdhysf
to objawy depresji

Gość no i tak jest
To nerwica psychosomatyczna stad sa te objawy fizyczne,ale zawsze podłozem jest psychika

złapałam wirusa jelit, a przez moje nerwy sytuacją, nasiliły się objawy, póki co mam przypisane leki i skierowanie na badania ;)

Gość no i tak jest
gdybys nie miała nerwicy ,organizm byłby silniejszy i nie złąpałby wirusa jelit:)

Gość no i tak jest
A kto Ci przypisała leki na wirusa???powiedz prosze???

Gość no i tak jest
Phi to co to za niby lekarz???jakiś podszywacz pewnie:)

Gość no i tak jest
No przeciez znowu Cię zawiódł,bo daje leki na wirusa,gdy u Ciebie trzeba leczyc nerwice:D

Gość no i tak jest
A jeszcze ciekawe jaka to chemie Ci przypisała na wirusa,skoro lekarze pseudo,nie umieja leczyc wirusów,podejrzany jakis gosc z niego:)

nie przesadzaj! wierzę mu, bo jest dobrym lekarzem i się zna. Po za tym jakoś spokojniej się czuję gdy wiem co mi dolega, a nie martwię się czekając na wizytę u lekarza. W zeszłym tygodniu miałam okropne problemy z biegunką, więc nie wykluczone że się nabawiłam czegoś poważniejszego, proste... :D

Gość uuullllaaaa
nerwy i stres to dwie najgorsze dla organizmu rzeczy! sa powodem wiekszosci konsultacji lekarskich. gdybysmy zyli wolniej i bardzie zwracali uwage na to, jak zyjemy, byloby o wiele lepiej...

Gość Kryszuncio___
Mi w nerwach i stresie pomagają ziołowe krople doktora Bacha. Czuje się po nich spokojniejszy i nie taki "przyćpany" jak po innych lekach na moje dolegliwości.

Gość casper_duch
a ile litrow wody dziennie pijesz? czesto powodem problemow ze zdrowiem jest niewystarczajace nawodnienie organizmu

moim zdaniem to przez stres, albo masz zespół jelita drażliwego, pij dużo, żebyś się nie odwodniła przez te biegunki, kup coś na uzupełnienie minerałów, które tracisz przy biegunce np. orsalit, a najlepiej zbadaj si u lekarza

Gość casper_duch
może nawet stres oksydacyjny

Gość daniel 24 zdrowy w 95%
witam mogę pomóc proszę o kontakt

Gość Milena1235
Dziewczyna miała często problemy z biegunką. Biedna męczyła się czasem nawet po kilka dni. W końcu postanowiłyśmy znaleźć jakiś skuteczny środek, który nie tylko zahamuje biegunkę w danej chwili, ale również będzie zapobiegać kolejnym. Myślę, że nam się udało. Przeglądając różne strony w internecie trafiłyśmy na Firmę CaliVita. Kupiłyśmy preparat "AC-Zymes". Jest to produkt, który zawiera bakterie Lactobacillus acidophilus, wykazujące wszechstronne działanie i aktywnie zwalczające patogeny, które dostały się do naszego układu pokarmowego, powodując m.in. biegunkę. Od czasu stosowania tego preparatu mama nie ma już tego typu problemów. "AC-Zymes" pozwala jej zachować normalną florę jelit, eliminacje substancje szkodliwe dostające się do przewodu pokarmowego oraz zapobiega zaburzeniom procesów trawienia. Polecam ten produkt każdemu, kto ma tego typu problemu. Tutaj macie link do sklepu, w którym ja dokonałam zakupu: http://www.vitero.pl/pl/p/AC-Zymes-2-mld-flory-100-kaps./129