Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość twojapsiapsiółka

Ząb wyleczony kanałowo 3 lata temu boli...

Polecane posty

Gość twojapsiapsiółka

Czy można drugi raz leczyć kanałowo, czy pozostaje usunięcie go???

Gość Palomaaa
Można. Wyczyści kanał i zrobi go jeszcze raz. Tylko parę razy odwiedzisz dentystę...

Gość na 5 lat bank ma ci
jka własnie tak mam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tylko,ze ja jadłam cos twardego i mi 3/4 tego zęba odskoczylo. mam czarną wyrwę i strasznie spuchło mi dziąsło. Podejrzewam,ze od korzenia coś się dzieje i nie ma ujscia,bo kanały sa wypełnione. mam tak spuchnięty policzek jakbym miała w ustach kawałek jabłka

Gość twojapsiapsiółka
Ja też mam spuchnięte dziąsło nad tym zębem. Najgorsze jest toi, że 3 miesiące temu zaczął mnie pierwszy raz boleć. Dentysta zrobił zdjęcie, rozwiercił go (nie ruszając kanałów, twierdził, że tam jest ok.),dał antybiotyk, kilka razy wymienił lekarstwo i zaplombował. A dziś znowu boli...:(

Gość na 5 lat bank ma ci
ja się boję jechac na pomoc doraźną dzisiaj,bo jestem tak opuchnięta,ze nie dam sie dotknąc wogóle. U ciebie to podejrzewam,ze przeczyszczą kanały jeszcze raz i wypełnią raz jeszcze. Boże jak ja się boję stomatologów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bez znieczulenia nie pozwalam się wogóle dotknąć,a co dopiero teraz jak jestem taka spuchnięta.

Gość Janka77a
Ja mam parę lat temu leczonego kanałowo zęba, w którym co jakiś czas czuję ciśnienie. Ostatnio bardzo wysoko spuchło mi dziąsło. Prawie na policzku. Dzwoniłam do mojej dentystki i powiedziała mi, że nic z tym nie zrobi. Jedynie może antybiotyk przepisać. Skoro antybiotyk to znaczy, że bakterie w jakiś sposób się tam dostały, w takim razie jest nieszczelność. Dlaczego więc nie obejrzy mi zęba? Może gdzieś się coś rozszczelniło? Mam brać ibuprom, no ale już bralam. Stan zapalny znikł i pojawił się na nowo czyli tam coś się dzieje. Czytałam na innych forach, że trzeba wyleczyć najpierw zapalenie a potem zęba. :/

Gość gość
moze nie wszystkie korzenie zostaly dokladnie zatrute

Gość gość
qrwa dlaczego ludzie tak zaniedbuja zeby????? przeciez od tego to wszystkie choroby po organizmie sie zozprzestrzeniaja

Gość gość
moze to prochnice? po kanalowce tez mzoe byc