Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PolaPaulaPaulina

Niepokojący guzek

Polecane posty

Gość PolaPaulaPaulina

witam ;) Mam 17 lat i pewne zmartwienie. Kilka lat temu pojawił się u mnie guzek pod skórą w obrębie ramienia. Jest wielkości piłeczki pingpongowej i twardy. Przy dotykaniu go nie odczuwam żadnego bólu. Przez okres tych 2-3 lat wgl. nie urósł. Mysłałam, że to nic poważnego, że to jakieś zgrubienie pod skórą. Czytałam trochę w internecie o tłuszczakach i myślałam, że miałam racje uważając, że to nic poważnego ale czytałam tez o tłuszczakomięsakach i się przeraziłam. Około miesiąc temu byłam wraz z rodzicami, którzy byli byli zaniepokojeni tym guzkiem na RTG (rentgenie) i okazało sie, że jest to jakaś zmiana guzowata w obrębie ramienia. Co to może być? Coraz bardziej sie boje o moje zdrowie.

Gość co za denna prowo
a nie sądzisz że skoro masz guzka to raczej należy wybrać się do lekarza i zrobić badania ? już dawno powinnaś mieć zrobioną biopsję i wyciętego tego guzka naprawdę nei wiem na co czekasz

Gość PolaPaulaPaulina
za dwa tygodnie mam umówioną wizytę u chirurga, a dlatego tak z tym wzlekaliśmy poniewaz jeszcze przed pojawieniem się tego guzka miałam złąmaną rękę i myśleliśmy, że to jest powodem