Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama synka;)

24 stopni w cieniu / 2 miesieczne dziecko

Polecane posty

Gość mama synka;)

zalozyc bluzke z krotkim rekawem i krotkie spodenki nie bedzie za chlodno ubrany?

Gość efers
ja bym ubrała jednak body z długim rękawem i do tego ewent. krótkie spodenki

Gość weronika rottati
bylam h temu na dworze owszem sloneczko swieci ale jest chlodno. wczoraj popoludniu pogoda sie zmienila- slonce zaszlo zrobilo sie chlodno. ta pogoda jest nie pewna.

Gość ja- prywatnie
ja jeszcze założyłabym body długi rękaw, i jakieś długie spodnenki.

Gość weronika rottati
moja ma trzy latka i wczorak do sukienki zalozylam jej rajstopki i buty balerinki a na to taka lekka kurteczke ala zakiecik. i nie bylo jej za cieplo.

Gość mama synka;)
tak radzicie? a teraz patrzylam na sloncu jest 37 stopni..

Gość kkkiiikkkaaa
efers, sam się ubierz w długi rękaw w taki upał...O

Gość ja- prywatnie
tak, ale dziecko musi byc przeciez schoweane przed sloncem. w przydapku tak malego dziecka obowiazuje zasdada- jedna warstwa wiecej niz my

poczuj kark i juz. kazde dziecko jest inne. moja zwykle miala warstwe mniej niz ja,bo zimnolubna sie urodzila i bylo jej zawsze za goraco- co oczywiscie po spoconym karku rozpoznawalam,no i zachowaniu

Gość mama synka;)
no wlasnie mojemu malewmu tez zawsze goraco..:) wczoraj w cieniu bylo 27 stopni.. to to ubralam go w sam pajacyk. i byl spocony.. pozniej go przebralam w rampersy.. no ale dzis juz w cieniu jest teraz 24 i rosnie .wiec nie wiem co robic.. moze poprostu zaloze mu na krotki rekaw bluze cienka i polspiochy? no nie wiem.

Gość mmmmmammaa weronkkiiii
moja corka jak i ja jestesmy zmarzluchy.sama mi mwoi jak jestesmy na dworze ze jest jej zimno.wiec jak jest taka pogoda biore jej jakas bluze.

mój ma 4,5 miesiąca i jest ubrany w same body z krótkim rękawkiem i skarpetki i mamy ok 25 stopni w cieniu i wczoraj cały dzień byliśmy w ogrodzie i mały był mokry więc Twoje dziecko napewno nie zmarznie sprawdzaj karczek i będziesz wiedziała, w taki upał to współczuje jak zakładacie dziecku długi rękaw tragednia.

to zalezygdzie mieszkacie ja na pomorzu u mnie nie jest tak cieplo. moze poptem bedzie ciueplej.

Gość mama synka;)
ja w lubelskim. u mnie ma byc dzisiaj 29 stopni..

Gość kkkdjdjd
ja bym rozebrała dziecko. Ewentualnie zapakuj sobie bluzę do torby- na wypadek gdyby zrobiło się chłodniej. Jedna warstwa więcej obowiązuje w chłodniejsze dni- na pewno nie w upały!

dziewczyno ubierz go tak żebys potem mogła go rozebrać i weź pieluszkę do przykrycia jak zostanie w samym body ... nie przesadzaj tylko postaw sie na jego miejscu:p jak jest 30 stopni to nawet noworodek ci nie zmarznie:P i nie wiem gdzie mieszka mama taj dziewczynki w rajstopkach i żakieciku ale mam nadzieje że tam nie było tak jak u nas wczoraj.... powiem szczerze że żal mi tych dzieci bo u nas ostatnio żar leje sie z nieba i jak widze te dzieci i to takie starsze kilkumiesięczne roczne długi rękaw czapeczka zawiązana długie spodnie a mamusia wyletniona to aż mi żal tych maluchów... przecież dziecko odczuwa ciepło tak samo jak my.... może byc mu chłodno przy 15 ale nie przy prawie 30 w cieniu.... drugi synek jest z końca kwietnia i przy takiej temp był w pampersie i samej koszulce tylko chroniłam przed słońcem... i ubierz jak piszesz tylko na razie przykryj jak chłodnawo i to pieluszką a nie kocykiem.... każdy lekarz ci powie że lepiej jak dziecko troszkę zmarznie niż się zgrzeje... ale tylko troszkę :)

maz poszedl zc orka do kosciola i jestesmy z pomoirza. Ja sama niewiem jak mam ubiwerac corke. nawet dorosli- patrze teraz przez okno chodza w dlugim rekawie.

no proste... jeśli tobie jest chłodno w krótkim to małej też będzie ale zawsze lepiej ubrać tak żeby była możliwość rozebrania:)

Gość miszkowata
Mój synek ma 10 tygodni. Nakładam mu rampers i ewentualnie skarpetki, ale przewrażliwieni dziadkowie już po 5 minutach panikują, że mu zimno! :O Wczoraj było ponad 30 stopni, ale nie: "jemu na pewno zimno!" :O

to juz wiesz jak spotykam babcie z wózkiem jak jest ubrane dziecko:P a u nas duże osiedle i wózków na pęczki:P

Gość miszkowata
A dajcie spokój :O Jak przy takiej temperaturze dziecku może być zimno?

Gość MamaMisiaaaa
Moj 18 Miesieczniak wczoraj byl w krotkich spodenkach i bluzeczce z krotkim takiej polo czapka z daszkiem skarpetki i adidaski bo dopiero dzisiaj kupilam mu sandalki bo mial za male. nie gotujcie dzieciakow zal gdy na takie dzieci sie patrzy.. sama ubralam sie jak na lato wiec i brzdaca... a on i tak byl goracy

jak patrzę to widzę że co druga matka uważa że może i nie ubiera dziecka wg temp na dworze tylko wg miesiąca:/ czyli jak w kwietniu jest 30 stopni to i tak ważniejsze jest to że jest kwiecień czyli raczej te 30 stopni to oszukaństwo:p

Gość MamaMisiaaaa
To jest masakra jak widze niekiedy takie dzieciaczki 30stopni idzie sie udusic a gdziecko body z dlugim bluza rajtki i spodnie a dziecko cale mokre

Gość weronika rottati
u mnie pieknie sloneczko swieci niby cieplo. ale wcale tak nie jest.Jest zimny wiatr.

Gość Sikoreczka z pudełeczka
a ja sie zastanawiam jak to jest ze matki nie wiedza jak ubrac wlasne dziecko tylko pytaja sie obcych ludzi na forach. Wychodzisz na dwor, albo otwierasz okno i wiesz czy marzniesz czy nie. miesieczne dzieci ubiera sie jedna wartstwe wiecej niz my, ale jak jest 30 stopni to chyba logiczne ze dziecku bedzie gorąco. jak nie wiesz czy krotki czy długi to załóz krotki i na to jakas cienka bluzeczke czy nawet kaftanik rozpinany, czy to tak ciezko sie domyslic? Zawsze mozna ubrac na długi i spodnie i góre, ale material wystarczy ze bedzie przewiewny. Zawsze mozna miec przy sobie cos na dlugi rekaw, przeciez ubranie dziecka to nie jest nie wiadomo jaki wyczyn...

Gość ternikowa piernika
Ubierz w ten krótki rękaw i krótkie spodenki, weź ewentualnie kocyk i kaftanik. Ja dziś mało się nie zabiłam (wyszłam z pracy służbowo na pocztę), jak zobaczyłam o godzinie 12 dziecko w polarowych spodniach i polarowej bluzie. Na oko 2-3 miesiące. W wózku z budką i parasolką i w dość ciepłej czapce na głowie. Dziecko było buraczkowe. A mama w letniej sukience bez ramiączek ledwo przykrywającej tyłek. Nie powiem ładna dziewczyna i mogła się tak ubrać, ale głupia jak but, że dziecko tak gotowała, a sama wyletniona.

Gość bo nieszczęśliwe są
Załóż kombinezon i czapkę uszatkę, żeby nie zawiało!!!!!!!!!!! JJJJJEEEEEEEEZZZZZZZZUUUUUUUU skąd się biora tacy ludzie? A jak sobie dziecko zrobić też pytałaś na forum?

u mnie dzisiaj było 28 stopni,słońca grzało okropnie widziałam takie tyci maleństwo wyglądało na max 2 tygodnie ubrane w body z krótkim rękawem godzinkę później widziałam dziecko może 3-4 miesięczne przykryte kocem :D

Gość miszkowata
Też nie rozumiem, po co te porady z forum :O Nieśmiertelne pytani matek w ciąży: "jak ubrać dziecko, które urodzi się w..." i tu wstawić odpowiedni miesiąc. Jakby forumowiczki były wyroczniami w sprawie pogody mającej nastąpić za kilka miesięcy.