Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cały mokry

Nadmierna potliwość

Polecane posty

Gość cały mokry

Witam wszystkich, pisze tego posta z nadzieją, że znajdzie się ktoś kto będzie wstanie mi pomóc!!! Mianowicie mam problem dotyczący nadmiernej potliwości. Potliwość stała się moim koszmarem na jawie, praktycznie w każdym aspekcie rujnuje mi to życie. Objawia się to tym, że w ciągu chwili zaczynam się pocić praktycznie na całym ciele, w taki sposób, że normalnie widać krople... już pominę to, że nawet po małym wysiłku mi się to dzieje ale także w normalnych sytuacjach jak np. pójście z domu do szkoły (max 1,5 km), jazda w zatłoczonym autobusie to już tragedia, często musiałem wysiąść kilka przystanków wcześniej ponieważ koszulkę miałem tak mokrą jakby wyjąć ją z pralki zaraz po skończonym praniu. Lekarz oznajmił mi, że po prostu taka moja uroda...!!! Lat mam 20, wzrost 185 cm a waże 82 kg robiłem badania krwi, na cukrzyce, tarczyce i wszystko w normie. Zacząłem chodzić do psychiatry ponieważ pomyślałem, że wynika to z jakiejś nerwicy. Psychiatra przepisał mi asertin który przestałem brać już po dwóch dniach z dość dużych skutków ubocznych. Mam ten problem już od kilku lat ale od jakiegoś czasu jest coraz gorzej... :( Błagam o pomoc!!! Nie da się z tym żyć. Gdzie bym nie poszedł muszę brać plecak z zmiennymi koszulkami, o dziewczynie mogę już sobie zapomnieć gdyż przez tą potliwość strasznie się wstydzę. Nie chce się za bardzo też rozpisywać, na wszystkie pytania odpowiem. Z góry dziękuje!

Gość cały mokry
Znalazłem właśnie już podobny temat http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=21464&start=0 Co do różnych antyperspirantów to również żaden mi nie pomaga, a także antidral który używałem również mi nie pomógł tym bardziej że nie mam problemu tylko z pachami ale na całym ciele :(

Gość jeżeli chodzi o dezodorant
to na pewno pomoże Ci Etiaxil (dostępny w aptece) bez recepty. Po użyciu pachy są suchuteńkie. To chyba jedyny taki dezodorant o takim działaniu. Na nadmierną potliwość stosuje się botox. Zebieg robisz w miejscach w których najbardziej się pocisz. Może wizyta u neurologa pomoże.

Gość shadow2511
Witam serdecznie Osobom z okolic Bytomia, Rudy Śląskiej, Świętochłowic, Katowic, Chorzowa, Tarnowskich Gór,Zabrza, Gliwic, Siemianowic Śl., Czeladzi, Będzina wypożyczę sprzęt do Jonoforezy na nadpotliwość rąk, stóp, pach i twarzy firmy MEDISUN GS10 Mocne strony urządzenia: - Brak konieczności używania farmaceutyków -brak skutków ubocznych, - Terapia jest szybka i efektywna, - Urządzenie jest bardzo proste w obsłudze, - Doskonałe wyniki leczenia. Oto link do ogłoszenia - skopiuj go w całości: http://tablica.pl/oferta/wypozycze-aparat-do- jonoforezy-na-nadpotliwosc-medisun-gs-10-IDw6I3.html mail: shadows2511@wp.pl Zapraszam

Witam Osobom z okolic Bytomia, Rudy Śląskiej, Świętochłowic, Katowic, Chorzowa, Tarnowskich Gór,Zabrza, Gliwic, Siemianowic Śl., Czeladzi, Będzina wypożyczę sprzęt do Jonoforezy na nadpotliwość rąk, stóp, pach i twarzy firmy MEDISUN GS10 Mocne strony urządzenia: Brak konieczności używania farmaceutyków -brak skutków ubocznych, Terapia jest szybka i efektywna, Urządzenie jest bardzo proste w obsłudze, Doskonałe wyniki leczenia. Link do ogłoszenia, skopiuj i wklej: http://katowice.gumtree.pl/c-Firmy-Uslugi-pielegnacja-uroda-Wypozycze-Aparat-do-jonoforezy-na-nadpotliwosc-Medisun-Gs-10-W0QQAdIdZ391671231 Pozdrawiam Marcin

Gość inesines666
Hej. Ja na Twoim miejscu zapisałabym się na jakieś zabiegi w gabinecie kosmetycznym czy czymś podobnym. Moja siostra mieszka w Krakowie, miała podobny problem i zaczęła leczyć nadpotliwość w Dermique. Z tego co mówi, problem znacznie się zredukował. Ja bym nie ufała domowym sposobom w tej kwestii..

Gość sunshineee
Chciałabym Ci pomóc i coś poradzić,ale niestety nie znam złotego środka na tę dolegliwość i szczerze to chyba nawet takiego jeszcze nie wymyślili bo dopada to tylko niewielki procent populacji na Ziemii:/ mogę Cię jedynie pocieszyć,że też sie z tym borykam i dla mnie to jest 2 razy gorsze bo jestem kobietą,a ostatnie upały są dla mnie istną męczarnią:/ a propos dziewczyny to myślę,że takową znajdziesz - daj sie poznać i polubic lub pokochac a drugiej połówce to nie bedzie az tak przeszkadzało:)