Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fajna mama

Druga ciąża

Polecane posty

Planujemy zaczac staranka o drugie dziecko, mam pytanie jak Wasza druga ciaza roznila sie od pierwszej? Czy dlugo staralyscie sie o drugie dziecko? No i jaki byl porod jak juz mialyscie porownanie?

W drugiej bylo duzo ciezej..bylam bardziej zmeczona,no bo wiadomo-pierwszym dzieckiem trzeba bylo sie zajac i nie bylo drzemania w ciagu dnia kregoslup bardziej bolal no i koncowka byla dosc ciezka..maluszek uciskal mocno na pachwiny i ledwo chodzilam za to nie panikowalam jak w pierwszej ciazy porod poszedl szybciej-pierwszy trwal 9godzin,a drugi 7,w tym mocne skurcze pojawily sie na 3 godziny przed urodzeniem maluszka,wczesniej byly,ale nie takie mocne samo parcie trwalo jakies 6min ;) no i juz wiesz co i jak,wiec porod jest wg mnie latwiejszy

To mnie pocieszylas;-) Ja sie wlasnie boje tego zmeczenia ale dam rade:-) A jaka masz roznice wieku miedzy dziecmi?

No coz..pisze szczerze ;) Zmeczona bylam,ale dalam rade. Najgorsze to bylo to rozdraznienie spowodowane zmeczeniem,odreagowywalam to w pracy hehe na klientach..szefowa sie smiala,ze kiedys kogos pogryze..jak mi sie trafil jakis upierdliwiec to mnie szlag jasny trafial.. Roznica jest 2 lata i 2 miesiace :) Teraz jeszcze jest lajcik,bo maly ma dopiero 5tyg.Szal sie zacznie jak juz bedzie chcial,zeby nim tez sie dluzej zajac,bo na razie to je i spi :D

Gość planujaca
Odswieze temat, bo jestem ciekawa jak dlugo zajeley wam starania o drugie malenstwo? Za mna 2 cykle i nic troche sie zalamuje;-(