Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agamemnonn

Praca dla 14-latki

Polecane posty

Gość Agamemnonn

Mam 14 lat i potrzebuje zarobić 1500 zł w 2 miesiące. Na co mi takie pieniądze? Chciałabym wyjechać na obóz, a mojej matki nie stać. Dlatego też postanowiłam sama ruszyć dupę i zapłacić za swoje przyjemności. Szukałam na gumtree, zgłosiłam się do dwóch prac (sprzątanie i opieka nad pupilem), ale nie wiem, czy je dostanę (z powodu wieku). Myślałam nad roznoszeniem ulotek, ale nie wiem, jak się za to zabrać. Mamę nie chcę prosić o pomoc w znalezieniu pracy, bo jest mi trochę przed nią głupio, poza tym, nie chcę żeby wiedziała, że zbieram. Jeśli zarobię to 1500 zł, to wtedy jej powiem. Korepetycje odpadają, bo nie znajdę chętnych w 2 miesiące. Macie jeszcze jakieś pomysły? A, i jeszcze mam zamiar posprzedawać ręcznie robioną biżuterię na allegro...

Gość kkkiiikkkaaa
Może sprzątanie lub weekendowa opieka nad dziećmi? Za sprzątanie płacą 100zł, więc ogarniesz 15 mieszkań i masz kasę.

Gość Czubarubba16
A może powinnaś dać dupki?

Gość Agamemnonn
kkkiiikkkaaa - tylko jak ja mam znaleźć kogoś kto mnie zatrudni?

Gość kkkiiikkkaaa
Daj ogłoszenie na gumtree, ew. rozwieś po osiedlu. Możesz jeszcze oferowac wyprowadzanie psa, ale to jest mało dochodowe.

Gość Agamemnonn
Dobra, spróbuję. A cd. ulotek - masz jakieś rady?

Gość Don 0skaro..
mam

Gość kkkiiikkkaaa
Nie mam pojęcia jak jest z ulotkami, bo nigdy tak nie pracowałam. Jak będziesz szukac pracy typu sprzatanie, to mów, ze masz 16 lat, i tak się nikt nie skapnie. Z opieka moze być gorzej, bo rodzice teraz są przewrażliwieni i mogą zechcieć sprawdzić Twoje dane z jakiegoś dokumentu.

Gość Agamemnonn
Dzięki :)