Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sophia11

Obozy językowe?

Polecane posty

Gość sophia11

Gdzie lepiej pojechać na obóz językowy? Malta, UK czy USA? Wybierałam obozy z tej strony: http://almatur.pl/oferty.php?sezon=lato&roof=mlo&charg=IKUR bo mają w miarę tanio a całkiem niezłe referencje i certyfikaty. Na Malcie jest gorąco i może nie chcieć się uczyć. W Stanach jest tyle do zwiedzania. Za to w UK boję się deszczu ;)

Gość Moroas
Ale czy fakt, że w stanach jest sporo do zwiedzania to jest minus? Ja wybrałabym USA, bez zastanowienia:)

Gość sophia11
Minus bo zwiedzanie to odciąganie się od nauki. A chcę pojechać po to żeby jak najwięcej się nauczyć :)

Gość rinsd
Ja w ogóle nie mam głowy do języków, więc takie obozy nie są w zasięgu moich zainteresowań ;)

To może właśnie powinieneś jechać na taki obóz? Żeby się czegoś nauczyć. Bez co najmniej angielskiego w dzisiejszych czasach jest kiepsko.

Nie wiem czy miejsce ma aż takie znaczenie, szczególnie, jeśli chodzi o pogodę ;) Jeśli chcesz się uczyć to co za różnica jaka będzie pogoda, pomyśl raczej o tym, jaki kraj Cie interesuje, jaka kultura czy chociażby akcent i odmiana języka, "angielski amerykański" i "angielski angielski" różnią się od siebie ;)

Gość sophia11
Rzeczywiście amerykański-angielski podoba mi się bardziej. Jest taki bardziej płynny. Jakby bardziej naturalny ;)

Ja bym wybrała Maltę, szczególnie w okresie wakacyjnym. Ale biorąc pod uwagę efektywność kursu to chyba jednak USA ;)

Gość gość
Byłam w tamtym roku i powiem, że REWELACJA! Malta jest fantastyczna - ludzie, klimat, imprezy... Najlepszy obóz w moim życiu, z ATAS em byłam zresztą już 2 razy oprócz tej MAlty i też było super, wszystko fajnie zorganizowane, sporo zwiedzaliśmy. byłam na 2 tygodnie, mieszkaliśmy w fajnym hotelu, lektorzy bardzo normalni, także sporo się nauczyłam. :) polecam jak najbardziej. w tym roku Londyn. :)

Gość gość
no nad Maltą to ja si,ę teraz zastanawiam, są jeszcze miejsca wolne. :) w tamtym roku byłam w Bournemouth, było super. i tak mi się wydaje, że pojadę, tym bardziej, że dużo czytałam o Malcie i wydaje się naprawdę fajna, rozrywkowa, mili ludzie. :)