Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anka.....ii

Czy jadąc rowerem na wsi tez sygnalizujecie ze skręcacie?

Polecane posty

Gość Anka.....ii

Mam na mysli wieś gdzie samochody jeżdżą niezbyt czesto tzn raz na kilka minut. Mamy sytuację oczywiście gdzie nic nie jedzie (dodatkowo jest cicho wiec wszystko słychać) czy w takiej sytuacji tez byscie wystawili rękę w lewo albo prawo gdy zamierzacie skręcić? Bo ja mieszkam na wsi i ludziom jest to obce. (no chyba ze cos jedzie oczywiście to wtedy sygnalizują) ale mam na mysli "czystą" drogę podczas jazdy rowerem.

Gość kowalmilosz121991
Ja mieszkam na wsi i nie sygnalizuje :P Witam, oto nowy serwis dzięki któremu nie płacąc żadnych pieniędzy można zdobywać cenne nagrody. Jest to serwis bukmacherski, w którym rejestracja jest darmowa, i na starcie otrzymujemy 25 000 punktów, które możemy postawić na przeróżne wydarzenia sportowe. Jednak na tej stronie nie musimy obawiać się,że coś przegramy ponieważ jeśli nasza ilość punktów spadnie poniżej startowego poziomu, dostaniemy z powrotem 25 000 punktów! Osoby chętnie proszę o rejestrację z mojego reflinka. Pozdrawiam :) http://url.get3.eu/151

Gość baba_z_gór
Mój sąsiad wjechał prosto pod rozpędzony samochód. Wjeżdżał z bocznej drogi rowerem i obce mu było zatrzymanie się przed główna drogą. U nas też samochody nie za często jeżdżą. :o

Gość Anka.....ii
Ale mnie nie chodzi o taką sytuację. On złamał przepisy dotyczące pierwszeństwa i to stad wynika ten wypadek. Przepisów dot. pierwszeństwa również i rowerzyści muszą bezwzględnie przestrzegać jesli nie chcą marnie skończyć. Mi chodzi tylko o sygnalizację ze rowerzysta ma zamiar skręcić jesli nic nie jedzie. Ma obowiązek nawet jesli to jest zadupie i nic nie jedzie czy można sobie odpuścić?

Gość ostatni moheranin
a komu sygnalizujesz krowie

Gość Anka.....ii
Na wsi gdy cos jedzie wiadomo ze to jest niezbędne zeby nie wprowadzać innych uczestników w błąd. W mieście tak samo wiadomo ze nawet gdy nic nie jedzie sie sygnalizuje. Ale jesli droga na wsi jest pusta sytuacja nie jest juz chyba tak oczywista....

Gość Anka.....ii
Chodzi o to ze w przepisach jest zapisane ze zmieniając pas ruchu należy to zasygnalizować. Tyle ze w takim przypadku wydaje się to byc zbędne mimo ze przepisy mówią inaczej.

Gość Anka...ii.
A co, chcesz mi nowe kupić?

Gość Anka......ii
Up