Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lady Love

Mychol poszukiwany, badz ktos kto wie jak pogodzic psa z kotem

Polecane posty

mam kotka od wczoraj, 3 tygodniowego psy sa bardzo nerwowe i nie wiem czy to z radosci, ciekawosci, zlosci czy zazdrosci chcialabym je jaknajszybciej przyzwyczaic do nowego lokatora ( puki co psy sa na dworze a kociak w domu, ale nie moge ich przez caly czas izolowac.. tzn teraz jeszcze tak, ale pozniej bedzie ciezko ) wiecie jak zrobic to delikatnie?

wczoraj probowalismy ich zapoznac, ale ciezko, ciezko bo psy strasznie sie wyrywaja i ciagna do niego, a ja sie boje ze chca zrobic malemu krzywde.. slysza go jak mnialczy i wtedy dziczeja

A jak się zachowuje kot w stosunku do psów? Prycha? Czy jest obojętny? Czy też nie mieli jeszcze kontaktu? U mnie kot prychała na psa, a pies był zaciekawiony kotem.

bo kocica go odrzucila.. wczoraj byl prawie martwy wzielismy go do domu i karmie go z butelki, dzis juz chodzi, siku robi jak mu przecieram po jedzeniu wacikiem zwilzonym w cieplej wodzie po genitaliach

A jakie masz te psy? W sensie agresywne? Ja tam robiłam tak: podstawiałam kotka psu do powąchania. Kot prychał- pies się cieszył! Wiedziałam że pies nic kotu nie zrobi, toteż maluch brykał po domku, a pies go tylko obserwował. Po jakimś miesiącu kot w 100% zaakceptował psa.

powoli :) po prostu powoli :) weż kotka na ręce , pozwól psom go obwąchać jak masz suki moze nawet będa chciały go wylizać :) Nie oczekuj ,ze psy od razu zapałaja sympatią do kociaka , po prostu pozwól im sie zapoznać . Tylko ostro stopuj wszelkie objawy zbytniego zainteresowania :) Takie maluchy z reguły bezboleśnie wchodzą w nowe towarzystwo :)

labek i golden, nie sa agresywne, jeden ma 2 lata drugi niecale 4 tyle ze one sa strasznie zywe i teraz przy kocie nie potrafia usiedziec w miejscu wiem ze to dla nich nowa sytuacja moze dlatego sie tak zachowuja moze powinnam sprobowac raz jeszcze pozwolic obwachac kota, sama nie wiem.. na dworze za kotami raczej nie ganiaja, sa im one obojetne, choc czasem zdazy sie poscig

Ja miałam upatrzonego kociaka u rodzinki znajomego. Chodziłam doglądać jak rośnie. W wieku 3 tygodni to on jeszcze pić nie potrafił :D Co wstawiał pyszczka do wody to mu bańki wychodziły :)

dziekuje Licencjo :) jeszcze do konca nie jestesmy przekonani czy kot z nami zostanie, tzn ja mam cicha nadzieje ze moj M sie zgodzi go miec na stale ;) dzis kupilismy kuwete, zwirek, mleko i purine dla kociakow :)

eden z moich psów to labek - suczka i ona po jakimś czasie o prostu przestała zwracać uwagę na koty :) Daj im wszystkim trochę czasu :) Nawet teraz cała trójka - labek - kocica i jej synek leżą obok moich stóp i pies ma tak w nosie całe kocie towarzystwo , że tak chrapie aż sie trzęsie :)

Są pewnie bardzo zainteresowane nowym stworzeniem. No i może trochę zazdrosne? Psy takie bywają czasami. Szczególnie jak nowemu za dużo czasu się poświęca, a stare trochę zaniedbuje. Weź kociaka na rączki i zanieś im do powąchania. Powolutku i delikatnie niech powąchają. Te psy co masz są z natury spokojne, więc nie bałabym się że zrobią krzywdę małemu. Mój pies też na dworze koty gania, ale raczej dla sportu :)

nie sadzę, zeby taki maluszek mógł jeść pokarm stały :) moje kociaki karmiła mamusia kocica a później iły zagęszczone mleko :) często go odsikuj :) bo moze mieć zapalenie pęcherza . będize dobrze :) taki kocina to sama przyjemność :)

ja mu mieszam troche puriny z tym mlekiem+ witaminy dostaje i wcina dzis ze az sie mu uszy trzesa :) dostaje co 2 godziny 10ml jedzenia, ostatni raz ok 23 a pozniej o 8 rano

ano widzisz - a mnie sie wydawało , że takie kluski to tylko mleko mamy muszą pić :) jak je i kupy robi to bradzo dobry znak :) Stworzenie do wszstkiego się przystosuje :)

ale na noc też zostawa mu jedzenie - dla takiego malucha tyle godzin to zbyt duża przerwa . W noramlnych warunkach matak karmiłaby go średnio co 3 - 4 godz . tak że na noc też coś mu rpzygotuj .

siusiu robi po jedzeniu jak go tym wacikiem przemywam z kupa juz gorzej, bo narazie zrobila tylko jedna..

to taki sen wynikajacy ze stresu i zmiany otoczenia . Teraz zacznie sie oswajał i będize spał k rócej ale za to częściej a w między czasie powinien coś jeść :) To podobnie jak z dziećmi ludzi - niemowlaki bawią sie i śpią z tym że okres czuwania wydłuża sie , ale to jeszcze trochę potrwa . Moim kotom dopieto w 16 dniu oczy sie otworzyły , to każdy kociak wydaje mi sie kompletnym maluszkiem .

to nic , że kupka tylko jedna była , pewnie po prostu dawno nic nie jadł skoro matka go odrzuciła a i żołądek musi przystosować siedo trawienia pokarmów stałych . ale skoro zrobił to znaczy ,ze kiszeczki pracują :)

on ma juz otwarte oczka :) niebieskie, ale podobno kazdy kociak na poczatku takie ma, choc ona to caly tatus jest :) bezowa, ciemne uszka i niebieskie oczy zobaczymy co z niej wyrosnie :) nie jestem pewna czy ma 3 czy 4 tygodnie wiecej na pewno nie, bo z tego co pamietam kocica urodzila jakos na poczatku kwietnia pozniej schowala maluchy gdzies na farmie, my je znalezlismy wczoraj, jeden nie zyje ( tez byl bezowy ) 2 pozostale sa silne a ten lezal gdzies z boku i sie nie ruszal praktycznie

będzie dobrze - dbaj żeby jej było cieplo ,żeby jadła i załatwiała sie a wyrośnie na szczęliwego kociaka :)

Heej :) Kotek jest jeszcze za maly na konfrontacje, tym bardziej biorac pod uwage fakt, ze jest oslabiony bardzo. Nie powinnas zamykac psiakow i izolowac z drugiej strony, bo jesli skojarza sobie przybycie kota z izolacja od was to bedzie nieciekawie... troche skomplikowana sytuacja. Jesli sa na tyle ulozone to powinnas je wpuscic do domu ale kotka musi trzymac na rekach ktores z was (osoba ktora jest ''wazniejsza'' dla psow i ktorej bardziej sluchaja) i psy moga sobie go w kazdej chwili obwachac. Musza byc jednak na tyle karne, zeby na najmniejszy szelest osoby, ktora kotka trzyma sie uspokajaly w przypadku kiedy za bardzo sie ciesza, skacza itp. Bardzo szybko sie przyzwyczaja i obecnosc kociaka nie bedzie problemem o ile nie byly wczesniej szczute na koty w co watpie :)

Gość znam się na ludziach
Lady Love wygląda na taką co szczuje psami nie tylko koty :(

Gość oj tam nie panikuj
ugryź się w dupę :O nie lubię Cię LL :O