Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HennaKhadi

Henna Khadi-wszystkie przydatne informacje na ten temat.

Polecane posty

Ja dzisiaj 3 raz będę używać henny khadi. 2x jasny brąz dzisiaj będę nakładać bezbarwną. Generalnie trzeba zaryzykować, naprawdę warto. Problem pojawia się tylko na zniszczonych chemią włosach, moje pasemka po 1 farbowaniu były zielone :| wystraszyłam się niemiłosiernie i od razu zmyłam szamponem eselsowym , teraz jest ok. Planuje teraz zakup olejka na wzrost włosów, naczytałam się że dobry. Jakby ktos potrzebował znalazłam kiedyś na jakimś blogu wołczer na 10 zł do sklepu iwos.pl - COSROCE niestet działa tylko dla zamówień ponad 65 zł :)

Gość podpodpod
A ja mam dość nietypowe pytanie. Jestem w trakcie kuracji ampułkami Radical. Pomalowałam też włosy khandi ciemny brąz. Czy używanie tych ampułek na skórę głowy nie odbarwi mi jakoś włosów farbowanych henną? Szkoda mi przerwyać kuracji

Gość coramarnotrawna
Eiza czyli da się na farbowane? Kurcze, już miałam raz zielone, po profesjonalnym farbowaniu u fryzjera, za które zapłaciłam 140 złotych, może moje włosy maja skłonności do zielenienia. Ryzyk-fizyk, decyzja właściwie już podjęta.

Gość podpodpod
Ogólnie przyjęło się, że włosów farbowanych chemicznie nie farbuje się henna i na odwrót, bo mogą wyjść niespodzianki. Na hennowanie namówiła mnie fryzjerka, ale tylko dlatego, że mam naturalne włosy. Henny używam, aby pogłębić kolor, a nie go radykalnie zmienić (np. z czarnego na blond). Początkowo henna zmyła się dość szybko. Po 4 tygodniach nałożyłam ją znów. Trzymała się odrobinę dłużej, potem już nakładałam tylko na odrosty. Z tego co mówiła mi fryzjerka, aby nałożyć hennę trzeba ściąć włosy, na których była farba. Pamiętam jak kiedyś moja koleżanka na rozjaśnione włosy z odrostami nałożyła hennę, na odrostach ok, ale na farbowanych to już maskara. Siwych włosów nie posiadam, więc się nie wypowiadam. No i mówiemy o prawdziwej hennie, a nie o farbach z henną w nazwie, bo one nawet koło henny nie leżały.

Okazało się później, że spanikowałam niepotrzebnie, ale bałam się tej zieleni bardzo. Dziewczyny piszą, że pierwszego dnia odcień zieleni jest normą, tylko moje końcówki były tak zniszczone, że obawiałam się, że tak zostanie już na dobre. Po hennie włosy są super, pierwsza zmyła się szybciej dlatego, że potraktowałam ją przedwcześnie szamponem. A najlepiej nie myć włosów szamponem 48 godzin, wtedy trzyma się bardzo długo.

Gość fgnhhcgmjkkl
No ja nie mam włosów rozjaśnianych, farbuję na jasny brąz i henna ma być też jasny brąz. Może odrosty tylko pomalować? Ścięcie włosów nie wchodzi w grę, niefarbowanie chemią przez dłuższy czas też nie. Kika razy w życiu obcięłam i za każdym razem żałowałam, a farbować po prostu muszę. Może jeszcze ktoś się wypowie?

dziewczyny doradźcie mi. Ja mam bardzo zniszczone włosy, wprawdzie nie rozjaśniam chemicznie tylko Joanna w sprayu na bazie rumianku, ale i tak mam mega wysuszone włosy. Zastanawiam się nad ta bezbarwna henną, która ponoć działa jak odżywka na zniszczone, rozjasnione włosy i nadaje im złotawy odcień. Niepokoi mnie tylko to, ze takie mocno rozjaśnione i cienkie włosy moga zabarwic się na zielono, czy któras z Was miała włosy w podobnym stanie i zdecydowała się na użycie tej henny?

Gość fgnhhcgmjkkl/cora
Eliza dziękuję ci jak nie wiem co. Zamawiam khadi,, jak tyko odrost się pojawi to farbuję. Pozdrawiam serdecznie.

Cieszę się bardzo :) i życzę żebyś była zadowolona. Ja biorę się za testowanie szamponu green people na ang forach piszą że mega :)

Gość niepokonana ola
Do mnie henna khadi nie przemawia. Włosy strasznie suche po niej, nie mogę niczym ich nawilżyć, nakładam oleje, odżywki nawilżające i nadal suche. Do tego zapach, jak mokre siano, okropny, przy każdym myciu mocno wyczuwalny, no i zauważyłam, że włosy mi wypadają. Ogólnie żałuje, że się na nią skusiłam, do tego do tanich nie należy. Nie zauważyłam aby moje włosy były miękkie, gładkie, błyszczące, puszyste, grubsze. Szorstkie, suche, wypadające, z taką samą objętością. Farbowanie wykonałam zgodnie z przepisem na ulotce. Moim włosom jednak henna nie służy i spokojnie poczekam, aż mi się wypłucze. No more henna khadi:O

Gość hyto
bettiboo, nie obawiaj sie. Ja uzywam henny od wielu lat, wlasnie tej bezbarwnej. Moje wlosy sa jasnobrazowe, bardzo delikatne ale wlasnie dzieki hennie wydaja sie nieco grubsze (henna oblepia wlos). Kiedys sie pomylilam i zamiast 'neutrie' kupilam 'natural', czyli czerwona, teraz mieszam te kolory, oczywiscie z przewaga neutralnego, kolor jest piekny - wlosy lsnia. Jestem zdziwiona wpisami niektorych dziewczyn - henna nie wysusza! Widocznie macie juz przesuszone wlosy srodkami chemicznymi. No i nie wiem dlaczego nie wolno mieszac henny z olejami? Zawsze dodaje olejku rycynowego a zamiast wody naparu z pokrzyw, plus sok z polowy cytryny. Glowe myje potem mydlem alepskim (mam lzs), poprawiam szamponem dla niemowlat - blyskawicznie, byle zmyc mydlo; glowe myje w ten sposob codziennie i codziennie susze suszarka - wlosy sa zdrowe. Maseczke z henny robie co 2-3 tygodnie.

Witam, dzisiaj farbuje mamie włosy farba khadi Schwarz ale z rozpędu dodałam sok z cytryny tak jak w przypadku brązów zawsze dodawałam to również niechcąca z przyzwyczajenia sie dodałam, zastanawia mnie czy jakiś niepożądany efekt by był ??? szkoda by mi było wyrzucić ja teraz. piszcie jakie mogą być efekty gdy do indygo doda sie sok z cytryny.

Gość gość
Zrób test na pasemku, rozrobiona papka spokojnie poczeka :)

Gość Maryla44
Kupowała może któraś z was coś w sklepie iwos.pl ? Do tej pory kupuwałam henny na allegro ale tam jeszcze sa inne rzeczy, które mnie interesuja generalnie mam złe doświadczenia ze sklepami internetowymi.

Gość maratta
Bettiboo - ja mam bardzo zniszczone włosy wielokrotnym farbowaniem i rozjaśnianiem. Położyłam khadi naturalną z amlą i jatrophą + neutralną cassia. Żadnych zielonych refleksów niemiałam.

Gość gość
a ja tam sie skusze bo wiadomo brunetka nie ma zbyt duzego pola do popisu jesli.chodzi o farbowanie, a rozjasnianie to juz jest tragedia... zazdroszcze blondynkom:D

Gość Martynaxx
Farbowanie włosów henną jest zdecydowanie mniejszą ingerencją w całą strukturę włosa niżeli farba,która poprzez silny pigment niszczy bardzo włosy. Ciekawe artykuł na ten temat tutaj ->http://roznos(...)-henna/- wlosy-henna/

Gość Agidka
Ufarbowałam khadi tydzień temu po 2 myciach kolor bardzo schodzi. Nie myłam włosów po farbowaniu 2 dni. Użyłam tylko Khadi Kokos Shikakai odżywki która jest genialna :) może możecie podpowiedzieć czemu kolor szybko schodzi??