Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HennaKhadi

Henna Khadi-wszystkie przydatne informacje na ten temat.

Polecane posty

Gość HennaKhadi

Kupiłam w/w hennę i jak tylko do mnie dotrze mam zamiar nałozyć na włosy :) Będę wdzięczna za wszystkie cenne informacje na temat farbowania henną.

Gość melaaahg
To tylko moja przejsciowa farba,bo zmieniam z jasnego blondu na orzech,nie spodziewalam się aż tak slicznego koloru!!!piekny:):)robilam szybsza wersje,zalalam proszek 80stopniowa woda,wymieszalam i lekko ostudzona nakladalam na wlosy, trzymalam 2h,efekt swietny!!!!polecam!

Gość tutaj nic nikt nie wiem o
hennie bo tutaj wszytskie chemie wala na łeb :)

Gość chemia na kafe
to chleb powszedni

Gość izkkka
Na stronie Khadi i w ulotce henny masz podstawy: http://www.khadi.pl/naturalna-henna-jasny-braz SPOSÓB UŻYCIA: 1. Umyj włosy szamponem bez silikonów. 2. Odpowiednią ilość proszku zalej ciepłą wodą o temp. ok 50C, wymieszaj do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. 3. Kiedy mikstura ostygnie, wciąż jeszcze ciepłą nałóż na włosy. 4. Włosy owiń folią i ciepłym ręcznikiem. 5. Pozostaw na głowie od 30 minut do 2 godzin 6. Spłucz włosy ciepłą wodą. 7. Bądź cierpliwa - kolor, w wyniku procesu utleniania, ściemnieje i uzyska intensywniejszy odcień w ciągu kilku dni od farbowania. Po farbowaniu nie naklada się odżywki, żeby właśnie kolor mógł "dojrzeć" i przez 2-3 dni nie powinno się włosów myć.

Gość chemia na kafe
Podejrzewam ze autroce chodziło o jakies tricki zaznjomionych juz z farbowaniem henna :)

Ja farbowalam henna niedawno wlosy na brazowy kolor tzn.mialy wyjsc brazowe,a wyszly czarne jak smola ;/ Naczytalam sie ze henne powinno sie trzymac w cieple dosyc dlugo ja trzymalam 3 godziny,no i mam czarny heban na glowie :( A mialy byc takie ladne brazowe,wiec jesli farbujesz pierwszy raz ta henna to lepiej krocej potrzymac tyle ile jest napisane na ulotce.Ogolnie jesli chodzi o samo farbowanie henna to jestem zadowolona,bo wloski po niej sa swietne,lsniace mieciutkie i tak jakby bylo ich wiecej :) Na pewno nie bede juz nigdy farbowala zwykla farba,takze pomijajac kolor(moja wina) To henne polecam jak najbardziej.

Gość izkkka
Tricki? Proszę: http://anwena.blogspot.fr/2011/09/farbowanie-henna.html Możemy przedłużyć trwałość henny przez dodanie do niej odpowiednich dodatków. Oto co możemy użyć: Sól wzmacnia i przedłuża trwałość Indygo, trzeba uważać z ilością , bo może chwilowo przesuszyć nam włosy Sok z cytryny intensyfikuje kolor, nie można jej dodawać do mieszanek zawierających Indygo Sok jabłkowy intensyfikuje kolor, nie można jej dodawać do mieszanek zawierających Indygo Czarna herbata używana zamiast wody również wzmacnia i przedłuża trwałość farby, należy jednak uważać by nie była zbyt mocna, bo podobnie jak sól spowoduje chwilowe przesuszenie włosów Czerwone wino podgrzane, użyte zamiast wody, wzmacnia czerwony kolor Miód, mleko, jogurt, bezsilikonowa odżywka zapobiegają przesuszeniu włosów NIE WOLNO dodawać oleju (ani substancji oleistych, w tym silikonów) do mieszanki uniemożliwiają one wniknięcie farby

Gość hennaKhadi
chemia na kafe- dokładnie o to mi chodziło :) lodowata lady- jaki miałaś kolor wyjściowy ? czy farbowałaś henną khadi ? ja też mam zamiar zafarbować na ciemny brąz i mam nadzieję że taki właśnie wyjdzie. izkkka- O właśnie o takie rady mi chodziło :) dzięki :)

Gość hennaKhadi
A wiecie jak to jest z tym myciem ? wyczytałam że w pierwszych dniach po farbowaniu powinno się unikać mycia włosów środkami chemicznymi, żeby kolor mógł się lepiej rozwinąć. Noo ale jak ja mam umyć te włosy ? samą wodą ? czy henna brudzi skórę bardziej niż farby chemiczne ?

Gość izkkka
W ogóle nie masz myć bezpośrednio po farbowani, nie ma takiej potrzeby. Spłukujesz błotko hennowe (uzbrój się w cierpliwość, chwilę to trwa) i tyle, żadnego mycia. Myjesz dopiero po tych 2-3 dniach od farbowania :) A co do brudzenia skóry to brązy Khadi nie mażą jakoś specjalnie bardziej, ale czysta henna to nie wiem.

Gość JuStka_1996
nie pozostaje na skórze żaden brud po hennie ? nie wyobrażam sobie nie umyć włosów po farbowaniu. Też mam zamiar zrobić sobie hennę.

Gość lokaaaaaaaaaaaa
3 dni z brudną łepetyną ?

Gość Boziaaaa
Szampony zawierają silne detergenty myjące, wiec istnieje mozliwosć, że spłukują tą warstewkę henny przy każdym myciu. Z tego co sie orientuje po farbowaniu henną nie powinno sie myć włosów 2-3 dni, żeby kolor był dłuzej intensywny. Ja wytrzymalam ponad dobe. Farbowalam henna i indygo z mazidel, jestem bardzo zadowolona z efektu, nie zauwazylam zniszczenia wlosow. Po zmyciu - oczywiscie, sa one suche. Czytalam, ze warto tuz po farbowaniu nalozyc na wlosy gleboki nawilzacz i isc z nim spac. Oczywiscie, ze warto i ze powinno sie odzywiac wlosy zafarbowane henną. Czestotliwosc i srodki zaleza od typu wlosa, wiec trudno znalezc uniwersalna recepte. Ze swojej strony wiem jedynie, ze do 10dni po farbowaniu nie powinno sie uzywać zadnych odzywek proteinowych. Sama zauwazylam zmywanie sie henny tylko po pierwszym myciu - niedokladnie ja splukalam, niestety. Teraz woda nie barwi mi na zaden kolor. Myje wlosy odżywka(jest o myciu odżywką osobny wątek, zapraszam). Mam nadzieje, ze na dluzsza mete dalej bede tak zadowolona, bo po zadnej farbie nie udalo mi sie uzyskac tak ladnego odcienia czerni - naturalnego, glebokiego, blyszczacego. W koncu mam na glowie kolor, ktory wyglada dokladnie tak, jak moj naturalny z czasow swietnosci wlosow tulipanna. jest offline Odpowiedz cytując

Gość justyna765
ja juz mam za soba "zachwyt" natura. nie zauwazylam jakis zmian na lepsze. wole tansze kosmetyki o prostym skladzie niz wydawac mase kasy na "nature". zreszta bzdury piszecie. henna orzechowa to tez chemia!!! naturalna chenna jest ruda. wszystkie inne odcienie to juz domieszka chemii!! dziewczynie co farbowala wlosy blond na orzech wspolczuje, jak bedzie chciala wrocic do naturalnego koloru.

Gość jshdsgdbhsvdghvs
jaka mase kasy ? henna tansza od farb chemicznych po za tym henna khadi to jest miesanka henny z ziołami wiec sama natura, ale przcez jak chceszz to nakładaj soebie na leb chemie nikt ci nic nie narzuca.

Gość henna Khadi sama natura
Khadi słynie przede wszystkim z całkowicie naturalnych farb do włosów. Zioła w nich zawarte pochodzą z najlepszych części zbiorów, są suszone i bardzo drobno mielone. Z tego względu Khadi należą do najlepszej kategorii farb - Body Art Quality. Farby BAQ są doskonałe do koloryzacji włosów, gdyż dzięki bardzo drobnemu przesianiu lepiej barwią włosy, są łatwe w aplikacji i po procesie farbowania szybko się je spłukuje. Kobiety na całym świecie polubiły bogatą paletę naturalnie wyglądających kolorów: czerwieni, rudości, brązów i czerni w różnych tonacjach. Doceniły prostotę aplikacji i skuteczność w pokrywaniu siwych włosów. Farby Khadi nie tylko nadają włosom piękny, naturalny kolor, ale też ekstremalnie je odżywiają. Henna, indygo, amla, bhringaraj, neem i inne rośliny sprawiają, że włosy po koloryzacji zyskują optyczną objętość, są wzmocnione i bardzo błyszczące. Efekt ten można obserwować u kobiet orientu, które stosują farby Khadi od lat. Farby Khadi posiadają certyfikat BDIH, który potwierdza naturalne pochodzenie składników oraz gwarantuje, że w składzie farb nie ma żadnych konserwantów, utleniaczy, sztucznych aromatów i wspomagaczy koloru. Z tego względu farby Khadi bez obaw mogą być stosowane przez kobiety w ciąży. W ofercie firmy Khadi znajdą Państwo także ekskluzywne kosmetyki do kompleksowej pielęgnacji różnego typu włosów: szampony, odżywki i oleje bazujące na naturalnych składnikach. Bogactwo roślinnych składników można znaleźć również w szerokiej gamie kosmetyków Khadi do pielęgnacji twarzy i ciała: aromatycznych maseczkach, kremach, olejkach do masażu i do kąpieli. W orientalny nastrój wprowadzą Państwa także zmysłowe olejki eteryczne, które można stosować m.in. w lampach zapachowych, dodawać do kąpieli lub innych olejków.

Gość henna Khadi sama natura
Farby Khadi posiadają certyfikat BDIH, który potwierdza naturalne pochodzenie składników oraz gwarantuje, że w składzie farb nie ma żadnych konserwantów, utleniaczy, sztucznych aromatów i wspomagaczy koloru. Z tego względu farby Khadi bez obaw mogą być stosowane przez kobiety w ciąży.

Gość izkkka
justyna765, henna orzechowa to NIE chemia. To same zioła. Racja, czysta henna daje kolor rudy/czerwony, ale wymieszana z indygo i amlą da brązy (sporą gamę nawet) i czerń (zależnie od ilości i proporcji dodatków odcień będzie inny). Chemia to są wynalazki takie, jak "henna" Venity czy większosć odcieni Eldu (wiekszość, bo chyba parę podstawowych mają czystych). I jak ktoś farbował Khadim czy mieszanką z Mazideł to absolutnie nie ma co współczuć, a trzeba zazdrościć pięknych, zdrowych włosów i koloru :P

Gość justyna765
dajcie sie nabić w butlekę, terz nie ma nic naturlanego wszedzie jest chemia, ale jak tam chcecie, ja pozostane przy farbach bo jest o wiele wieksza paleta barw.

Gość izkkka
A ja pozostanę przy hennie, bo paleta barw mi wystarcza, a włosy sa o wiele zdrowsze i ładniejsze niż po farbach chemicznych :P

Gość marmolka
hejka , mam do sprzedania henne JAMILA ORG. NIE OTWIERANA , miałam farbowac włosy ale niestety powstał problem który wyklucza kładzenie henny Jeśli ktos chetny zapraszam na gg 38225059 pozdrawiam

Gość smndhbfhbvrgcfr
Dziewczyny czy mieszacie henne ? chce zmieszac ciemny braz z orzechowym brazem czy kto tak mieszał ?

Gość izkkka
Spokojnie możesz mieszać, ja robię 2/3 orzecha plus 1/3 ciemnego mniej więcej :)

Gość amkjhsdjghdegbdf
dzięki izzka :) podszywie idz sie powies.

Gość AAA JA NIE CHCE
Dziewczyny, miesza któraś z was ciemkny brąz z jasnym brązem ? jestem ciekawa jaki uzyskujecie efekt .

Gość do AAA JA CHCE
też miałam w planach zrobić taką mieszankę ale nie mam pojęcia jaki będzie efekt. Boję się marchewkowej rudości po samym jasnym brązie

Gość gdygydsgcysdgcvyds
24 h temu zafarbowałam włosy henną ciemny brąz, kolor ładny, ale włosy masakra suche jak siano. Umyłam je delikatnie szamponem, leciała zielona woda :o No i ten zapach... strasznie śmierdzą mi włosy. Myślałam, że zapach zniknie po farbowaniu a tu nasila się gdy włosy są mokre. Czy henna na naturalnych włosach (nigdy nie farbowanych) wypłucze się z włosów równomiernie?

Gość mmmffffff
gdygydsgcysdgcvyds- ale koloryzujesz :D ten efekt suchcych włsów jest tylko przez chwilke po farbwaniu, zapach tez sie wymywa.

Gość coramarnotrawna
Właśnie mam zamiar po dwudziestu paru latach wrócić do henny. Dziewczyny, jak to jest z farbowanymi włosami.Złapie mi w miarę równomiernie? No i co z siwymi. Kiedyś jak farbowałąm henną, a was nie było jeszcze na świecie, nie miałam siwych i farbowałam swoje naturalne. Aha i jeszcze jak z trwałością. Co ile farbujecie? Jako ciekawostkę jeszcze powiem, że henna w czasach kiedy chodziłam do liceum, kosztowała tyle co gazeta kolorowa, teraz tyle co książka i była dostępna w każdej drogerii, a nawet w kioskach ruchu.