Gość invisible1 Napisano Kwiecień 30, 2012 Mam szumy uszne od jakis 3 tyg. Z tego co czytam na różnych forach nie jest sie tego zbyt łatwo pozbyc... Nie mam za duzo czasu bo za cztery dni matura.. ( zalezy mi głownie zeby złagodzic szum do 14 maja) Bylam juz u laryngologa słuch mam dobry w 100 % ... I mam taki lek Betaserc . potrzebuje dobrej porady zeby wyciszyc choc troszke szum... bo nauka przy muzyce hmmm... nie jest zbyt efektywna. Moze ktoś mial podobny problem i wie co zrobic... Jesli chodzi o przyczyne to tez jeszcze nie wiadomo ale przed szumami bralam "sesje" i lecytyne ... Zaraz odstawilam (Sesji wzielam 33 tabletki dokladnie:D) jakies pol roku temu mialam tez problem z nerkami (kamienie szczawianowe) pozniej robilam badanie wapnia i fosforu i mialam fosfor w gornych granicach a wapnia ponad norme. Obecnie czekam na badanie krwi dotyczace parathormonu... To chyba wszystkie najwazniejsze rzeczy... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
driver.ania 0 Napisano Październik 30, 2024 Szumy w uszach to bardzo uciążliwa dolegliwość. Choć nie powodują bólu, mocno utrudniają codzienne życie. U mnie pojawiły się na skutek stresu po nagłej śmierci męża. Lekarze próbowali pomóc mi lekami, jednak ze względu na mój wiek i stan zdrowia każdy z nich po pewnym czasie wywoływał niepożądane skutki uboczne. W końcu zdecydowałam się na zioła lecznicze. Sąsiadka, która przeszła dwa udary, poleciła mi aptekę zielarską Konopna Farmacja w Poznaniu, przy ul. F. Ratajczaka, gdzie wcześniej doradzono jej zioła wspierające profilaktykę udarową. Regularnie pije napary z tymianku, dzikiej róży i czarnej porzeczki – mimo że lekarze ostrzegali przed kolejnym udarem w ciągu roku, minęły już cztery lata i profilaktyka działa. Na moje szumy uszne, w Konopnej Farmacji zaproponowano olej CBD 5% decarboxylated (ważne, aby była to forma dekarboksylowana) oraz napar z czerwonej koniczyny. Napar przygotowuję, zalewając łyżkę stołową suszu szklanką wrzątku; po godzinie piję 1/4 szklanki 3-4 razy dziennie. Czerwona koniczyna pomaga w oczyszczaniu naczyń krwionośnych, natomiast olej CBD wspiera obniżanie poziomu kortyzolu, co pomaga wpływać na redukcję stresu i ciśnienia krwi. Dodatkowo rano i wieczorem wkładałam do ucha wacik nasączony Amforem konopnym (to pełna nazwa produktu). Po około miesiącu stosowania tych trzech preparatów moje szumy wyciszyły się. Poleciłam je także koleżance z Warszawy, która zamówiła produkty na stronie Konopnej Farmacji ( konopiafarmacja.pl ) i również poczuła poprawę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach