Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nowalijkaq

********Do mam które odciągają pokarm**********

Polecane posty

Gość Nowalijkaq

Co później robicie z mlekiem? Podgrzewacie przed podaniem? Czy dajecie zimne? Zastanawiam się też ile mleko może posiedzieć w podgrzewaczu? Bo np.jak ściągne pokarm 2/3 godz. przed jedzeniem dziecka to czy może siedzieć w podgrzewaczu? Czy za wysoka temp. tam będzie?

Siemka! Ja odciągałam pokarm dla córy tylko kiedy wychodziłam na zajęcia.Czyli co weekend:-) Mleko odciągałam w piątek wieczoram i sobote rano, i wkładaliśmy do lodówki.Jak mąż chciał nakarmić córkę to wyciągali mleczko i podgrzewali w kąpieli wodnej.Ot cała filozofia.My trzymaliśmy mleczko w lodówce 24h.Ale o ile się nie mylę można troszkę dłuzej?Ale musiałąbyś to sprawdzić..Bo czas dla różnych miejsc jest różny t.j w lodówce( chyba 24h),w zamrażarce( do tygodnia) i na blacie w kuchni (2h) .Ale tak jak pisałam, musiałabyś poszukać w necie, bo nie jestem pewna czy dobrze pamiętam. Jeśli Mała nie zjadła do 24h to wylewalismy do zlewu.

Witam, ja odciągam mleczko już 3 miesiąc... Wlewam do butelki porcję i wkładam do podgrzewacza i tam trzymam do najbliższego karmienia (2-4 godz). Nadmiar mleka wkładam do lodówki. Jeżeli córeczka nie zje mi całej porcji którą miałam w podgrzewaczu to to już wylewam. Pozdrawiam

jak odciagniesz mleko, a twoje malenstwo nie ma ochoty na jedzonko, to wstaw do lodowki, jak mu sie zachce jesc to wstaw do podgrzewacza, jezeli sie boisz ze przegrzejesz to sprawdzaj co jakis czas czy jest dobra temp pamietasz temperature odciagnietego mleka? chyba trzymasz w dloni butelke (tuz po odciagnieciu) to czujesz, to najlepsza optymalna temperatura mleka, odradzam trzymac dlugo w pogrzewaczu

zasady przechowywania mleka matki sa takie: 6 godzin w temp. pokojowej, 6 tygodni w lodowce, ale nie na drzwiach bo nie jest dosc niska temperatura i 6 miesiecy w zamrazarce. latwo zapamietac bo jest 6 6 6. pozdrawiam :)

do szesciu godzin po odciagnieciu mleka nie musisz wkladac do lodowki, w temp. pokojowej mozesz od razu podac dziecku albo podgrzac lekko w kapieli wodnej.

Gość takaxxx
w lodówce 6 tygodni? czy 6 dni?

Gość A jak przegrzeje pokarm
to coś się może stać?

Gość A jak przegrzeje pokarm
up

6 miesiecy w zamrazarce... ja przepraszam, slyszalam ze 3 m-ce, i sama sie do tego stosowalam, teraz na serio jestem zaskoczona

Gość Magda___
6 miesiecy to tylko w specjalnej zamrazarce, w ktorej temperatura jest znacznie nizsza. W normalnej zamrazarce ktora jest wraz z lodowka mozesz przechowywac mleko przez trzy miesiace. Ja sciagam mleko dwa razy dziennie w pracy. Wkladam do lodowki i corka ma to na nastepny dzien.