Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matkaniepolka

w co ubrac noworodka w ten upał?pomocy

Polecane posty

Gość matkaniepolka

witam dziewczyny, kobitki, mamy... w domu mam 4 tyg córkę od ponad 2 tyg spacery kiedy było chłodniej rzeczywiście stosowałam zasade jedna warstwa więcej niz sobie i chyba było ok ale teraz w te upału zupełnie się pogubiłam od 2 dni mała na spacerze-(po 16stej) ubrana była w krótkie body i cieniutkiego pajaca od dwóch dni na szyi potówki! kurcze czy moge zrezygnowac z tego pajaca i wyjść z dzieckiem w samym body i przykryc pieluszką? a jak ubierać ją w domu? niestety mimo wietrzenia, opuszczonych rolet w domu stale 25 stopni! w nocy mało sie nie podusiliśmy w sypialni- otworzyłam okno ale po godz. zamknęłam. czy dziecko może spac przy otwartym oknie?

po co zamykasz okno ? 25 stopni to dużo jak taki upał to body krótkie jakieś spodenki i ewentualnie jakiś cienki kocyk by przykryć w razxie czego

Gość kajaaaaa
a dlaczego zamknelas okno?? dziecko tak samo odczuwa temp jak ty.Przykryj je kocykiem i nie przegrzewaj.Ja swojego 2 miesiecznego syna na takie temp ubieram w body(bez rekawa) i juz.Zabieram tetre na spacer by go przykryc jak zasypia(w półcieniu). Nie daj sie zwariowac,ze ci sie dziecko przeziębi:)) jest 30 stopni:))

Gość CLjnjunbu
jedna warstwe mniej niz sobie:o tak brzmi ta zasada bo dziecko latwo przegrzac

Gość dezodorant7
na 30 stopni proponuję tylko samego pampersa i przykrycie lekko gazą

Oczywiście, że może przy otwartym oknie. Poza tym, myślę, że wystarczy samo body z krótkim rękawkiem. Na spacer wrzuć do torby dodatkowe rzeczy, w razie gdyby zaszła taka potrzeba to ubierzesz. Potówki to okropna męka dla dziecka, więc nie przegrzewaj. Podobno dobrze na nie działa kąpiel w krochmalu z mąki ziemniaczanej. :-)

Gość CLjnjunbu
ja obstawiam body na krotki rekaw +pampers i tyle -nie przykrywac posmarowac kremem z filtrem