Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ex-D.Bill

mireczka jesteś?

Polecane posty

Gość mireczkowataa
no ba, w robocie dzisiaj siedzę :) Co tam?

Gość mireczkowataa
super, inne dziecko:) A co z synkiem? Zrobiłaś te badania?

nie i raczej nie da razy nic wydębić do następnego razu, ale jeśli ten preparat, który stosujecie jest jakiś ogólny (jak zrozumiałam) to myślałam go ściągnąć i spróbowac, czy pomoże...

Gość mireczkowataa
tylko, że on jest na receptę- przynajmniej w Polsce. Zentel albo pyrantelum. Może popros lekarza po prostu o recepte?

o dzięki - o nazwę mi chodziło - receptę się zorganizuje:) długo będziecie brać?

Gość mireczkowataa
dwa razy tylko. Jedna dawka, a po 14dniach druga.

no to zobaczymy:) mam naprawdę nadzieję, że to pomoże, jak nie będę szukać dalej:) dzięki!:) żeby te dzieciaki nie chorowały to by było fajnie, ech...

Gość mireczkowataa
no ba :) Powodzenia. Ale co z tymi zatokami?? Ostatnio pisałaś, ze lekarz podejrzewał zatoki- ta teoria upadła? A co sie w ogole dzieje z synkiem?

kupiłam inhalator i po dwóch rundkach flegma zeszła i było w porządku przez jakieś półtora tygodnia, a potem miał znowu akcję jakdwa mies. temu - silne bóle brzucha, latanie na siku non stop, temp. 40%, osłabienie, brak apetytu, tyle, że dużo pił, biegunka przez jeden dzień... i doszedł już do siebie, tyle, że ciągle go brzuch pobolewa jak je... trochę jestem w kropce:( czasami lekko zgrzytał w nocy przez sen zębami, ale lekko,śladów owsików jednak nie zauważyłam... tylko, że on ciągle pcha palce do buzi jak tylko nie ma zajętych rąk, pilnuję mycia, ale w przedszkolu jak idą do ogrodu to myją je dopiero po powrocie, nie raz miał uwalane ziemią po pachy - nie wątpię, że czasem coś liznął... stąd pomysł na robale...ale nie wiem naprawdę... może coś z układem moczowym...

Gość mireczkowataa
a siki badalas? Daj ten lek na robale- pierwszy raz jest totalnie obojętny dla organizmu.

Gość mireczkowataa
ta temp. 40C mi sie nie podoba... Lekarzem nie jestem, ale to dziwne. No nic, kołuj ten lek na robale i zobaczymy- oby pomogło!! Nic nie wyszło po leku, ale zmiana byla od razu widoczna- wiesz w zachowaniu. Tylko u nas nie było gorączki... Nawet kupe oddalam do badania zaraz po pierwszej dawce i teoretycznie czysto!

no mi też nie - zazwyczaj taka temp. wskazywała u niego na bakterię, miał ze trzy takie nagłe skoki do ukoncz. 2 roku życia, ale tylko temp. i nic więcej, schodziło po paru godzinach... teraz od jesieni miał dwa razy i te bóle brzucha właśnie do tego - miała badany brzuch dwa razy dokładnie (ale dotykiem), badania moczu... no nic, zobaczę miałam fajnego lekarza, do którego miałam zaufanie, bo się raczej nie mylił z diagnozami, ale poszedł na emeryturę no i babki młode się starają, ale czasem je ciężko przeskoczyć - znaczy procedury:(

Gość mireczkowataa
a usg??????

Gość mireczkowataa
jak bez szans?? Jak mały skarzy sie na bóle brzucha, przyczyna nieznana...Dlaczego tak?? czekaj, Ty w Polsce nie mieszkasz , tak??

nie:) usg dopiero w szpitalu by dało radę, ale jak go trochę podleczę to zrobię krew prywatnie - jak jest coś z nerkami to powinno wyjść

Gość mireczkowataa
kurcze, cieżko... Trzymam kciuki, zeby się w końcu okazało co małemu jest!

Gość nie zaloguje sie
preparaty na robale zazwyczaj mało pomagają. u nas pomogł ziołowy lek VERDICADIS, wybija wszytskie robale - jest niedrogi i skuteczny