Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam ppppppppp

Mam male pytanie dotyczace prezentacji maturalnej z polskiego

Polecane posty

Gość mam ppppppppp

chodzi o matur eustna-przygotowalam prezentacje o bohaterach tragicznych, opisalam tam Antygone, Wokulskiego I medaliony. Czy potrzebne jest zakonczenie....? czy wystarczy tylko wstep co to jest tragizm, rozwiniecie... a co mam napisac w zakonczeniu? :O

Podsumować to, co napisałaś. Chociaż u Wokulskiego to taki średni tragizm...

Gość mam ppppppppp
co mam napisac w podsumowaniu? nei mam pojecia :(:(:( pomocy za 3 dni matura a ja siedze i nie wiem co napisac w zakonczeniu zalosne

Gość mam ppppppppp
wstep moj to opis bohatera tragicznego. w zkaonczeniu mysle by ukazac, ze te oblicza sa rozne, w zaleznosci od epoki... ale nie wiem ajk to rozwinac i co konkretnie napisac :OP zlituje sie ktos i pomoze, da jakas mysl?

Gość leniwy maturzysta
Ja nawet jeszcze nie zacząłem robić prezentacji na polski. Mam czas.

Gość mam ppppppppp
:(

Dobry pomysł masz. Po prostu napisz wnioski, krótkie podsumowanie wszystkiego, co już napisałaś i tyle. To ma mieć 5-10 zdań, nie więcej.

Gość mam ppppppppp
Napisalam tak: Na przestrzeni wieków w literaturze przedstawione są różne oblicza tragizmu człowieka. Różnią się one od siebie w zależności od epoki. Każdy z bohaterów jest postacią indywidualną, a indywidualność ta często jest przyczyną jego klęski. Wszystkich łączy jedno-każdy zgodnie ze swoimi przekonaniami, siłą wewnętrzną i uczuciami staje się osobą nieszczęśliwą. Nie wiem ? :O

Gość kaczka dziwiaczkaaa
już 3 dni? to nie 7 matura?

Gość gość
Absolwentka filologii polskiej pisze prace maturalne na każdy temat! Doświadczenie - 5 lat. Solidnie, szybko i rzetelnie!:) Bez kopiowania z Internetu! Do każdego tematu podchodzę indywidualnie:) Więcej informacji na maila. Masz pytania? Pisz śmiało! To nic nie kosztuje. Zapewniam stały kontakt w razie pytań odnośnie pracy jak i samej matury:-) KONTAKT; matura24H@wp.pl GG; 39631281