Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pop236

Po co kaszka???

Polecane posty

Gość pop236

Witam. Drogie mamusie wyjaśnijcie mi po co dodawać do mleka jakąś kaszkę??? Moja córa ma 4 miesiące jest karmiona Nan1 i teściowa jęczy że powinnam zacząć dodawać jej kaszkę do tego mleka. Osobiście nie widzę takiej potrzeby myślałam by po Nan1 przejść na na 2. i oczywiście stopniowo włanczać obiadki, deserki itp. Więc o co chodzi z tą kaszką????

Gość ojojku
produkty zbożowe powinny byc postawą dobrze zbilansowanej diety, dlatego z czasem dziecko powinno dostawac kaszkę. Ale twojej tesciowej moze tez chodzi o ekspozycje na gluten. Wtedy dodaje sie malutka ilosc kaszki glutenowej zeby dziecko przyzwyczaic i uchronic przed celiakią..

Gość bulkaaaaaaa
ale gluten wprowadza się po 6 miesiącu jak karmisz mm. ja dodaję do mleka kleik kukurydziany ale tylko na noc i wtedy maluch mi dłużej śpi. kaszek mu nie daję bo wszyscy mówią że to słodkie zapychacze i to niestety prawda. mam to szczęście że on nawet tych słodkich kaszek nie chce jeść.

Gość ffggh
pewno teściowej chodziło o kleik ryżowy...niektóre dzieci po wypiciu mleka na noc szybko odczuwają głód i wybudzają się w nocy. Wtedy mozna lekko zagęścić mleko kleikiem ryżowym. Maluch będzie bardziej syty :)

Gość Błagam Cię !
co znaczy włanczać ?