Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fujnowskaagata

jak wyglądają wasze "starania?"

Polecane posty

Gość fujnowskaagata

Są pod kontrolą lekarza? Bierzecie jakieś leki? Stosujecie testy owulacyjne? Jak często się kochacie? Czy zaraz po bierzecie kąpiel? Pewnie wg Was pytania te są głupie. Ale chcę rozpocząć "starania" i zastanawiam się jak to powinno wyglądać?

Gość nie zaczynaj starań,
tylko uprawiaj radosny seks bez zabezpieczeń, zacznij brać folik, zrób badania na różyczkę, cytomegalię i toxoplazmozę i powodzenia

Gość imie dariusz
biorę kwas foliowy i odstawiłam antykoncepcję. Nie mierzę temperatury nie robię testów owulacyjnych. Nie dawno zaczęłąm starania, więc nie ma co przesadzać, żeby nie popaść w paranoję :-)

Gość fgtttttt
Ja poszłam do gina na przed starankową wizytę - przepisał mi folik. Zaliczyłam dentystę...i od czerwca bierzemy sie do roboty...bedzie to polegało na tym samym co teraz...seksik dla przyjemności ..zadnego mierzenia temp....testów owu...i obserwacjach sluzu czy szyjki...czysty spontan....po 6 miesiącach ( jesli nie zaciążę) zacznę obserwację cyklu...

Gość fujnowskaagata
Dziękuję za odpowiedzi:)No kwas foliowy biorę już jakieś 2 cykle. Właśnie dobrze by było, żeby takie specjalne starania nie były potrzebne tylko wystarczył spontaniczny seks, na pewno tak zaczniemy:)

Gość perrry
Ja używam afrodyty do określania dni płodnych. I tylko kiedy się pojawią współżyjemy :) Oprócz tego zdrowa dieta, kwas foliowy i to wszystko :)

Gość mama sama w domu...
ja odstawiłam tabletki antykoncepcyjne 7 miesięcy przed staraniami i brałam kwas foliowy, robiłam tylko testy na różyczkę bo wiem że jest groźna w ciąży a w dzieciństwie jej nie przechodziłam ( jak i innych zakaźnych chorób dziecięcych) w sierpniu 2008 zaczęliśmy starania sex co 2 dni (bo ponoć co dzień to za dużo)w 2 cyklu się udało. Moje szczęście w czerwcu kończy 3 latka.

Gość weronxa25
seksik, staranka, folik.. twój facet jest chyba jakimś zakamuflowanym pedofilem, że wziął sobie taką zdziecinniałą kobietę

Gość wiesz co 4
a co jest dziwnego w określeniu folik, skoro ten preparat tak się nazywa?

Gość bubu9898
ja od razu odpaliłam testy owulacyjne i folik

Gość do nie zacznaj staran
laska,daj juz spokoj z ta cytomegalia itp. i tak wlasnie te biedne kobiety nie moga zajsc w ciaze,bo ciagle tylko mysla o chorobach,o staraniach itp itd do autorki-maz zdrowy?ty zdrowa?to wskakuj na niego i jazda

Gość a długo się już
a uważasz, że lepiej potem podczas ciąży szprycować się antybiotykami? te badania polegają jedynie na pobraniu krwi