Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maciek3344

problem z samochodem

Polecane posty

Gość maciek3344

witam dzisiaj jadac moim autem nagle cos strzelilo i po chwili auto zgasło i juz nie dalo sie jechac. zjechalem na pobocze i pozniej juz nie moglem odpalic silnika. Co moglo sie zepsuc ? Ile bedzie kosztowac naprawa ?

ktoś ci zabił samochód no zastrzelił go już nie do naprawienia, było słychać strzał ?

Gość dfgfdgfdf
zdejmij osłone paska rozrządu i zobacz czy jest cały :classic_cool:

Gość ojojku
hmm.. a wymieniałes łańcuch rozrządu? Bo jak to to strzeliło.. to koszt naprawy zalezy od twojego silnika.. ale jak starsze auto to ok 2000 niestety bo to sie tłoki całe krzywią.

Gość HMS..SDCR..Petard
Aby silnik zapalił potrzebne są dwie rzeczy: iskra i paliwo. Iskrę daje świeca a paliwo tłoczy pompa. Najpopularniejsze silniki mają cztery cylindry- czyli cztery komory spalania. Nawet jeśli jedna nie działa- silnik powinien pracować. Tak, więc sprawdź czy świece dają iskrę. Jeżeli tak, to do cylindrów nie dostaje się paliwo- czyli rozjebałeś pompę. Dziękuję za uwagę:classic_cool:

łańcuch rozrządu :) widziałeś aby kiedykolwiek pękł łańcuch rozrządu ??? pasek tak jak już coś,a teraz was zgaszę panowie masz auto z gazem ? kolektor ci strzelił

Gość ojojku
ja jestem kobietą... tez zawsze myslałam ze to jest pasek rozrządu.. ale jak nam w sienie kiedys walneło to mi pan w serwisie powiedział ze to jest łancuch.. bo pasek to jest klinowy a to zupełnie inna rzecz :) Nie chce sie wymadrzac.. poprstu chcialm pomóc bo mi sie skojarzyło z tamta nasza awarią...

Gość HMS..SDCR..Petard
albo kolektor właśnie, jeżeli auto hula na LPG

Gość gość
"łańcuch rozrządu widziałeś aby kiedykolwiek pękł łańcuch rozrządu ???"Ja widziałem. Nie raz i nie dwa...

Shatyn -- jak najbardziej masz rację tylko jak sądzisz pękają same czy się rozciągają pod wpływem użytkowania i wkręcają się z tego luzu i są rozrywane ?

Gość gość
Różnie. Kiedyś pękł mi łańcuch praktycznie nowy... W 126p.Ale głównie pekaja z powodu zużycia.

126p -- 100 lat temu chyba :):P a co lepsze pasek czy łańcuch ?

Gość HMS..SDCR..Petard
zależy pod jakim względem