Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anijklajka

test ciążowy i przestrogi pani aptekarki :)

Polecane posty

Gość Anijklajka

4 maja mam mieć @... Zapytałam dziś w aptece o czuły test ciążowy, typu Acon. Pani aptekarka zaczęła mnie przestrzegać, abym przypadkiem nie robiła testu przed terminem okresu, bo zdarza się, że w czasie okresu dochodzi do wczesnego poronienia i po co robić sobie nadzieję. Trochę racji pewnie ma, ale z drugiej strony niektóre kobietki robią test przed @ i wszystko jest ok. Myślicie, że nie powinnam juyro rano robić testu? ? ? ?

Gość Witaj:)
zrób ze 2 tyg po terminie.

Gość o solemijo....
Zaczekaj kilka dni i zrób wtedy test:))

Gość pani aptekarka raczej taktem
nie grzeszy :) Ale faktycznie, test na ogół wykonuje się wtedy, kiedy przewidywany okres nie nadszedł. Bo wtedy wynik jet wiarygodny. Wszystkie wcześniejsze mogą dawać błędny wynik i szkoda kasy na 10 kolejnych testów. A najlepiej w razie braku miesiączki iść do jakiegoś laboratorium i zrobić test z krwi - będziesz miała 100% wynik tak lub nie

Gość rgerget
średnio w to wierze... studiuje dopero farmacje ale to chyba wszyscy powinni wiedziec ze w czasie ciazy okresu nie ma :]

Gość dzewczyny dziewczynyy
apytałam dziś w aptece o czuły test ciążowy, typu Acon. Pani aptekarka zaczęła mnie przestrzegać, abym przypadkiem nie robiła testu przed terminem okresu, bo zdarza się, że w czasie okresu dochodzi do wczesnego poronienia i po co robić sobie nad tez mi nowosc:O

Gość uyi8i78o
Zdarza się, że na początku ciaży okres jest. Czytałam też tu na forum wpisy dziewczyn, które zrobiły test przed @, był pozytywny i szcęśliwie donosiły ciążę. Ej ludzie, po co od razu złośliwe komentarze typu "też mi nowość"? Każda z nas wie, jakie emocje wiążą się ze staraniem się o dziecko, troche zrozumienia dla innych. No a aptekarka faktycznie taktem nie grzeszy :)

Gość rgerget
potocznie mówią na to okres ale okresem to nie jest.. idz zapytaj ginekologa jeśli juz takim niedowiarkiem jestes owszem jest to krwawienie ale do złuszczenia blony śluzowej macicy dojść przeciez nie moze

Gość polllll
rgerget a o ciaży biochemicznej słyszałaś studentko farmacji?

Gość rgerget
i po co ta ironia?:) tak słyszalam o ciazy biochemicznej ale teraz pomysl logicznie kobieta nie wie ze jest w ciazy a owulacja zachodzi ok. 14 dni od ostatniej miesiaczki testy wykrywaja ciaze ma poziomie ok. 7dniowego zarodka teoretycznie ale z reguły tak nie jest bo poziom gonadotropiny jest wtedy jeszcze za niski stad przy pierwszej spodziewanej miesiaczce nawet nie wiesz ze poroniłas stad uwazam ze troszke przerysowała sytuacje ale sam fakt sie zgadza

Gość jhhkjhkliuliulioliopiopiuyp
Moja mama miała dwa razy okres, gdy była ze mną w ciąży. Brak miesiączki nie zawsze towarzyszy ciąży. Niektóre kobiety miewają po zapłodnieniu trzy, nawet cztery krwawienia w terminach przypadających na okres menstruacji.

Gość rgerget
przeczytaj co napisałam wyżej:] czytanie ze zrozumieniem sie kłania

Gość polllll
rgerget i się nie do końca znasz studentko farmacji. Wszystko zależy od czułości testu i stężenia hcg. Robiąc test przed okresem moze wyjśc pozytywnie a za chwilę okazuje się, że pojawiła sie miesiaczka a po ciąży nie ma śladu i niczego babka w aptece nie przerysowała tylko tak po prostu bywa.

Gość jhhkjhkliuliulioliopiopiuyp
"rgerget przeczytaj co napisałam wyżej:] czytanie ze zrozumieniem sie kłania" Ależ przeczytałam i zrozumiałam, ale czy Ty masz patent na słuszność????

Gość regergetg
ale przeciez hcg to gonadotropina:) wiec czego nie rozumiesz zdarza sie i owszem ale jaki jest tez sens robienia testu przed miesiaczka? dlaczego mam miec patent? mam wiedzę plus ginekologa w rodzinie

Gość regergetg
napisalam praktycznie to samo co ty innymi slowami i mowisz mi ze sie nie znam coz no tak to jest jak na siłe sie chce miec swoje na wierzchu przestaje tu dyskutowac bo tu sie tylko liczy co sie gdzies wyczytało nie fachowa wiedza przykre:)

Gość ZielonaMałpaOdludna
jaki jest tez sens robienia testu przed miesiaczka? -ciekawość, niecierpliwość? Ja to rozumiem, bo gdy zaczęliśmy z meżem celować w owulacje, to też z niecierpliwością wyczekuje dnia, w którym będę w końcu mogła wykonać test :) Przed @ nie powinno się, racja, ale to naprawdę bywa silna pokusa :) Ja mam mieć @ pojutrze i kusi mnie test jutro rano :)

Gość ZielonaMałpaOdludna
ja tam ciaze sprawdam kijem. wkładam kij w dupsko i jak sie złamie to znaczy że ciaża

Gość ZielonaMałpaOdludna
Bardzo śmieszne podszywie :) Jak się kij złamie to jakby nie było są dwie kreski :)

Gość polllll
regregt wiem co to jest hcg, i chyba Ty czegoś nie zrozumiałaś z wypowiedzi autorki a mojej...

Gość ZielonaMałpaOdludna
a jak wyrosną na kiju liście to znaczy że bliźniaki. to naprawde działa!!!

Gość nie znasz się regerget
czy jak ten twój nick brzmi. Owulacja nie przypada 14 dni po ostatniej miesiączce, tylko 14 dni przed terminem kolejnej. Tak więc 14 po jest tylko wtedy, gdy cykl trwa równo 28 dni.

Gość polllll
no wiem ze z liśćmi to działa bo na usg wyszło mi ze bliźniaki bede miała a jak robiłam test kijem to liście na kiju były

Gość jytjtukt
Pani farmaceutka nie tyle nie grzeszy taktem, co nie ma pierdolca z powodu zarodka. A to co powiedziała, każda może sobie przeczytać np w internecie a co do testu, to w instrukcji, nie rozumiem więc o co szum.

Gość polllll
już siadła jakaś yebnieta i podszywki robi... Gratulacje małomozgu!

Gość Tymbarka
A czy są tu może kobietki, które" - zrobiły test przed @ i wyszedł pozytywny i były w ciąży; -zrobiły przed @ wyszedł pozytywny, przyszła @ znów jedna krecha; -zrobiły przed @, wyszedł negatywny, a w ciąży były, co okazało się później?

Gość 6457657587687978980980
Wg mnie pani aptekarka powinna sobie darować takie uwagi. Co innego, gdyby Autorka poprosiła ją o opinie, ale ona poprosiła tylko o czuły test.

Gość regergetg
a co tu ma nick do rzeczy:) literki po prostu co do cyklu to dosklonale o tym wiem ale jezeli kobiety myla tu okres z krwawieniem w czasie ciazy to mam jeszcze cykl tlumaczyc? napisalam zeby bylo prosciej liczyc